eukriitikko

Keskustalaisia puhuttaa Sipilän vastaukset maahanmuuttokyselyyn

Keskustalaisia on puhuttanut ja antanut aihetta suureen ihmettelyyn pääministeri Sipilän antamat vastaukset Ylen 26.9. esittämiin kyselyn kysymyksiin maahanmuutosta. Vastauksissaan Sipilä esittää sellaisia kannanottoja keskustan linjasta, joka kokonaisuudessaan näyttäytyy liberaalimmalta kuin esimerkiksi kokoomuksen ja SDP:n linja ja on myös monissa vastauksissa samaa sävyä kuin vihreiden linja.

Varsinkin keskustan eduskuntaryhmä näyttäisi vetäneen osittain herneen nenuihin Sipilän antamista vastauksista IL:n kirjoituksen mukaan. Eräs kansanedustaja  (ei kerro julki nimeään) sanoo " Jos valitsen randomilla (satunnaisesti) kymmenen keskustan kannattajaa meidän maakunnasta, niin kukaan ei ajattele niin kuin Sipilä".​  Toinen kansanedustaja taas sanoo syntyneen ”vaikutelman”, joka on eri kuin se, mitä puolueessa todella ajatellaan. 

Tässä joutuu pakosta ajattelemaan, että Juha Sipilä onkin aloittanut vaalikosiskelun samoin metodein kuin kaikkein liberaalisimmat eduskunnassa istuvat edustajat eli vihervasemmistolaisten ja rkp:n. Miksi keskusta "kalastelee muilla vesillä" vastoin hallituksen toteuttamaa linjaa? Sipilän vastaukset poikkeavat jokseenkin paljon muun muassa ministeri Petteri Orpon vastausten kanssa.  Tosin Orpokin näyttäisi lieventäneen hallituksen toimintalinjaa ja tulleen joissakin kohdin jopa perussuomalaisten kanssa samoille linjoille.  Sanat ja teot eivät oikein kohtaa. 

Suorastaan naurattaa seuraavaan kysymykseen Petteri Orpon antama vastaus. "Tulisiko kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden liikkumisvapautta rajoittaa siksi ajaksi, kun he odottavat maasta poistamista? "

Orpon vastaus; "Osalle kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneelle voi yleisen järjestyksen ja turvallisuuden takaamiseksi ja katoamisten estämiseksi olla tarpeen rajoittaa liikkumisvapautta".  

Ei tuo vastaus kuitenkaan osoita sitä toiminnassa, jota Orpokin sisäministerinä osoitti teoillaan ja sanoillaan.  Ei vaan aina hänen mukaansa ei pidä asettaa säilöönottoamista, koska se on niin kallista.  Nyt maassa taitaa olla tuhansia, joilla ei ole lupaa oleskella Suomessa ja se näyttää sopivan vallan mainiosti hallitukselle, vaikka säilöönottamisella olisi varmasti kasvava halu palata vapaaehtoisesti kotimaahan. Saa nauraa hallituksen ministerien sanomisille ja toiminnan ristiriidoille!!

 

Lukekaahan alla olevien linkkien kirjoitukset ja miettikää jokos vaalitaistelut on alkanut politiikan johdolle.

 

Lähteet;

https://www.iltalehti.fi/politiikka/68e41f38-fd28-4738-bd60-adb86999608e...

https://yle.fi/uutiset/3-10414751

http://data.yle.fi/dokumentit/Uutiset/Puoluejohtajien_vastaukset_ja_peru...

https://yle.fi/uutiset/3-10426530

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Sipilän hallituksella ei näytä olevan selvää maahanmuuttopoliittista linjaa vaan poukkoillaan kustannuksista piittaamatta. Onhan niitä muita kustannuskohteita valtion budjetissa josta voi leikata ja niihän onkin tehty ja otettu lisää velkaa jotta on saatu ja saadaan edelleen maahanmuuton kustannuksia rahoitetuksi. Maahanmuuttokustannuksien syntymisessä ei Sipilän hallitus ole kipee vaan aina on "lompsa" avoinna sisärajat mukaan lukien, jolloin tulijoilla ei tarvitse olla edes henkilöpapereita.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minusta Sipilä ei nyt harrasta vaalikosiskelua, vaan lähinnä ihan päinvastoin:)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kaija, kerrotko mitä ajattelet Sipilän noilla vastauksilla ajavan tai hyötyvän.

Minä kun ajattelen keskustan kannatuksen tarvitsevan sivustatukea eli kannatusta kevään vaaleihin. Vihreillä kun näyttäisi kannatuksen kanssa olevan alamäkiluisua, niin jospa siltä suunnalta saisi lisää ääniä? :D

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minusta Sipilän kommentit vain huonontavat keskustan suosiota. Se näkyy myöskin näissä nimettömissä mielipiteissä. Aikanaan jo Sipilä tarjoutui ottamaan pakolaisia omakotitaloonsa ja sai siitä irvailuja kun ei pitänyt lupaustaan.

Ehkä hän nyt ajattelee saavansa suosioita puolelleen kun on taas heille syli avoinna? Luulen, että keskustalaiset eivät sitä hyväksy. Aika näyttää, arvioiko Sipilä sittenkin väärin.

Samaahan teki aikoinaan Merkelkin, mutta tulee nyt todennäköisesti putoamaan seuraavissa vaaleissa juuri kansan ärtymyksen vuoksi. Minusta vastustus vaikuttaa entisestään vain kasvavan? Saksalaisilla alkaa olla selviä kyllästymisen oireita liian suuriin pakolaismäärin ja vielä enemmän ikäviin ennusteisiin vieläkin suuremmista tulijoiden määristä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #7

Kaija, saattaa olla että keskustan liikkuvia äänestäjiä huonontaa, mutta keskustalla on kuitenkin tietty äänestäjäjoukko jolle ei merkitse mitään Sipilän puheet. Ääni aina vanhan tavan mukaan keskustalle. Näin vaikka keskusta on ollut mukana maatalouden alasajossa eli hyväksymässä eu:sta tulleen kaiken epätaloudellisen esityksen.

Saa nähdä miten vaaleissa käy.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #7

#7:
Kommentit todennäköisesti huonontavat keskustan suosiota, mutta ymmärtääkö Sipilä sen? Poliiitikoilla on varsin yleisesti sellainen harahainen mielikuva, että median ääni edustaisi yleistä mielipidettä. He sitten vastailevat toimittajien mielen mukaisesti kuvitellen myötäilevänsä kansalaisten mielipiteitä. Tietysti voi olla vielä niinkin, että jatkuvan ryöpytyksen kohteena ollut Sipilä yksinkertaisesti jänistää.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sipilä kosiskelee EU:n komissiota.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jarmo, ei mielestäni niinkään komissiota vaan Merkelin "nuoleskelijaksi" mieluummin näen hänen esiintymisensä niistä kuvista päätellen joita on uutisten yhteydessä näkynyt.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Sirpa, kiitoksia! Annat minulle taas todistuksen siitä, että Keskusta todellakin kuuluu PS:n tapaan konservatiivisiipeen. Molemmat ovat tietenkin siellä Sinisten ja KD:n kanssa. Ehkä tässä on yksi blokki Suomen politiikassa?

Kiitän tietenkin sen takia, että sain vahvistuksen aiempaan käsitykseeni, etten koskaan voisi äänestää Keskustan ehdokasta.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Tässä vastauksessasi on juuri se totuus, että kepu on ultravanhoillinen hengeltään (kuten Sipiläkin), mutta yrittää johdollaan esittää jotain oikeistolaista vapaamielisyyttä. Kun vielä muistetaan persujen ja sinisten olevan kepusta oikealle kasvanut oksa, joka värisee.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Johan, et ilmeisesti ole lukenut Sipilän vastauksia kysymyksiin ja kuinka ne ovat jokseenkin lähempänä juuri vasemmistoa, vihreitä ja rkp:tä.

Äänestäähän saat ihan ketä haluat. En minä äänestystä silmällä pitäen ole kirjoittanut vaan katsoin Sipilän ja Orpon vastanneen monissa kysymyksissä toisin kuin toimivat hallituksessa.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Sirpa, sehän tässä on kiintoisaa - ainakin jos sinun blogiasi on uskominen ja miksi ei olisi. Lainaus sinun blogisi lainauksesta:

""Jos valitsen randomilla (satunnaisesti) kymmenen keskustan kannattajaa meidän maakunnasta, niin kukaan ei ajattele niin kuin Sipilä"."

Eli kyse ei ole Sipilästä, vaan Keskustan oikeasta ytimestä, eikö totta? Ja tässä en sanalla 'oikea' tarkoita minkäänlaista talouspoliittista suuntausta, lähinnä konservatiivisuutta arvokysymyksissä.

Sipilästä vain sen verran, etten ole pitänyt häntä hyvänä poliittisena johtajana koskaan. Hän on siinä mielessä hyvä esimerkki siitä, että yritysjohtaja ei välttämättä pysty johtamaan julkisia elimiä, kuten Suomen valtiota. Tästä et liene eri mieltä?

Kaikkihan me äänestämme ketä me haluamme - niin minä kuin sinäkin. Aina vain voi löytää tukea sille omalle näkemyksellensä - jopa yllättävistä lähteistä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #11

Johan, joo ymmärrän mitä tarkoitat tämän viimeisen kommenttisi perusteella. Tosin tuossa lainauksessa on vain muutaman kansanedustajan/keskustaj kannattajan mielipide, jolla ei sitten kuitenkaan ole heille mitään merkitystä kun äänestyskoppiin menevät. Keskustalain saa heidän äänen. Niin, ja ei näytä olevn eduskunnassakaan päätöksiä tehtäessä vaan aina ovat samaa mieltä Sipilän kanssa, kun kuitenkin painavat sitä tiettyä nappia, vaikka kuinka hölmöä päätöstä joutuvat tukemaan.

Arvokysymyksissä taitaa Sipilän arvot poiketa keskimääräisestä keskustan kannattajakunnasta. Kyllä taitaa arvoissa olla eroa jokaisen puolueen äänestäjäkunnassa. Keskustalla, demareilla, kokoomuksella ja ilmeisesti kaikilla puolueilla on ydinkannattajajoukko. Ihan sama millaisia päätöksiä puolue tekee kulloinkin hallituksessa/eduskunnassa.

Sipilän johtajuus on kärsinyt omassa mielessäni hallituskauden jatkuessa kovan inflaation. Jotenkin olen itse saanut sellaisen kuvan miehen eu:ssa edustuksestaan, että "spliipattuversio" kansallisvaltion politiikosta. Samaa voin sanoa myös kokoomuksen ministereistä.

Totta on että monesti löytää omiin kantoihin poliittista tukea ja joskus yllättävältä suunnaltakin. Näillä mennään eteenpäin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Minusta Sipilän vastaukset olivat erittäin maltillisia ja hyvin perusteltuja.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Juho, niin taitaa olla katseltaessa hänen henkilökohtaisia mielipiteitään. Ihan kuten mitä ilmeisimmin sinäkin katsot. Sipilältä on voitu odotta vastauksia keskustan poliittisina kantoina. Onhan tässä kyselyssä kuitenkin kyse puolueiden kannoista. Kun kerran jo eduskuntaryhmästä on napistu vastausksista, etteivät ne ole puolueen kantaa edes eduskunnassa ja maakunnissa, niin maltillisuus ja hyvin esitetyt perustelutkaan eivät tee mielestäni ohjenuoriksi keskustan maahanmuuttopolitiikalle.

Keskustan periaateohjelma ei siällä erillistä maahanmuutto-ohjelmaa vaan ohjelman painotukset on katsottava oman maan kansalaisten etujeen jne. puolustamiseen.
https://keskusta.fi/loader.aspx?id=b75f1525-d097-4...

Keskustan poliittinen ohjelma sisältää enemmänkin painotusta kehitysmaan auttamiseen paikan päällä. https://keskusta.fi/Suomeksi/Politiikka/Ohjelmat-j...

Miksihän Sipilä sitten ottaa/antaa ymmärtää omien mielipiteidensä olevan myös keskustalaisenemmistön kanta? Ja vielä sillä tavalla ettei hänen kantansa vastaa edes hallituksessa olevaa toimintaperiaatteita.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ehkäpä Sipilä sitten miellyttääkin minua siinä, että hänen kannoissaan on (lähes) aina myös rakentava komponentti mukana. Mitä ei suinkaan voi sanoa kaikista huutelijoista. Jos vertaa vaikka Halla-ahoon, niin hän lupasi lähes joka vastauksessaan sellaista, mistä ei todellisuudessa pystyisi toteuttamaan kymmenettä osaakaan. Siitä huolimatta tiedän, että moni (entinen) keskustan äänestäjäkin on sitä mieltä, että jo olivat hyviä vastauksia.

Kun sitten joskus viitsin napauttaa näille huutelijoille FB:ssä, niin saan kyllä vastaukseksi, että en minä mikään rasisti ole. Vaikka en sanallakaan anna ymmärtää, että rasistiksi sanoisin. Joten ilmeisesti ymmärtävät, että heidän näkemyksensä sisälsi kyllä yleistyksen... ja usein saunan taakse viemisen.

Jos Sipilän keskustalaisuudella on vaikka vain 10% kannatus, niin olkoon sitten niin. Olen mieluummin niiden 10% joukossa, jotka ovat järkiporukkaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #16

Juho, aivan, meillä itsekullakin on eri asoihin erilaisia mielipiteitä. Toisilla jyrkempiä kuin toisilla. Varsinkin maahanmuuttopolitiikassa on mielipiteitä melkein laidasta laitaan. Tosi asia kai kuitenkin lienee, että nykyhallitus ei ole toiminut kustannustehokkaasti, vaikka siihen olisi ollut samanlaiset mahdollisuudet kuin monilla muilla jäsenmailla. Toiminta maassamme jatkuu vieläkin entiseen malliin.

Mitä tulee tuohon rasisti nimitteleyyn, niin se on jo kärsinyt devalvaation liian "tehokkaasta" käytöstä. Itse en onneksi ole fb:ssä mukana, joten sielläpä kommentoivat ja vastaavat itse kukin omista sanoistaan.

Keskustan ja Sipilän kannatus mitataan kuitenkin vasta vaaleissa, joten jäädänpä odottelemaan tulosta. Muitakin tärkeitä asioita on kuin maahanmuuttokysymykset, vaikka kustannusvaikutukset ulottuvat monille eri talouspolitiikan alueelle.

Nikolai Holopainen

Sipilä kuuntelee Merkeliä äänestäjien sijaan. Merkel joutaa menemään. Sipilä myös?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #18

Nikolai, mielestäni Sipilä ei todellakaan kuuntele äänestäjiä vaan etenkin peesaa Merkeliä antaumuksella, vaikka meille kansalaisille antaa ymmärtää toista. Näin katson, kun kuvits näen Sipilän kehonkielen Merkelin rinnalla. Mitä lienee Sipilän sielunsopukoissa ajatuksina? Unionin tuleva siintävä virka vai?

Joo, ja en ole pahoillani Sipilän poistumisesta politiikan kuvioista.Ei ole korvaamaton, kuten ei taida olla yksikään hallituspuolueen poliitikko nykyeduskunnassa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #19

Ei Sipilä mitään EU-virkaa halua eikä hae. Kun hän luopuu politiikasta, hän varmaan palaa taas yritystoimintaan, tavalla tai toisella. Sen verran tekijä hän on.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #20

Oletkos Juho tuosta ihan varma? Paljon riskittömämpää on olla korkeapalkkainen eu-virkamies kuin olla yritysjohtaja riskialttiissa yrityksessä. Toki voihan yrityksenkin kautta tulla rikkaaksi monilla eri keinoilla. Nimenomaan ainakin näin Suomessa hyvien poliittisten suhteiden nojalla.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Keskustelu päättynyt, kommentointi suljettu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset