eukriitikko

EU on suuri uhka suomalaisille veronmaksajille

Mitä tarkoitan tuolla otsikolla? Otsikko pohjautuu YLEn tuottamaan CNN:n julkaisemaan uutiskirjoitukseen, jossa Euroopan komission puheenjohtaja Junckerin kerrotaan sanoneen "Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker pitää populistipuolueita uhkana Euroopan solidaarisuudelle, mikä on hänen mukaansa EU:n tärkein tavoite." (lihavointi kirjoittajan)

Siis kuvitelmaapa hyvät suomalaiset EU:n tärkeimmän tavoitteen olevankin solidaarisuus muiden jäsenmaiden ja kolmannen maailman kansalaisille. Mitä tästä pitää ajatella? Olemmeko todella niin hölmäjä, että korkean verokannan veroilla alammekin yhä enemmän rahoittamaan tulonsiirtoina solidaarisuuteen perustuen alhaisemman veronkannan omaamia maita ja vieläpä joka tuutista maksamaan solidaarisuuteen vedoten rahaa kolmansille maille, joista osa on hyvin suuresti korruptiomaita. No, tämähän ei ole ollut, eikä ilmeisesti ole komissiossa minkäänlainen este tulonsiirroille.

CNN:n kirjoituksen mukaan Juncker on myös ottanut kantaa unionin ns. populistisiin puolueisiin ja niiden kannattajakuntaan sanoen "Nämä populistit, nationalistit, tyhmät nationalistit ovat rakastuneita omiin maihinsa. He eivät pidä niistä, jotka tulevat kaukaa. –– Meidän tulee olla solidaarisia niille, jotka ovat meitä huonommassa tilanteessa."

Kysymys kuuluukin tuohon Junckerin sanomiseen viitaten. Tällaiseen EU:hunko haluamme kuulua, jossa ei saa eikä voi puolustaa kansallista hyvinvointia ensisijaisesti vaan pitäisi olla rahapussi avoinna jotta Juncker "pesueineen" voi tyhjentää siellä vielä pohjalla olevat rahat solidaarisuuden nimissä vieraille apajille? Miettikäähän suomalaiset haluammeko todella kuulua tällaista talouspolitiikkaa harjoittavaan unioniin. 

Ei ihme, että meillä on jo hoivapalvelut sekä terveyspalvelut miltei alasajettuna (osaksi maassa), kun pitää olla solidaarinen vähän jokaiseen paikkaan ulkopuolelle oman maan. Toki syy on myös tällaisen eu-talouspolitiikan hyväksymisellä maamme omilla poliittisilla päättäjillä.  

EU-vaalien tuloksen soisi muuttavan eu-talouspolitiikan suuntaa kotiinpäin tuovaksi ja siten keskittyvän kauppa- ja turvallisuuspolitiikkaan muunlaisen "hössötyksen sijaan". Kehitysapu on asia erikseen ja sekin tulee muuttaa sellaiseen muotoon, ettei selvää rahaa jaeta vaan annetaan neuvontaa ja muunlaista asiantuntija-apua kohdemaiden talouden kehittämisessä talouden sallimissa rajoissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Nyt kannattaa varsinaisena vaalipäivänä todellakin miettiä minkä numeron siihen vaalilippuun kirjoittaa. Kannattaa tutkia mitä ehdokkaat vastaavat vaalikoneissa olleisiin kysymyksiin, jos siellä esiintyy solidaarisuusasiat, kuten esim turvapaikkapolitikka tai selvästi sanottu tulonsiirto nettomaksajamaista nettosaajamaille, jotka ovat yleensä alahaisemman verokannan maita.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Eikös solidaarisuus tarkoita (tai ainakin pitäisi tarkoittaa) sitä, että paremmat lähtökohdat saaneen tulisi antaa tukea heikommat lähtökohdat saaneelle. Juckerin tapauksessa tämä tietysti pitäisi tulkita niin, että sijainniltaan keskeisen ja EU:n instituutioista suuresti hyötyvän Luxenburgin tulisi lähettää tukea syrjäiselle ja pitkien kuljetusetäisyyksien takana olevalle Suomelle.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Niin, eu:ssa on kummalliset perusteet tulonsiirroille ylipäänsä. Ilmeisesti halutaan kaikki maat saada taloudessa samalle viialle lukuunottamatta eliittipiirin kotivaltioita (Luxemburg, Saksa ja Ranska), joka Suomen kohdaLLa tarkoittaa jatkuvaa elintason laskua.

Mikäli oikein laskin vuoden 2017 nettomaksun EU:lta Luxemburgille, niin luku on 1,52 mrd euroa. Miten ihmeessä maalle, joka veroparatiisimaa maksetaan tulonsiirtoa? Pitäisi siis olla kuten kommentissasi esität maksuosuus nettomaksua, mutta ei jostain syystä eu palkitseekin Junckerin kotivaltiota ruhtinaallisesti.

http://ec.europa.eu/budget/graphs/revenue_expeditu...

Suomi näyttäisi maksaneen vuonna 2017 UK:n jäsenmaksuosuutta 100 mij. eroa enemmän kuin Luxemburg. Mitä ihmettä eu:ssa komissiossa huseerataan?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Tärkein mitä ihmiset eivät ehkä osaa sisäistää on nähdäkseni se että joka aamu kun he menevät ansaitsemaan leipäänsä he samalla menevät ansaitsemaan elatusta suurelle joukolle muita ihmisiä kaukana eri puolilla maailmaa.
Sillä osa heidän ansaitsemastaan tulosta käytetään juuri näihin "tulonsiirtoihin".

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Juuri noin. Sama koskee veroa maksavia eläkeläisiä, jotka sitä paitsi taitavat edelleen maksaa korkeampaa veroa kuin palkansaaja.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Keskustelu päättynyt. Kommentointi suljettu.

Toimituksen poiminnat