eukriitikko

Saksan CSU on menettämässä otettaan ja samalla CDU myös otettaan

Saksalainen lehti Zeit Online kertoo CSU puolueessa olevan kriittistä suhtautumista politiikan harjoittamiseen maan hallituksessa ja puolueessa ylipäänsä.  Taitaa oman panoksensa panna politiikan soppaan populistinen puolue AfD, joka on kriittisesti suhtautuva maan maahanmuuttopolitiikkaan ja myös eurovaluuttaan.  CSU on hallituspuolueena ottanut mallia AfD:n maahanmuuttopolitiikasta, joten ristivetoa on syntynyt CSU:ssa tuosta johtuen.  

 

Onko niin, että osa CSU:n kannattajista on siirtymässä AfD:hen seuraavissa vaaleissa?  Tämä tietäisi samalla myös Merkelin johtaman hallituspuolue CDU:n vallan kaventumista.  

 

Seuraavista ensi vuoden EU-vaaleista saattaa sittenkin muodostua todella mielenkiintoiset vaalitulokseltaan.  Onko tulos todellinen yllätys monille ns. vanhoille parlamenttipuolueille?  Entäpä mikä onkaan unionin tuleva suunta, jos käy myrskylaineet vanhojen puolueiden kannatuksessa?  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Suuri kysymys Saksan hallituksen koossa pysymiseen on oppositiopuolueiden taholtakin tulevat painostukset maahanmuuttokysymyksissä. Näin on käynyt jo yhden tunisialaisen karkotuksessa, josta ei ollut vielä lopullista oikeudenpäätöstä uutisoinnin mukaan.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Ennen kaikkea Bundeskanzlerin Angela Merkel on menettämässä otettaan.

On ollut jo viime syksyn liittopäivävaaleista lähtien - ja sitä ennenkin.

Merkelin lähtölaskenta on alkanut. CSU:n Seehofer hänet vielä "armahti".

Saksalaisten tuntoja kuvaa melko hyvin seuraava yleisöpalstan kirjoitus:

"Der Ingenieur Gestern, 08:37
5. Deutschland will CSU bundesweit

Nicht interessiert in Parteistreitigkeiten. Das groessere Problem ist, die CDU hat ausgesorgt, dank Angela Merkel (hat irgend jemand bemerkt das AM als Kommunist aufgewachsen ist und keine Familie und keine Kinder hat?). AM hat mit (fast) unbeschraenkter Einwanderung moeglicherweise Europa ruiniert. Die einzige konservative Kraft in Deutschland ist die CSU und die AfD. Lasst die CSU bunesweit gehen, und es wird die groesste Partei in den naechsten Wahlen sein."

http://www.spiegel.de/forum/politik/fluegelstreit-...

Juha Hämäläinen

#2. Merkelillä on kyllä puoliso, mutta ei lapsia eli ei tässä mielessä perhettä. Merkel on täysin uhrannut elämänsä politiikalle ja tehnyt vanhoilla päivillään suurimmat virheensä.

Merkelin lähtölaskenta alkoi 2015. Samoin hänen puolueensa tulee ottamaan takkiinsa kuten hyvä onkin.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Siirtyminen on jatkuvasti käynnissä, mutta mikä puolue on onnistunut peräti tuplaamaan kannatuksensa viime lokakuun jälkeen?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mikäli Saksan bundestagin vaaleista puhut, ja sen jäkeisistä kannatusmittauksista, niin ei yksikään ole tuplannut.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Olet oikeassa.Tarkistin asian.Erehdyin parilla viikolla.Oikea tuplaantumisaikaväli on 14.9.2017-26.7.2018.
www.wahlrecht.de/umfragen/dimap.htm

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mielenkiintoiset vaalit on tosiaan tulossa, toivottavasti aktiivisuuskin nousisi, koska yleensähän äänestysaktiivisuus noissa vaaleissa on ollut onneton.

Brexitkin on päällä, eli monenlaista on ilmassa, Mayn ehdotus siitä, että vain tavara liikkuisi, mutta ihmiset eivät, sai kaikilta muilta mailta jyrkän vastustuksen, eli piukilla on May ja britit, ei yhtään tiedä mitä tuosta tulee, nyt jo ovat britit alkaaneet kerätä lääkevarastoja, kun pelätään tulevaa.

Eu tällaisenaan on huono, se on ollut mielipiteeni jo kauan, siinä on liian erilaisia maita, mutta eipä siitä juuri mikään köyhistä maista enää halua erota, kun tukiaiset ovat niin isot.

Mielenkiintoiset ajat edessä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Brexit voi tapahtua ensi vuoden alkupuolella (oliko maaliskuu) siten, ettei Unionin jäsenmailta enää kysellä mitään ehtoja, eikä maksella myöskään mitään jollei unioni pysty neuvottelemaan briteille mieleistä eroa. Kyseeseen voi siis tulla ns. kova brexit.

Maahanmuuttoon saattaa tulla viisumikäytäntö. IL:ssä on kirjoitus, jossa kuvataan viisi eri brexit vaihtoehtoa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016062721806806...

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/eurooppa...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

"Ei makseta mitään" Kyllä maksetaan ja maksetaan vielä asianajajillekin väh 10 vuoden ajan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #8

Tarkoitin unionille maksuja brexitistä. Tuollaista uhkaa on ollut ilmassa brittien suunnalta. Toki maksavat mielellään Eftan kaltaisesta kaupankäynnistä.

Juha Hämäläinen

#6. Viisumikäytäntö on mainio. Voudaan etukäteen varmistaa ketkä maahan tulevat. Toivon lämpimästi tätä. Minä en nähnyt mitään ongelmaa matkustaa, tehdä töitä, perustaa yrityksiä, käydä kauppaa tai opiskella Euroopassa ennen EUta ja Schengeniä.

Kaiken maailman ukulelen soittajat ja kiertolaiset pysäytettiin jo rajoilla ja käännytettiin kuten pitääkin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #11

Samaa mieltä tuosta viisumikäytännöstä. Johan se nyt pitäisi koskea EU:n alueelle tultaessa kolmansista maista, mutta edes passia ei vaadita vaan päästetään kävelemään/matkustamaan monien jäsenmaiden kautta henkilöllisyyttä osoittamatta. Jotain on pahasti pielessä EU:ssa turvallisuuskysymysten ja ennen kaikkea vaatimusten kanssa.

Jäsenmaiden sisärajoilta rajavalvonnan poistuminen johti eu sisäisen rikollisuuden kasvuun. Joka olikin odotettavissa. Rikolliset pääsevät harrastamaan toimiansa eri maissa ihan vapaasti, jolleivat jää kiinni jossain vaiheessa. Onkohan loppupeleissä sisärajavalvonnan poistainen edullinen, kun huomioidaan rikoksista johtuvat kustannukset ja menetykset. Tosin menetykset useimmin taitavat kohdistua yksittäisiin kansalaisiin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

” Parlamentti laatii Euroopan unionin lait yhdessä ministerineuvoston kanssa. Parlamentti myös hyväksyy unionin talousarvion. Parlamentti valvoo komission ja EU:n toimielimien toimintaa. ... Parlamentin tehtävä on huolehtia siitä, että EU:n toimielimet toimivat aina demokraattisesti. ”
http://europarlamentti.info/fi/Euroopan-parlamentt...

Näin siis EU n omien sääntöjen mukaan. Onko ministerineuvoston päätökset olleet tähän asti EU parlamentin aidosti hyväksymiä, ja jos näin, niin kuinka on mahdollista, että parlamentti on hyväksynyt EU n omien sääntöjen vastaisia päätöksiä. Eihän se näin voi, eikä saa olla, koska kaikkien jäsenmaiden allekirjoittama sopimus sääntöineen on periaatteessa koko EU n toiminnan perusta, ja ilman omien sääntöjen noudattamista ollaan pohjattomalla suolla.

Tyytymättömyys EU n harjoittamaan politiikkaan tuleekin varmasti näkymään.

EU vaalien lopputulos lienee sitten kansallisten vaalien kopio. Onko parlamentilla ja äänestystuloksella sitten aidosti merkitystä on ihan toinen juttu, koska vahvasti epäilen, että banksterit ja ns. iso raha kuitenkin kuliseissa sopivat asiat parhaaksi katsomallaan tavalla omaa etuaan tavoitellen.

Niin pitkään, kun jokainen maa uskoo olevansa EU ssa saamapuolella taloudellisesti, menee hyvin. Samoin on myös Saksassa ja tämä laiton, sopimusten vastainen maahanmuutto on kulujen muodostajan nyt avainasemassa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jouko, kyllä EU:n olettaisi toimivan jokaisella organisaatiotasolla omien sääntöjensä ja lakien mukaan vaan eipäs noin ole toimittu kautta aikain vaan on menetelty milloin missäkin tilanteessa "omin päin". Ei tosiaankaan ole ihme, että jäsenmaissa on ryhdytty protestoimaan eri tavoin. Osa vaaleissa ja osa eteläisimmissä jäsenmaissa protestimarssein sekä muilla tavoin mieltään osoittaen.

Mitä sitten tulee tuohon jäsenyysmaiden saamapuolella olemiseen, niin se kai on päivänselvää ettei yksikään maa ole valmis luovuttamaan rahallisista eduistaan. Ei vaikka komissio kuinka uhkailee oikeudenkäynneillä ja on toteuttanutkin joidenkin maiden kohdalla. Sanotaan että aikansa kutakin, mutta kyllä tämäkin suuntaus tulee vielä aktivoitumaan tavalla jota komissio ja suuret päättäjämaat eivät ole sisäistäneet. Eripuraisuus tulee väistämättä kasvamaan maiden välillä. Johtuu juurikin jäsenmaiden erilaisista kulttuurisista ja taloudellisista erilaisuuksista.

Sitä saa mitä tilaa. Sopinee EU:n toteuttamiin toimiin, mutta sellaisella tavalla, joka ei ole ollut tilauksessa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Aika merkittävä uutinen on monissa Euroopan maissa ilmenevä hätä vasemmistopuolueiden kannatuksen romahtamisessa. Tästä hädästä ja siitä mitä olisi tehtävissä jottei puolueet kuole kokonaan kirjoittaa politivo online.

"Nevertheless, left parties across the Channel are in such turmoil they may be prepared to try anything. Steve Hudson, a member of Momentum International, an offshoot of the U.K. group, and the Social Democratic Party of Germany, based in Cologne, said the parties of the Continent needed urgently to heed the lessons of U.K. Labour.

“It’s what they have to learn, because otherwise they’re going to die,” Hudson said. “They’re dying now. In Holland they’re almost dead. In France they’re dead. In Greece they’re dead. In Poland they’re dead. It’s carnage everywhere.” https://www.politico.eu/article/jeremy-corbyn-labo...

Ei ihme että mukana on Saksan demokraattipuoluekin, sillä sen kannatus näyttää pudonneen dramaattisesti 3-4/2017 noin 31 prosenttiyksiköstä tuonne 18 prosenttiyksikön huituville.
http://www.wahlrecht.de/umfragen/dimap.htm

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jokseenkin kyseenalaiseksi luokittelen tuon Soroksen toiminnan vasemmistopuolueiden ja ääriliberaalien kanssa. Toivottavasti hänen toimintansa tuo enemmänkin haittaa kuin hyötyä tulevina aikoina, huomioon tulee ottaa jo seuraavat EU-vaalit. Toiseksi jäsenmaiden parlamenttivaalit ovat kuitenkin ensisijaisesti tärkeimmät, sillä kuitenkin jäsenmaiden hallituksilla on suurin päätösvalta unionissa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Keskustelu on päättnyt. Kommentointi suljettu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset