eukriitikko

EU-vaaleihin politiikan kentälle tulossa uutta kiinnostusta

Euroopan parlamentti saa mitä ilmeisimmin vastavoiman Unkarista lähtöisin olevalle amerikkalaiselle miljardööri George Sorosille, jolla on useissa eurooppalaisissa maissa vasemmistopohjainen "Open Society" -säätiöpohjainen yhdistys, jotka ovat olleet hyvinkin aktiivisia Euroopassa jo jonkin aikaa. On kerrottu noiden yhdistysten vaikuttaneen suuresti unionin päättäjiinkin. Unkarissa jopa niin paljon, että maan päättäjät ovat kieltäneen toiminnan maassa vai lopetettiinko toiminta omista lähtökohdista?

Mikä on sitten tuo uutisoitu vastavoima, joka tulee uutena möyhentämään myös unionin tooimintaa? Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin entinen päällikkö Steve Bannon, joka oli Valkoisessa talossa tammikuusta 2017 elouuhun saakka strategiapäällikkönä, jolloin hänet vapautettiin palveluksesta. Steve Bannonin kerrotaan perustavan oikeistopopulistisia puolueita tukemaan "The Movement"-nimisen säätiön, jonka päätoimipaikka tulee Brysseliin. Siellä taitaa olla Soroksenkin säätiön pääpaikka?

”The Movement” -säätiön on tarkoituksena tukea sellaisia oikeistopopulistisia ryhmiä, joilla ei ole itsellään varoja vaalien viestintään. Säätiöön palkattaneen ennen toukokuun 2019 eu-vaaleja noin kymmenen henkilöä hoitamaan niiden populististen puolueiden viestintää, joilla ei ole suurta organisaatiota tutkimusten, analyysien ja muidenkin neuvojen muodossa.

Bannonin tarkoituksena näyttää todellakin olevan perustaa vahva vastavoima Soroksen vuosia harjoittamalle vasemmistolaiselle politiikalle Euroopassa. Aika oikeistolaiselle populistiselle vastavoimalle saattaa hyvinkin olla otolliseen maaperään uppoava yksistään Unionin sisäisten erimielisyyksien käymistilasta johtuen. Useissa jäsenmaissa ovat populistiset puolueet kannatuksella mitaten nostaneet asemiaan poliittisella kentällä. Italiassa hiljattain jopa hallitusasemaan. Syksyllä saattaa myös naapuri Ruotsissa muhia yllätys vaalituloksessa.

 

Bannonin kerrotaan odottavan, että Euroopan parlamentin koostuisi 2019 vaalien tuloksena kolmasosaltaan "oikeistolaiseen populistiseen superryhmään” kuuluvilla. Bannonin mukaan populististen liikkeiden ansiota tulee olemaan itsenäiset kansallisvaltiot, joilla on oma identiteettinsä ja omat rajansa Euroopasssa. Politiikka poikkeaa huomattavasti nykyisestä unionin harjoittamasta politiikasta, jolla jäsenmaiden rajat ovat hävinneet tai häviämässä hiljalleen. 

 

Muuttuuko Euroopan parlamentin ja komission harjoittama politiikka mitenkään 2019 toukokuun vaalien tuloksena? Toteutuuko parlamenttipaikoista kolmasosa populistiselle suurryhmälle, jolloin se saattaisi olla suurin syhmä ja samantien käyttäisi suurta poliittista valtaa päätösten tekemisissä.  Luulisi tämän ainakin lisäävän kiinnostusta eurovaaleihin toukokuussa vai lisääkö sittenkään?

 

Muita lähteitä;

https://www.opensocietyfoundations.org/

https://www.opensocietyfoundations.org/about

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

ESS-lehti kirjoittaa samasta asiasta kuitenkin käsittääkseni hieman toisenlaisessa sävyssä.

"Bannon toivoo, että The Movement -niminen säätiö johtaisi lehden mukaan "oikeiston kapinaa" ensi kevään EU-vaaleista alkaen."
https://www.ess.fi/uutiset/ulkomaat/art2472825

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kuten myös Uusi Suomi.

Suorat sanat Steve Bannonin uudesta hankkeesta: ”Kuinka paljon venäläistä rahaa on mukana tällä kertaa?”

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/254381-eu-poliit...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kukas onkaan tuon US:n kirjoituksen pääarkkitehti arvioinneissaan/mielipiteissään? Poliittinen aatesuunta kertoo hyvin paljon henkilön ulostulosta. EU parlamentissa on hän myös kovanpuheinen politiikko. Arvostellut ainakin UK:n politiikkaa ja meppejä aikanaan. Itseeni ei kolahda mitenkään belgialaisen europarlamentaarikko Guy Verhofstadin mielipiteet Bannonin säätiön perustamisesta Brysseliin. Sama kuka perustaa, kunhan saadaan hieman vipinää politiikkaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #11
    Guy Verhofstadt: "How much of our personal Facebook data will be manipulated again?"

Guy Verhofstadt valehtelee tahallaan. Vaikka Facebookin sisältämää dataa olisi koottu ja käytetty, niin ei se tarkoita sitä, että kenenkään henkilökohtaisia tietoja olisi mitenkään manipuloitu.

Aulis Saarijärvi

Bannon on/oli ahkera Israelissa kävijä, jo ennen Trumpin juoksupoikana olemista. Miettikää, keiden käsissä ovat maailman tiedotusvälineet, finanssi- ja rahavirtojen käsittely, niin ei tässä nyt sitten kovin kauaksi taaskaan pudota siitä Soroksesta ja hänen juutalaisista plutokraateistaan järjestöineen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

No poliittinen aatemaailma näyttäisi poikkeavan, vaikka molemmat herrat olisivatkin Israelin ystäviä. Lieneekö tuo ylipäänsä pahe laisinkaan, jolleivät ole suoranaisesti vaikuttamassa maan sisäiseen politiikkaan?

Maailman tideotusvälineistä puheenollen, niin kyllähän meidänkin medioista osa ottaa uutiset vasemmistolaisista lähteistä ja osa oikeistolaisista. Se mistä rahalähteet ovat, ei liene merkitystä muussa kuin politiikan aatesuunnan toteuttamisessa kummassakin tapaukse

Aulis Saarijärvi

Kansainvälinen juutalainen plutokraatti ei välitä vasemmasta tai oikeasta, vaan vallasta ja rahan voimasta, jolla muuttaa asiat mieleisikseen.

Soros ja tämä heppu ovat yhtä ja samaa puuta. Tällä agendassaan ei ole Euroopan ihmisten totaalinen vaihtaminen islamistehin, kuten Soroksen rumpu paukuttaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuo pölhöpopulisti voisin ensin pystyttää aitoja Yhdysvaltojen osavaltioiden välille ja katsoa mitä porukka niistä ajattelee. Vasta sen jälkeen tänne huseeraamaan. Miksi ihmeessä tuolle pellelle pitää muuten myöntää viisumi?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ai kumpaa henkilöä tarkoitat pölhöpopulistiksi? Eiköhän vasemmistolaisilla ja oikeistolisilla aatesuuntaa edustavilla ole kummallakin oma pölhöpopulisti? Miksi ylipäänsä viisumi myönnetään? Miksi elintasosiirtolaisilla ei ole viisumia Suomeen tullessaan, vaikka sellainen pitää lain mukaan olla?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sä alat pikkuhuljaa pääsemään kiinni näillä kommenteilla siihen perussuomalaiseen ytimeen. Hienoa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #7

petteri sinähän olet ollut tietynlaisessa ytimessä jo kauan. Nauti siitä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ihan vakavasti pitäisi miettiä, pitäisikö vihasaarnaaja Bannonia päästää Eurooppaan myyräntyötään tekemään. Näitä hörhöjä meillä on omasta takaa enemmän kuin tarpeeksi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #12

Mitäs vihasaarnausta on pitänyt? Voisitko viskata vaikka linkillä mainitsemasta vihasaarnoista.

Hörhöjä on todellakin unionissa ihan riittämiin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #13

En jaksa googlailla. Fire and Fury- kirjassa on Bannonista pitkä kuvaus, hän on tehnyt jotain sekopäisiä elokuviakin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Hienoa että eurososialismille saadaan vastavoimia.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Onnistuuko tuo vastavoima näinkin lyhyessä ajassa? Millainen sen vastaanotto tulee olemaan eri jäsenmaiden vaaleissa?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kyllähän tämä eurososialimin vastustus on jo uusi normaali kun britit ovat lähdössä, Italiassa hallitus järkilinjoilla ja muissakin EU-maissa järjettömyyksien vastustus kasvaa. Kansainvaellukset, maailmanlopun ennustukset ja rahan lapioiminen pankeille sekä Euroopan rupumaille saa ansaitsemansa lopun.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Aivan tulos on vasemmistolaisen politiikan tulosta unionissa. Britit katsoivat parhaimmaksi poistua. Myös Italiassa on herännyt Unkarin ja Puolan tapaan kansallisuusmielisyys. Italiasta saatetaan kuulla ei niin mieluisia uutisia komissiolle ja unionille viimeistään toukokuun 2019 vaalien tuloksena.

Ranskassa on Macronin suosio laskenut miltei samalle tasolle jolla oli edellisen presidentin aikana. Näin se maailma muuttuu hyvinkin pikaisesti. Kansalaiset on ovat olleet höynäytettävissä useissa maissa vaaleissa. Uskotaan katteettomia lupauksia liian helposti.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

+1

Kirjoituksiisi ei ole usein kommentoitavaa, mutta luen toki ne aina. Hienoa, että jaksat yhä naputtaa (itse oikein en) ja vastailla trollien järjettömyyksiin.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Bannon ja siihen piiriin kuuluvat luovat hajaannusta ja kaaosta ihan tarkoituksella. Kaikille lienee se jo ihan selvää. Hyötyjinä ensisijaisesti Venäjä. Toimintaa sympatiseeraavilta haluaisin kuulla keinot, miten aikovat noista akitaattoreista eroon päästä sen jälkeen, kun ovat tavoittelemansa EU:n hajoamisen saavuttaneet. Vai aikovatko ollenkaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Miten niin hyötyjänä ensisijaisesti Venäjä? Eikös Trump ole kiistoissa ainakin Merkelin kanssa, joten voisiko tarkoitusperät olla kuitenkin lähtöisin läntiseltä mantereelta? Eroon pääseminen saattaa olla kivikkoinen, jollei sitten myös Soros häädetä samaansyssyyn.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Bannon ja siihen piiriin kuuluvat luovat hajaannusta ja kaaosta ihan tarkoituksella."

Ei ole Bannon tai Putin luoneet kaaosta Eurooppaan vaan syylliset löytyvät Merkelistä ja EU:n komissaareista. Suomikin maksaa miljardeja haittamaahanmuutosta sekä turhasta ja haitallisesta tuulivoimasta maailmanlopun pelossa.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Maahanmuuttoaallosta saamme kiittää Putinia. Merkel ei ole syyllinen Suomen ratifioimiin kv-sopimuksiin, mitkä velvoittavat antamaan turvapaikan kaikille Putinin toimesta asuinsijoiltaan pois ajetuille ihmisille.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #32

Putinko avasi Euroopan rajat ja kuljettaa siirtolaiset venäläisillä laivoilla etelä-Euroopan satamiin? Älä nyt viitsi älyttömyyksiä laukoa kun asiat voi helposti tarkastaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #32

Ai niinkö? Kyllä unionin jäsenmaat itse ja Saksan Merkel etupäässä ovat itse ohittaneet unionin omat lainsäädännöt maahanmuuttoallossa ja monissa muissakin asioissa. Putin on ollut auttamassa Assadin politiikkaa, mutta suurin muuttoaalto kuitenkin Syyriasta on suuntautunut lähivaltioihin, kuten Libanoniin, Turkkiin ja Jordaniaan.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Vastavoima on seuraus muutoshalusta, niinhän se on aina. Muutoshalua edustaa kaikki joiden mielestä nykyisessä avoimuudessa on liikaa haittatekijöitä ja liian vähän etuja.

Kauanko nykymuotoiset länsimaiset yhteiskunnat kestävät typerän rajattomuuden seurauksia. Eikö nyt näkyvät ennusmerkit ole vieläkään kaikkien päättäjien silmiin osuneet ? Katastrofin merkit ovat ilmassa. Ensin autettiin kiltisti pakolaisia, nyt on jatkettu avunanto koskemaan myös siirtolaisia. Seuraava vaihe sitten on lienee kansan laivaaminen lähtömaan satamissa.

Massan koko ratkaisee aikanaan sitten muutoksen määrän. Taloudellnen tukikaan muutokselle ei ole oikeasti se olennaisin asia, vaan se äänestäjien muutoshalu. Muutosvastarintaa edustava nuhruinen ja nukkavieru rämehämäläinen ininä on onneksi katoavaa kansanperinnettä.

Helppo lääke muuttovirran tyrehdyttämiseen :

Soros voi lahjoittaa henkilökohtaisen, keinottelemalla hankkimansa, omaisuutensa suoraan kaikille kurjuudessa eläville sinne lähtömaihin.

Kaikki voittavat tuossa kaupassa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Vastavoimaa todella tarvitaan unionissa, jotta taspuolisuus politiikassa vahvistuu päätösten suhteen. Nykyinen käytäntö noudattaa liiaksi vasemmistolaista aatetta yksipuolisesti. Tuota sopiikin sitten ihmetellä mm. kansallisesta näkökulmasta eli miten kokoomus ja keskusta nöyrästi noudattavat vasemmistolaista aatetta.

Merkit muutoksen tapahtumiseen ovat olleet Euroopassa ilmassa jo jonkin aikaa. Tästä vahvin esimerkki Italian poltiikan muutos toiseen suuntaan ja unionia vastaan taisteluksi.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

”Tuota sopiikin sitten ihmetellä mm. kansallisesta näkökulmasta eli miten kokoomus ja keskusta nöyrästi noudattavat vasemmistolaista aatetta. ”

Joo, pakko miettiä asiaa saatavan edun kannalta. Yksinkertaistaen ;

Vasemmistolle on eduksi, kun saadaan lisää julkisen puolen tehtäviä ja mukavia velttoiluvirkoja. Oikeistolle taas on silkkaa hunajaa, kun henkilöstökulut saadaan vihdoinkin jonkun toisen piikkiin. Nykyisen Keskustan lasken myös oikeistopuolueeksi.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren
Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Voi hyvin kuvitella äärioikeistolaisten hallitsemien kansallisvaltioiden Euroopan. Sehän on 1930-luvun Eurooppa, missä oli paljon vihollisia. Persujen halu lähteä sotaa ihannoivalle poliittiselle linjalle, on paitsi erittäin vastuutonta, myös vihapolitiikkaa kansalaisia kohtaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Minä taas en kuvittele kaikkien Euroopan maiden olevan mainitsemasi äärioikeistolaisten hallitsemana. Kansallismieliset puolueet eivät vältämättä ole ääripuolueita, joiksi Eero haitä nimittelet.

Voisihan vasemmistolaisten hallinnassa olevia maita kutsua joillakin tietyillä nimittelyillä, mutta en halua tuohon ryhtyä.

En muuten usko PS:n olevan sotaa ihannoiva poliittisella linjallaan vaan kuvittelet olemattomia ihan aitoon vasemmistolaiseen tapaan. Kommenttisikin voi aivan hyvin lukea vihapolitiikkaan kuuluvaksi. Missäs se solidaarisuus jota demaritkin vasemmiston tapaan niin kovin painottavat?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Bannon on täysrasisti, hänen kannattamisensa antaa juuri oikean kuvan kannattajistaan.

Sellaisia on Suomessakin, eikä se yllätä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

petteri se nimittelee täysin henkilökohtaisesti tuntematonta henkilöä tuttuun tapaansa jopa täysrasistiksi. En tunne Bannonia, joten en voi nimitellä häntä millään nimellä. Petteri sinuakin voi joku pitää rasistina, kun nimittelet toisen maanosan politiikkoa rasistiksi. Sanotaanhan että, se on itse joka toista haukkuu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ok, se on sun mielipiteesi, kun olet kovasti kiinnostunut EU:n asioista, niin keskitäppä tarposi hetkekis Bannonin puheisiin ja Breitbartin julkaisuihin.

Jos sen jälkeen viel sanot, että Bannon ei ole rasisti, niin sitten asia onkin entistä selvempi minulle.

Bannon on puhdas rasisti, ei siitä ole mitään epäselvyyttä, vai pitääkö mielestäsi ihminen tuntea henkilökohtaisesti, ennenkuin voi sanoa toista rasistiksi.

Tutki asiaa, Bannonin puheet ja tekstit antavat selvyyden.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Pitää olla aika sokea, ellei näe mitä Bannon tavoitteee, Euroopan hajannusta tietenkin ja mitkä tahot hyötyvät eniten hajanaisesta Euroopasta, eniten Venäjä, mutta myös USA ja Kiina. Menevätkö eurooppalaiset halpaan ja ku...at omiin muroihinsa, en jaksa siihen uskoa koska terve järki sanoo, että vain yhtenäinen Eurooppa mahdollistaa pärjäämisen kun kilpaillaan maailmanmarkkinoilla, hajanaisesta Euroopasta siihen ei ole, britit tulevat sen huomaamaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Sekö sitten on oikein kun Soros ohjailee komissiota ja unionia, vaikka on amerikkalainen nykyisin? Ainoa ero on vain että ohjailee vasemmistoaatteen voimalla, niin titenkin rahan voimalla.

Mielenkiintoistahan tämä unionin politiikan seuraaminen on, kun on unohdettu oma lainsäädäntökin ja tehdään kuten sivusta halutaan. Kyllä Soroksen toiminta on laittanut alulle unionin rakoilemisen ja syynä on nimenomaan hallitsematon maahanmuutto unohtaen omat lainsäädännöt.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

EU hajottaa itse itsensä järjenvastaisella politiikallaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Unionin ajama politiikka on kaiken aikaa johtanut siihen, että heikompi kansanosa jäsenmaissa on ajettu hyvin ahtaalle niin, työelämässä kuin elinkustannustensa jatkuvasti alenevan. Tuota sopii ihmetellä koska vasemmistojohtoinen aate on ollut unionissa vallalla. Toiseksi unionia on paisutettu aivan liian paljon ja toimintakustannuksia nostettu, kun samaan aikaan on jäsenmaissa jouduttu leikkaamaan kustannuksista. Leikkaaminen on kohdistunut suurimpiin kustannuseriin eli mm. sosiaalikustannuksiin. Tämä meno tulee jatkumaan, jollei unionin suunta politiikassa muutu.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Vasemmistojohtoinen aate on ollut Uniossa vallalla" Vasemmisto on jo pitkään ollut vähemmistönä EU-parlamentissa. Suomalainen maksoi -16 54€/henkilö/vuosi jäsenmaksua EU:e, siis kahden kaljakopan verran, en pitäisi sitä kovinkaan suurena.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #43

Arto hoi, mitäs tekemistä tuolla jäsenmaksulla on unionin vasemmistolaisen politiikan vallalla olemisessa? Unionissa on jopa yksittäisiä jäsenmaita, joissa on vasemmmistovetoiset päättäjät vallassa ja täten myös käyttävät unionin päätöksissä tuota samaa valtaa. Myös Saksa kuuluu tuohon joukkoon ja Merkel unionin pääjohtajana ohjailee koko unionin päätkset tuohon vasemmistolaiseen suuntaan. Tämän ei pitäisi olla epäselvää kenellekään, joka on seurannut unionin toimintaa ja päätöksen tekemistä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

EU:ta voi vastustaa, eikä EU minunkaan mielestäni toimi tällä hetkellä hyvin, mutta se, että kannattaa jotain Bannonia, on sama kuin pitäisi Suomen vastarintaliikettä hienona järjestönä.

Ai niin, Makkosenhan mielestä vastarintaliike on hieno järjesö ja ihan tavallinen poliitiine toimija, ja poliisihallitus ja oikeus ovat vasemmistosuvakkeja.

Makkonen on pop. :)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kuules petteri, eihän tässä Bannonin mahdollisesti perustaman säätiön toiminnassa olisi kyse itse Bannonin ajatuksista, sillä säätiöön on suunnitteilla, jos ei jo ole, kymmenisen palkattua työntekijää, jotka taitavat olla viestinnän ammattilaisia ja hoitaen kaiken yhteydenpidon noihin mainittuihin puolueryhmiin.

Ei pidä takertua itse Bannoniin henkilönä. Unioni kaipaa vastavoimaa toimintaansa, ettei päätksiä tehdä yksinomaan vasemmistolaisista lähtökohdista Saksan ja osin Ranskan alotteina. Monet jäsenmaat ovat myös vasemmistovetoisia päätöksissään ja se luonnollisesti heijastuu unioniin.

Itse vierastan paljon Soroksen toimintaa, joten tuosta johtuen ymmärrän hyvin uuden vastavoiman synnyn Brysseliin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Keskustelu päättynyt. Kommentointi suljettu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset