*

sirpaabdallah

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansanedustajien sopeutumiseläkkeet

Suvi Lindénin touhut ovat keskisormea työttömille

Kokoomuksen entinen kansanedustaja ja ministeri Suvi Lindén on ajautunut keskelle tapahtumia, joiden ympärillä on niin syvä usva ja hämärä, ettei läpi näe. Hän on ollut Ugandan Kampalassa ”avaamassa ovia” liikemiehen kanssa, joka on löytynyt hotellihuoneestaan kuolleena.

Vuoden 2011 vaaleissa eduskunnasta pudonnut ja myös Oulun valtuustosta vetäytynyt Lindén on ollut Kampalan tapahtumista vaitonainen. Miten hän liittyi liikemiehen Patria-kuvioon vai liittyikö mitenkään, on yhä auki.

Toiset sopeutuvat ilman eläkettä

Entinen ministeri Stefan Wallin ryhtyy eläkeukoksi terveenä nuorena poikana. Iltalehdessä haastateltu Wallin totesi, ettei hän näe tarvetta muuttaa sopeutumiseläkkeitä. Suomessa on eri säännöt eläkkeensaajillekin. Ei anna hyvää kuvaa järjestelmästämme. On paljon vakavasti vaivaisia pitkään raskaita töitä tehneitä, joita ei lasketa edes mitättömälle sairaseläkkeelle. Lapsuudenystäväni oli kokopäivätöissä 15v iästä. Hän teki metsätöitä ja rakennustöitä. Hän oli yli 60v kun eivät enää polvet ja selkä kestäneet töitä. Hän tappeli ainakin kaksi vuotta päästäkseen sairaseläkkeelle.

Kansanedustajien sopeutumisraha vs työttömien aktiivimalli

Kansanedustajien tulisi viimeistään nyt aktiivimallin hyväksyttyään näyttää kuinka Suomea johdetaan edestä esimerkillä ja ollaan samassa veneessä. Vuonna 2011 tehty päätös oli torso ja jätti jo eduskunnassa olleille täydet edut ja sopeutumiseläkkeet koskien vain uusia kansanedustajia. Miksi näin, kohdistuuhan vaikkapa ansiosidonnaisen lyhentäminen ja aktiivimallikin kaikkiin työuran pituudesta ja työttömyysajasta huolimatta?

Lex Lipponen on säädettävä pikavauhtia voimaan!

Kyseessä on jo niin härski ja häikäilemätön hyväksikäyttötapaus jonka kohteeksi ovat veronmaksajat joutuneet, mikä edellyttää poikkeustoimia jotta kansanedustajien tukijärjestelmässä oleva porsaanreikä saataisiin Päivi Lipposelta tukittua.

Tämänkaltaisissa väärinkäyttötapauksissa lakia on pikaisesti korjattava siten, että Lipponen menettää sopeutumiseläkkeensä, koska hänellä on työpaikka. Hänen tapauksessa työpaikkoja on kaksi joissa hän työskentelee.

Kansanedustajien uskottavuutta ja luottamusta koetellaan

Luin Lasse Laatusen, Elinkeinoelämän keskusliiton entisen työmarkkinajohtajan, kannanoton sopeutumiseläkkeestä verrattuna tavallisen kanalaisen saamiin etuisuuksiin sekä mitä muutoksia on jo heidän saamiinsa etuisuuksiin tehty, eivätkä kansanedustajat ole suinkaan huomioineet etuisuutta viedyn takautuvasti. 

Kansalaisaloite kansanedustajien sopeutumiseläkkeiden poistamiseksi

Olen yhdessä toisen perussuomalaisen kansanedustajan Rami Lehdon kanssa tehnyt kansalaisaloitteen kansanedustajien sopeutumiseläkkeiden poistamiseksi. Nimienkeruu kansalaisaloite.fi –palvelussa on alkanut käytännössä tänään perjantaina.

 

Tein asiasta edellisellä vaalikaudella lakialoitteen, joka ei eduskunnassa kuitenkaan menestynyt ja samoin kävi tällä vaalikaudella Rami Lehdon vastaavalle lakialoitteelle.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä