eukriitikko

Saako kansanedustaja Simon Elo suoraan valehdella?

Kansanedustaja Simon Elo (sin) kirjoittaa blogissaan, jota ei tietenkään voi kommentoida ja oikaista hänen suoranaista valhettaan, Suomeen saapuneiden uusien turvapaikan hakijoiden määrästä viime vuonna (2017). 

Simon Elo kirjoittaa "Suomen osalta maahanmuutto on saatu hallintaan. Viime vuonna jätettiin vain parituhatta uutta turvapaikkahakemusta. Hallituksen tekemät tiukennukset turvapaikkapolitiikkaan ovat toimineet. "

Voiko enempää valehdella, vaikka määrä on tarkastettavissa migrin tilastoista?  Näköjään voi, kun on alettu vaaliprogandaa harrastamaan.  Suomeen on jätetty turvapaikka hakemuksia vuonna 2017 hieman yli 5000 eli 5046.  Uusintahakemuksia hieman alle 700.  Niinpä elonlaskuopin mukaan hakemuksia on kaikkiaan jätetty yli kaksinkertainen määrä siihen nähden mitä kansanedustaja Simon Elo väittää. 

Jos ette usko minun tilaston tarkasteluani, niin tässä linkki josta voi itse kukin nähdä tuon todellisen määrän. 

Tänäkin vuonna on turvapaikkahakemuksia jätetty tilaston mukaan 5/2018 mennessä 1597.  

 

Muutoin muukin höpinä esimerkiksi sosiaaliturvan muuttamisesta  kansalaisuusperusteiseksi on pelkkää silmän lumetta hallituspuolue sinisiltä, koska samassa yhteydessä ei millään tavoin nosteta esiin sitä, että muuttaminen on täysin kiinni perustuslain muuttamisesta ja se ei missään nimessä ole "helppo nakki" sinisille.  Eikös tuosta ole jo jonkinmoinen kanta otettu perustuslain kannalta Sipilän hallituksen esitykseenkin?  Noin olen muistelevinani. Voihan sitä kaikenlaista kivaa yrittää katteettomin lupauksin lupailla näin vaaleja ennen, jotta kannatusta siniset saisivat edes hiukkasen nostettua. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Voisiko olla niin, ettei vaaliproagandankaan kohdalla suuret puheet suuta halkaise, kuten vanha sanonta sanoo.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Simon Elo, elää omassa kuplassaan. On luultavimmin valjastettu kirjoittamaan Sinisten edeskäypänä. Kun näen miehen kuvan, voin todeta : no comments!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Otsikon kysymykseen vastaan, tottakai saa. Se on hänelle perustuslaissa turvattu oikeus.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Heh Max, niin ja sananvapaus todellakin saa ihmeitä aikaan. Tuon oikeuden tavallaan toean myös sanomalla "...näköjään saa". Valehteleminen on vain paljastettava, jottei mene kansalaisten mieliin kuin häkä oikeana tietona.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Paljastaminen on ihan oikein. Vaikka sitten omassa blogissa, kun Elo on mieltynyt yhdensuuntaiseen kommunikaatioon.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Väittämättä vastaan KYSYN saako?

En jaksa alkaa tutkia...siksi kysyn.

Eikö kansanedustajan pitäisi olla rehelliseksi tunnettu, tai jotain sinnepäin.
Eli eikö joku velvoita kansanedustajaa periaatteessa puhumaan totta?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei tarvitse olla rehelliseksi tunnettu, ellei aio ministeriksi.

Tämä on sitä sananvapauden "kustannuspuolta", ettei kaikki sanottu ole arvokasta, eikä edes totta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #8

Eikös sitä joskus sapeli Simosen aikoina vinoiltu, että perustuslain pykälä "Ministeriksi on valittava rehelliseksi ja taitavaksi tunnettuja kansalaisia" täytyi muuttaa muotoon "... rehellisiksi tai taitavaksi tunnettuja ...". Pitäisiköhän ihan käydä tarkistamassa sen nykyinen muoto.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #21

Ihan hauska vinoilu, mutta kyllä se on ja-muodossa.

Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia.

http://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731?se...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #8

"Ei tarvitse olla rehelliseksi tunnettu, ellei aio ministeriksi."

Tämäkin periaate tungettiin kellarin kellarin maton alle piiloon kun käteisestä tehtiin ministeri.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ministerien vannomat valat velvoittavat puhumaan totta. Toisin on kansanedustajien kohdalla. He saavat valhdella eli puhua muunneltua totuutta niin paljon kuin sielu sietää. Ja kansalaiset parhaassa tapauksessa uskovat.

Sanna Hakkyra

Lain mukaan kansanedustajaa sitoo totuus ja oikeus.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kyllä toimessaan, mutta siihen tuskin kuuluu Puheenvuoron blogin kirjoittaminen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #25

Eikä oikein sido puheet suuressa salissakaan vaan oisko sitten muistivaraisia heittoja, jotka perustuvat enemmän tai vähemmän valheen puolelle?

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi

Odotetaan Ruotsin tuloksia ja katsotaan, mihin suuntaan muutto jatkuu ja miten hallitusti. Politiikka on mahdollisuuksien (valheiden?) taidetta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mut katos jos ruotsidemokraatit hallitsee, niin eihän tänne meille pääse enää kukaan sitä kautta, joten silloinhan olemme kuin herran kukkarossa.

Silloinhan ei tarvitse äänestää persuja, koska siihen ei ole enää edes sitä yhtä syytä :)

No tuohon Elon juttuihin, niin se, joka läytää kansanedustajan, joka ei ole valehdellut, niin se on kyllä mahdoton tehtävä. :)

Toissalta melko vähän on nyt tullut tänä vuonna turvapaikanhakijoita, että ei mitenkään tilanne ole tavallisuudesta poikkeava, ainahan niitä on tullut joka maahan, ja niin tulee vastakin. Mitään vyöryä ei ole näkyvissä, joten rauhallinen on tilanne nyt.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Miten niin vähän? Tuo luku kirjoituksessa on vasta toukokuun loppuun? Kesäaikanahan se suurin ryysis taitaa olla, joten vielä ehtii 7 kuukauden aikana tulla vaikka kuinka paljon.

SD:n vaalivoitto saattaa johtaa myös omalta osaltaa Ruotsiin kirjautumattomia tai kielteisen päätöksen saaneita siirtymään tänne vapaaseen ylöspitoon. Toki näin voi tilanne olla nytkin.

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi

Eikö Petterillä ole mitään käsitystä, kuinka monta, ehkä pakolaista, on Ruotsin rajojen sisäpuolella? Niitä oli myös paljon siinä Haaparannan junassa, eikä niitä raiteita ole poistettu.
Tuskinpa Ruotsissa tulee ruotsidemokraatit hallitsemaan. Katselen nykyisten puolueiden ohjelmamuutoksia, näin vaalien alla. Jos puheet realisoituvat, niiden vuoksi on elintasopakolaisen syytä olla huolissaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ja poliitikko joka ei ennen vaaleja puhu paskaa on entinen poliitikko. :)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Ritala... Taas ollaan samaa mieltä. :)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Kävin suosittelemassa kirjoitustasi - en valehtelua.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kirsi, joo, valehtelua ei kannata suosia.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Suurin osa poliitikoista valehtelee esim kannabiksesta jatkuvasti. Se on ok ilmeisesti? Maantapa.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Elon valehtelu juontuu hallitustaipaleen alusta kun silloinen PS ministeriryhmä myi periaatteensa ja alentui Keskustan ja Kokoomuksen apupuolueeksi.

Muuten, miten paljon liene lennätetty, perheenyhdistämisen nimissä, porukkaa suoraan Suomeen? Onko nekin tuossa tilastossa? Veikkaisin, että tuskin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Markku, kyllä tosiaankin valehtelua esiintyy, mutta ei kannattaisi, kun asia on tarkastettavissa hyvin vaivattomasti. Myös kansanedustajalle.

Eiköhän ne ole toisissa luvuissa eli niissä joille on myönnetty oleskelulupa kansainvälisen suojelun perusteella täällä olevan hakijan hakemukseen perustuen. Näitä hyväksyttyjä yhteensä 3 784 vuonna 2017. Tänä vuonna 1 185.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Jokainen kansanedustaja on sydämessään valehtelia...

Jotkut enemmän, toiset vähemmän...

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Mä olin reilu vuosi sitten vähän yllättynyt, kun loikkarit valitsivat "penaalin tylsimmän kynän" ryhmänsä johtoon? Marionetti on tietysti sopiva tapa olla käymättä mitään yhteiskunnallista keskustelua. Sinisten ainoat ministerit ja muut vaikuttajat, jotka yrittävät käydä keskustelua, ovat yhden käden sormin laskettavissa: Terho, Niinistö, Torvinen, ..? Ja nekin lähinnä julistavat.

ps. Olin iloinen, kun jytky räjähti reisille.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Juu, eivät siniset keskustele täällä. Julistuksia ovat kuten kerrot.

Mistäs jytkyn reisille räjähtämisestä oikein puhut? Vaalithan ovat vasta edessä muutaman kuukauden päästä, eikä 2015 mihinkään reisille mennyt.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Joo, täytyy myöntää ettei persujen kannatus ole paljoakaan laskenut persujen silloisista lukemista hajoamisen jälkeen. Jytkyn kannatuslukemista molempien ryhmien yhteislukema on kuitenkin puolittunut.

Ehkä vielä tulee kova äärioikeistolaiseetos, mikä voisi nostaa persut kovemmille lukemille vaaleissa. Epäilen, Suomeenhan kaikki vaikutukset Ruotsista tulevat kymmenen vuoden viiveellä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

En oikein jaksa ymmärtää, miksi puheenvuorossa sallitaan blogeja, joissa voi heittää ilmaan minkälaisia tahansa väittämiä, joita ei voi kommentoida, eikä oikaista. Toisaalta on myös varsin huvittava seurata kuinka samat kommentoijat, jotka arvostelivat voimakkaasti oppositiota ja puolustivat Sipilän hallitusta ja hallituksen hallitusohjelmaa jota hallitus nyt toteuttaa, ovat nyt sinisten kurkussa kiinni. Jos käänsi takkinsa Soini ja siniset, sen ovat tehneet myös persujen jäsenistö ja puolueen "myötäjuoksijat"

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

Sehän on ollut pitkään tiedossa, että Simon Elo käyttää Uusi Suomi puheenvuoroa yksisuuntaisena propagandakanavana, jossa kaikki on sallittua :)
Itse ohitan tämän sinisten sätkynukkeen kirjoitukset kokonaan. Ei lukemisen arvoisia...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Asko, olen kanssasi samaa mieltä. Hyvin harvoin edes itsekään luen Elon kirjoituksia. Samasta syystä. Elon keskustelutaito eli esiintyminen suuressa salissa saa aikaan smanlaista tunnetta.

Ainoastaan korpesi tuo Elon valehtelun määrä ja hymistely hallituksen aikaansaamisesta tuossa asiassa, joka on täyttä tuubaa.

Risto Koivula

Hän on aivan pikkutekijä - ainakin suomalaisiin "maailmanmestareihin" verrattuna...

https://www.pirkanblogit.fi/2018/risto_koivula/al-...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mistäs tiedät ettei myös Elo ole hakautumassa samaan paikkaan? Vaikka suhteita käyttäen. :D

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Keskustelu päättynyt. Kommentointi suljettu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset