*

sirpaabdallah

Kaikki blogit puheenaiheesta Eurovaluutta

Eurovaluutan sisäinen devalvaatio vs. kiky

Vieläkin saa lukea virheellistä tietoa kiky-sopimuksen tiimoilta.  Monilla näyttää olevan käsitys, että Sipilän hallitus on tehnyt oman päätöksen kikystä.  Näin ei kuitenkaan ole käynyt, vaikkakin hallituksella oli valmius sisäisen devalvaation tekemiseen omin päätöksen, koska ay-järjestöillä ei alkujaan ollut halukkuutta ko. sopimuksen tekemiseen.  Lopulta kuitenkin järki voitti ay-järjestöissä ryhtymällä sopimusneuvotteluihin. 

Joko olemme valmiit uuteen taloussakkaukseen?

Edellisestä hullusta talousromahduksesta on kulunut kohta yhdeksän vuotta. Yhdysvaltain asuntoluottokupla puhkesi ja jäädytti rahavirrat. Rahavirtojen jäätyminen paljasti euromaiden synkän tilanteen. Finanssikriisiksikin kutsuttu taloushäiriö alkoi jo vuonna 2006. Se alkoi oireilla pahasti 2007. Ja vuonna 2008 siitä tuli uutinen.

Pohjola EU:n malliksi Brexitin jälkeen

# Britannian EU-ero äänestettiin osin valheellisin perustein. Populistipropagandaa helpotti se, että EU on luonteeltaan enemmän eliitin kuin tavallisen kansan suosikki.

   EU:n jäsenkuntaa laajennettaessa vallalla on ollut perusteetonta optimismia. Jäseniksi pääsivät suomalaisen laajentumiskomissaarin Olli Rehnin (kesk.) kaudella aivan ennen aikojaan Romania ja Bulgaria, jotka eivät ole pystyneet kotouttamaan romaniväestöään 500 vuodessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä