*

sirpaabdallah

Kaikki blogit puheenaiheesta Pääministeri Sipilän hallitus

Miksi pääministeri Sipilä valitsi taas tavan runnoa asioita

Pääministeri Sipilän hallitus päätti viime elokuussa budjettiriihen yhteydessä käynnistää perhevapaauudistuksen valmistelun.

Tapa millä  budjettiriihessä sovittu uudistuksen valmistelu lopetettiin hakee vertaistaan sote- ja maakuntauudistuksesta  marraskuulta 2015. Tuolloin pääministeri Sipilä  uhkasi kokoomusta Mäntyniemeen menolla ("on hyvin todennäköistä, että kävelen aamulla presidentin luo").

Hallituksen kenttäkokeilut oikeansuuntaisia

Hallitus hallitsee ja oppositio kritisoi. Siinä askelmerkit eduskuntapolitiikalle, jossa entisen hallituspuolue perussuomalaisten näkökulmat yrittäjien tilanteen kohentamiseen ovat muuttuneet sitten puolueen eduskuntavaaliohjelman 2015, jolloin vielä nostettiin kilpailukykyä ja yrittäjyyttä tärkeäksi.          

Myöntääkö pääministeri Sipilä sote- ja maakuntauudistuksen mahdottomuuden ?

Tänään kuullan pääministeri Juha Sipilän  tiedonanto eduskunnalle hallituksen parlamentaarisessa pohjassa tapahtuneesta muutoksesta.

Halla-aho ja Suomen Hallitus voittajia, soinilaliset häviäjiä

UUSI VAIHTOEHTO käynnistyi, kun ti 13.6. klo 13
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän  kokouksessa eduskuntaryhmästä ja puolueesta erosi parikymmentä jäsentä, mukaan lukien TURKULAISET - eduskunnan puhemies Maria Lohela sekä perussuomalaisten eduskuntaryhmän 1 varapuheenjohtaja Ritva ”Kike” Elomaa. ”Uusi vaihtoehto” uusi eduskuntaryhmä perustanee uuden puolueen ja löytää sopivan nimen sille. Tämä kaikki siis tapahtui pääasiassa siksi, että nykyhallitus voisi jatkaa maaliin saakka hallitusohjelmaa. Onhan hallitus vastuussa Eduskunnalle siitä.

Loikkarihallituksen laillisuus?

Perustuslain 60 mukaan ministerien on oltava rehelliseksi tunnettuja. Voidaanko pääministeri Sipilän uutta loikkarihallitusta pitää rehellisenä? 

Herää myös vakava huoli ihmisoikeuksien kunnioittamisesta (yhtäläinen äänioikeus). Onko loikkarihallitus saanut kansalta mandaatin?

Jos nykyiset ministerit eivät kunnioita 2000 hengen joukolla tehtyä äänestystulosta (PS:n puoluekokous) - voidaanko luottaa, että se kunnioittaa 200 hengen tekemiä äänestystuloksia (eduskunta)?

 

 

 

 

 

Sipilällä varaa uusiin hallitusneuvotteluihin?

Uskooko joku, että pääministeri Sipilä suostuu uusiin hallitusohjelman neuvotteluihin, jota RKP:n puheenjohtaja Henriksson näytti aamutv:n mukaan vaatimassa hallitukseen osallistumisen vakuudeksi.  Samalla polulla taitaa kulkea myös spekuloidussa KD osallistumisesta PS:n hallituspaikkaajana?

Nykyisen hallituksen jatkaminen näyttää vaikealta

 

Nykyisen hallituksen jatkaminen näyttää vaikealta perussuomalaisten puoluekokousvalintojen jälkeen.

Perussuomalaisten koko puheenjohtajisto (puheenjohtaja + varapuheenjohtajat) ovat omissa puheissaan kaukana nykyisen hallituksen ohjelmasta:

EU:n jäsenyys on poliittinen valinta, joka kytkee Suomen läntiseen arvoyhteisöön. 

Suomi on talous- ja rahaliiton jäsenenä sitoutunut edistämään euroalueen vakautta. 

Ministerien vähennennyskokeilun tulos on huomioitava

Juha Sipilän (kesk) hallituksen yhdeksi peruslähtökohdaksi otettiin poliittisen hallintokoneiston vähentämiskokeilu ja ministerimäärän leikkaaminen. Hallitusneuvottelujen lopputuloksena hallitukseen tuli 14 ministeriä, mikä oli kolme vähemmän kuin Alexander Stubbin (kok) ja viisi vähemmän kuin Jyrki Kataisen (kok) hallituksessa. Nykyhallituksessa on 9 miestä ja 5 naista. Tässä Suomi poikkeaa muista pohjoismaista, joissa hallitusten ministeripaikat ovat tasa-arvoisesti jaettuja. Samoin ministerien määrällistä tarvetta on katsottava tarkoituksenmukaisesti.

Istuuko pääministeri Sipilän hallitus koko vaalikauden ?

Istuuko pääministeri Sipilän hallitus koko vaalikauden ? Tätä olen alkanut pohtia. Otan kolme pointtia .

1) Pääministeri Sipilä on itse  sanonut erovansa, jos tuloksia hänen hallituksensa ei saavuta

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä