*

sirpaabdallah

Pääministeri Juha Sipilä

Miksi hyväksyisimme EU:n jäsenmaksun korotuksen?

Tässä muutaman tänne kirjoittelevan persuja vihaavan ohella lienee paikallaan kirjoittaa vähän enemmän päivän politiikkaan liittyvästä aiheesta. Nimittäin EU jäsenmaiden johtajat ovat kokoontuneet neuvottelemaan tulevasta seuraavasta pitkänajan rahoituskehyksestä vuosille 2021-2027.

 

Demarit ja Sipilä kieltävät EU liittovaltiosta keskustelun

On suorastaan huolestuttavaa seurata eduskunnassa käytävää keskustelua EU:n tulevaisuudesta ja etenkin sen kehittämisestä yhä enemmän liittovaltion suuntaan. Eikä se vielä mitään, jos tuosta voitaisiin edes eduskunnassa käydä avointa keskustelua. Eilen eduskunnan kyselytunnilla saatiin oiva esimerkki puheenaiheena kieltämisestä demariedustaja Tytti Tuppuraisen puheessa ja johon yhtyi myös omalla tavallaan pääministeri Sipilä. Tämä on suorastaan uskomatonta käyttäytymistä.

 

Pk-yrittäjien "kuppi" nurin - eikä ihme

Paljon on noussut porua Sipilän hallituksen muovaamasta aktiivimallilaista.  Porun ohella on aikaan saatu kansalaisaloite "Kumotaan HE 124/2017 vp", johon on tähän mennessä kertynyt yli 127 000 nimeä.

Valehteliko Sipilä sinulle, Sauli Niinistö?

Olen aikaisemmin kirjoittanut, että elämme työksemme valehtelevien aikaa (AA 28.08.2016) - tässä maailmassa saattaa pääministeriltäkin herkästi unohtua, että valehteleminen ei kuitenkaan ole sallittua kaikissa tilanteissa:

Nyky Kalevalaa

Selitti silo Sipilä,
että emme ennakolta,
tienneet tästä tällingissä,
Halla-ahon aattehia,
siksi silloin surkeasti,
jutut julmat juttelimme,
Saulin kanssa saattelimme,
Halla-ahon haaksirikon,
Kesärannan kepposilla.

Väite vallan valhehista
totta liene Nurmen Lauri
kirjan kansissa kalunnut
ilkkuvainen Iltalehti
Olli Wariksen varmistama
Kreetta Karvalan korventama,
artikkelit arvauspeliä
kommentit seliseliä.

Sipilä iskee toimittajiin

Pääministeri Juha Sipilä on iskenut jälleen. Keskustan risteilyllä hän valitsi uhrikeen Tommi Parkkosen, joka on pääministerin mielestä levitellyt valheita hänestä. Paikalla ollut Parkkonen kyseli esimerkkiä, mutta sitä ei Sipilältä löytynyt. Olisi jo Sipilänkin pitänyt oppia että jos on tyytymätön mediaan, ei kannata henkilöidä kohteita jos ei pysty todentamaan väitteitään, nyt ja heti.

Keskusta tuuliajolla Sipilän johdolla?

Mitä ihmettä touhuaa pääministeri Sipiliä (kesk) nostamalla esiin pakolaiskiintiön nostamisen tilapäisesti 2000, kun nykyisin määrä on 750?  Sipilä ei näytä olevan kiinnostunut puhumaan samassa yhteydessä maassa olevista vuodesta 2015 lukien tulleista turvapaikan hakijoista ja syntyneistä kustannuksista.  Puhumattakaan siitä miten hallitus aikoo toimia niiden kielteisen päätöksen saaneiden kohdalla, jotka eivät halua oma-alotteisesti poistua maasta.  

Ihmetystä herättää moni muukin seikka tuossa Sipilän esittämässä kiintiön nostamisessa. 

Älä ymmärrä tahallisesti väärin!

Pääministeri Juha Sipilä on ottanut kantaa tahallisesti väärinymmärtämiseen ja viittaa sen kuuluvan kahdeksannen käskyn rikkomiseen. Onko tahalliseti vääristely valehtelemista, vai ymmärsinkö väärin.  Voin ymmärtää väärin mutta jos sen tekee tahallisesti on jo valheen verkoissa.

Pääministerin arvomittaus

Pääministerin kannatusta on mittailtu. En ota siihen kantaa onko Juha Sipilä kansan mielestä sitä taikka tätä. Mutta kun pääministeriä arvotetaan tulisi ottaa huomioon paljon muutakin kuin hänen persoona ja hänen suorituminen politiikan ristiaallokossa.

Suomessa on sellainen ulkoparlamentaarinen voima kuin ay-liike. Kun vasemmistopuolue eli demarit ovat pääministerivallassa on ay-liike myötäkarvaan, mutta porvaripääministerin valtaan noustessa SAK ja ay-liike laittaa häkäpellit kiinni ja vetoa ei näin hallituksen toimilla ole.

Seura: pääministerin moraali on mätä

Vaalirahaskandaali paljasti aikoinaan sen, että poliittista valtaa voi ostaa. Syntyi hieman hälyä mutta raha virtaa yhä poliitikoille. Pikkasen naamioituna ja häpeissään - mutta silti.

SIpilägate taas paljasti, että poliittinen valta voi sanella medialle oman tahtonsa. Siitä ei kuitenkaan seurannut sitä, että poliittinen valta olisi hävennyt.

Päinvastoin.

Yle oli "ikävä" ja teki "väärin" kun se arvosteli Sipilää, retosteli häntä ja hänen taustaansa.  

**

Entä nyt?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä