eukriitikko

Ministeri Orpo - onko lainsäädäntö hakusessa?

Taas kerran on aivan pakko puuttua oleelliseen seikkaan puhuttaessa maahanmuutosta ja siihen liittyvästä lainsäädännöstä.  Tämä tuli itselleni jälleen kerran selväksi kuunnellessani Suomi Areenalla käytettyjä puheenvuoroja mm. maahanmuuttoon liittyen.

Suomi Areenalla käytiin eilen illalla eduskuntapuolueiden puheenjohtajien ”tentti” useista politiikan osa-alueista. Yksi alue oli maahanmuutto ja siihen liittyvät toimet, joita suunnitellaan unionissa.

Eräs keskustelussa esiin noussut seikka ministeri Petteri Orpon käyttämässä puheenvuorossa (vidonlinkissä noin kohdassa 24 min. alkaen) nosti esiin ainakin itselleni suuren kysymyksen siitä, eikö hallituspuolue kokoomuksessa ymmärretä Suomen ja unionin lainsäädäntöä. Sama koskee myös kahta muuta hallituspuoluetta eli keskustaa ja sinisiä.

Kokoomuksen puoluejohtaja Petteri Orpon mukaan lainsäädäntö ei löytänyt keinoja vuoden 2015 maahanmuuttoryntäykseen kolmansista maista. Miten ihmeessä puoluejohtaja ja vielä vastuullisena ministerinä tuolloin 2015 toiminut Petteri Orpo (sisäministerinä) ei hallitse tärkeimpiä lakeja, joilla säädetään maahanmuuton vaatimukset kolmansista maista?

Ministeri Orpolle tiedoksi ja muillekin hallituksen ministereille ja samalla sisäministeriön virkamiehille. Meillä on kansallinen lainsäädäntö, joka on ollut jo vuonna 2015 käytettävissä maahanmuuttoon (ja sitä aiemminkin). Saman sisältöinen lainsäädäntö on myös unionissa. Ulkomaalaislaissa on 2 §:ssä määritelty lain soveltamisalueet ja 11 §:ssä maahantuloedellytykset. Maahantulon edellytyksenä on heti kohdissa 1 ja 2 ne tärkeimmät lain kohdat, jotka on otettava huomioon maahan tulon edellytyksinä. Ne ovat;

1) hänellä on voimassa oleva vaadittava rajanylitykseen oikeuttava matkustusasiakirja;

2) hänellä on voimassa oleva vaadittava viisumi, oleskelulupa taikka työntekijän tai yrittäjän oleskelulupa, jollei Euroopan unionin lainsäädännöstä tai Suomea sitovasta kansainvälisestä sopimuksesta muuta johdu;

 

Ministeri Petteri Orpo, miksihän Suomeenkin päästettiin vapaasti tulemaan ilman minkäänlaisia matkustusasiakirjoja, kuten passia, ja jopa väärennetyillä passeilla ja siis väärillä henkilötiedoilla? Tämänhän ei lain mukaan pidä olla mahdollista, ei jäsenmaiden kohdalla, eikä koko unionin. Tässä yhteydessä ei voi olla mainitsematta sitä. Että jopa oleskelulupa on todettu myönnetyn väärällä henkilötiedoilla. Tästä viimeksi on uutisoinut HS kirjoituksessaan (Hesarin kk-liite 7/2018 ). Lieneekö edes ainoa tapaus?

 

Ja jotta ei jää epäselväksi EU:n vaatimat matkustusasiakirjat unionin ulkopuolelta saavuttaessa, niin tässä niistä vaatimukset;

Jos et ole minkään EU-maan kansalainen ja haluat matkustaa EU-maissa, tarvitset passin, joka on

  • voimassa vähintään 3 kuukautta sen päivän jälkeen, jolloin aiot poistua vierailemastasi EU-maasta,

  • myönnetty viimeksi kuluneiden 10 vuoden aikana

sekä mahdollisesti viisumin.

 

Kyllä siis lainsäädäntö ja keinot on ollut ja on edelleenkin nin unionissa kuin jokaisessa jäsenmaassa kansallinen lainsäädäntö, mutta jostain kumman syystä lainsäädäntöä eli Orpon mainitsemia keinoja ei vain ole haluttu noudattaa. Mikä on se syy ministeri Orpo? Lainsäädännössä kun on selvät keinot käytettävissä. Niitä ette vain halunneet käyttää vuonna 2015, ettekä Sipilän hallituksessa ilmeisesti sen jälkeenkään.

 

Ulkorajoilta olisi ja voitaisiin käännyttää kaikki ilman passia tulevat. Kyllä oikean henkilöllisyyden toteaminen on ensiarvoisen tärkeä seikka. Näin pitäisi olla vaan ei näytä olevan tämän Sipilän hallituksen aikana. EU:ssa vireillä olevat suunnitelmat EU:n ulkopuoliset "tuvapaikanhakukeskukset" eivät tule koskaan toteutumaan vaan jokaisen jäsenmaan tulee itse huolehtia oman lainsäädäntönsä noudattamista maahanmuutossa ja ihan kirjaimellisesti.

 

Muita lähteitä;

https://intermin.fi/maahanmuutto

https://intermin.fi/maahanmuutto/lainsaadanto

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Haluaako ministerit jotenkin harhauttaa puheillaan kansalaisia sillä, ettei mukamas ole keinoja käytettävissä vai ovatko todellakin lainsäädännöt tuntemattomia? On tuota on vaikea uskoa ettei tunneta, sillä onhan Orpo koulutukseltaan juuri lakeja lukenut.

Orpohan puhelee kuten Trump konsanaan. Ainoa ero vain taitaa olla siinä, ettei Orpo korjaile puheitaan jälkikäteen vaan antaa kansalaisten olla siinä luulossa ettei keinoja todella ole käytettävissä.

Juha Hämäläinen

#1. Pakolaissäännökset menevät yli lainsäädäntömme. Riittää, että mamu hakee turvapaikkaa. Kusetustahan tämä on ollut enemmistön osalta. Poliitikkomme eivät noudata Suomen lakeja vaan EUn komentoa sekä YKn ylivaltaa ja tällä keräävät pisteitä EUn johdolta välittämättä kansan mielipiteestä. Näin pääsee hillotolpille ennen eläkettä.

Aulis Saarijärvi

Jaahas Sirpa uskaltaa moittia kokoomuksen jumalallista Orpoa. Sirpa haluaa haluamalla natzi - rasitin leiman naamaansa, jossa puuttuu "SE arvopohja" ja näyttää olevan kehno "SE ihmisarvoisuus". Se tulee niin helposti somekansalta.

Sirpan kirjoittamia kirjoituksia on tähän saakka mollattu yksinkertaisesti persuiksi, impivaaralaisiksi, MV-lehden lukijoiden makiksi, rasistihörhöjen tekemiksi, tai jopa sairasmieliseksi, kuten TS linjattuna leimaa.

Sitten asiaan! Orpo lähti perheineen lomapakoon sopivasti maapallon toiselle puolen 2015 sisäministerinä. Nyttemmin, kun on lahden takaa paljastaunut, että virallinen Ruotsi jo viikko aikaisemmin valmisteli sadat junavaunut, veturit, toista sataa rautatieläistä ylitöihin yms kuljetuksiin. Pitihän se olla Suomessa Sauli Niinistön, Gaj-Göran Alex Stumbbin ja Petteri Orpon tiedossa!
Valehelevat, jos eivät muuta osaa! Toisaalta, ehkä meidän supon kyttäyskoneisto tosiaan naiskenteli autoissaan!
Malmössa velloi kymmenentuhatta lähi-itäläistä ja afrikkalaista, joille oli virallinen Ruotsi luvannut pikakuljetukset paperitta ja vastoin kaikkia kahden keskisiä sopimuksiamme Suomeen.
Onko Ruotsi pyytänyt tätä anteeksi ja luvannut ottaa ne itselleen EU:n sopimuksien mukaan? Ei, kepu ja Ruotsi pettävät aina!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Aulis, Aulis, sinähän uskallat puhua kovia sanoja jopa enemmän kuin minä. Ei kai perusteita natsitteluun ja muuhunkaan ole silloin kun osoittaa faktana Orpon puheen ja lain kirjaimen eroavuudet. Siis sen, että Orpo juksaa kansalaisia perusteiden puutteina, vaikka perusteita on vallan riittävästi käytettävissä rajoilla, niin sisärajoilla kuin EU ulkorajoilla.

Taisi muuten olla hallituksen keskinäinen sopimus Ruotsin hallituksen kanssa ohjaamisista tänne meille. Noin voisi olettaa tapahtumien kulusta vuoden 2015 syksyllä. Juna ja linja-autokuljetukset.

Nimittelyihin olen jo saanut totuttautua, mutta se kaiketi lienee kestettävä totuutta puhuessa, ja joka sitä ei kestä, on sitten itse nimittelemänsä arvoinen.

Aulis Saarijärvi

Perämeren pohjukan ja Länsi-Lapin bussiliikennöitsijät lait­toivat päivässä koko liikenevän kaluston ajamaan saapuvaa sakkia etelään. Busseja tyhjättiin näyttävästi 40 – 50 nuoren miehen lasteista Vantaalla ja Helsingissä. Kukaan ei vastuullisista viran­omaisista kysynyt, eikä halunnut tietää minne ne sadat ja sadat miehet häipyivät. Lukivat kai nettikirjoituksia, etsivät 6 euron pizzoja ja nuuskaa.

Tosin silloinen sisäministeri Räsänen, hänen kansliapäällik­könsä Nerg ja ylipoliisijohtaja väittivät tietävänsä jokaisen ja pystyvänsä sanomaan jokaisesta olinpaikan. Jo vasta kaksi vuotta myöhemmin poliisiylipoliisijohta­ja joutuu tunnustamaan oikeusministeri Häkkäsen kanssa, että … ehkä … saattaa olla … niin voineen olla 5 000 tietämättömissä, mutta voi se luku olla suurempikin. ”Emme tiedä missä ne ovat”.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Erikoista, jos ei edes ministeri noudata voimassaolevia lakeja, niin miksi muiden kansalaisten on lakeja noudatettava ?

BTW. Orpohan levitteli käsiään etänä ja vetosi muistaakseni kv.sopmuksiin ja hädänalaisiin pakolaisiin. Joita nämä kulkijat eivät kuitenkaan pääosin suinkaan olleet. Suomenkin allekirjoittama Dublin sopimus olisi antanut oikeuden palauttaa suurin osa kulkijoista Ruotsiin.

Tarkastettiinko edes näiden tulijoiden status muista EU maista ?. Miksi Orpo laiminlöi velvollisuudet, eikä pitänyt mitään kiirettä, aikaraja palautuksille umpeutui ?

Kenen vastuulla on huolimattomasta toiminnasta aiheutuneet vahingot ja kulut.
Sipilä ja Orpo ovat yhdessä aiheuttaneet Suomelle miljardivahingot.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Joo, tuosta hädänalaisista puhuttaessa, niin eilen myös Sipilä totesi Italiaan tulleista vain 8 % on ollut turvapaikan omaavia ja loput siirtolaisia hyvää elintasoa hakemassa. Tämä suuntaus olisi pitänyt selvitä kylläkin jo hallituksellemme muutaman päivän aikana ja etenkin Torniossa kun passi puute selvisi. Toki passien aitouttakin lienee tarkasteltu rajalla.

Dublin sopimus koskee vain ulkorajajäsenmaan menettelyä unionin alueelle saavuttaessa ja schengen sopimus jo sinällään estää sisärajojen ylittämisen ilman oleskeluluvan myöntämistä siinä ensimmäisessä maassa johon saapui unionin alueelle.

Tuo vastuukysymys aiheutetuista vahingoista veronmaksajille on sitten oma oikeudellinen kysymyksensä, johon omat lainopilliset kyvyt eivät riitä. Eikös meillä pitäisi olla oikeusviranomaiset sitä varten? Vai onko nekin pelkkiä "koristeita"? Rikottiinko hallituksen taholta tahallisesti maamme lainsäädäntöä?

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Tosiaankin; Sipilä on itse myöntänyt videolla, että Ruotsista tulleet turvapaikanhakijat olisi voitu käännyttää takaisin täysin laillisesti. Toiminta on ollut maanpetoksellista, kun tiedetään, kuinka monen turvallisen maan läpi turvapaikanhakijat ovat tänne hakeutuneet, eikä syyrialaisia edes tullut sanottavasti tuossa suuressa aallossa Suomeen.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Jaa-a, oliko Ruotsin puolelta järjestettyä, vai ei ?

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/hapar...

Varmaa oli ainakin se, että liikenneasemilla annettiin kädestä pitäen henkilökohtaista reittiopastusta Haaparantaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Noin olen myös itse käsittänyt tapahtuneen. Kun kerran meidän päättäjät olivat tuosta toimintatavasta tietoisia, niin kai on tulkittava yhteisen sopimuksen olleen olemassa.

Aulis Saarijärvi

Ei tuollaista ihmismassaa siirretä hyvillä ajatuksilla hymyillen suvaitsevaisena. Siihen tarvittiin erikoisjunat vetureineen ja satoine vaunuineen, sekä henkilökuntineen. Lukee se tieto Ruotsin vähän rehellisimmissä julkaisuissa jo 2016 vuoden puolella.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Hallitusta voi syyttää salassa tehdystä päätöksestä Dublin-asetuksen harkintavaltaa koskevan pykälän soveltamisessa.

Rajan olisi kyllä voinut näiltä tulijoilta sulkea ihan kotimaisten säädösten perusteella. Nyt rajajoukot ja armeija laitettiin kantamaan tuon joukon matkalaukkuja. On se Suomi ihmeellinen maa! Koskahan suomalaiset vanhukset saavat nauttia samoista palveluista?

Mistään ei ole poissa tuo kansainvaellukseen käytetty raha hallituksen laskuopin mukaan. Ministereiden koulumenestys todistaa matemaattiset kyvyt, samoin Sipilän taloudellinen menestys, jonka eteen hänen ei itsensä ole tarvinnut ponnistella.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Niin, ei voi kuin ihmetellä ministereiden toimintaa haittamaahanmuuton yhteydessä. Ja etenkin kun tuolloin vastaavana ministerinä ollut Orpo perustelee perustelujen puutteilla rajoittaa maahanmuuttoa.

Mihinkään muuhun johtopäätelmään en voi tulla kuin siihen, että Orpo ja Sipilä ovat Merkelin tahdon mukaan toimineet ja pitäneet oman lainsäädäntömme "piilossa". Nyt sitten lisää valehdellaan ettei ole ollut perusteita maahanmuuton rajoittamiseen.
'
Suomi näyttää todellakin olevan ihmeellinen maa. Oikea "sylikoira" unionissa. Mitään omia kansallisia etuja ei sovi valvoa vaan meni syteen tai saveen, niin Saksaa seurataan.

Kaikki nuo kustannukset, jotka ovat syntyneet ja syntyvät edelleen holtittomasta toiminnasta maahanmuuton suhteen on poissa muusta tärkeästä palvelun tuottamisesta kansalaisille ja laillisesti maassa oleville. Eikä tuo rahamäärä ole suinkaan vähäinen. Ihmetellä sopii myös, mihin ihmeessä hallituspuolueiden kokoomuksen ja keskustan kannatus oikein perustuu? Ovatko kansalaiset sokeita ja kuuroja?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Käsitykseni mukaan lakia tulkitaan kolmella tavalla. Laki on niin kuin se kirjoitetaan tai niin kuin se luetaan tai niin kuin se kavereiden kesken kulloinkin sovitaan.
Yhdysvalloissa valittiin korkeimman oikeuden tuomariksi henkilö, joka kertoi nimitystilanteessa, että hänelle laki on niin kuin se kirjoitetaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jukka, toki on lakeja joissa on tulkinnan varaa, mutta ei noissa kirjoituksessa mainituissa kohdin, joten mitään tulkinnan varaa ei ole. Kyse on vain siitä ettei hallituspuolueet noudattaneet, ilmeisesti ei vieläkään, lain kirjainta.

Kavereiden kesken ei pidä voida sopia mitään, joka ohittaa lain kirjaimen. Silloin toimitaan lainvastaisesti, jonka pitäisi olla tumittavaa. Kukas muuten valvoo hallituksen toimintaa?
Oikeudellinen valvonta
Oikeudellisella valvonnalla varmistetaan ministerin virkatoimien lainmukaisuus. Suomen ylimmät laillisuusvalvojat ovat tasavallan presidentin nimittämä oikeuskansleri ja eduskunnan valitsema eduskunnan oikeusasiamies.
Valtioneuvoston laillisuusvalvonta on oikeuskanslerin tärkeimpiä tehtäviä. Oikeuskansleri ratkaisee erityisesti valtioneuvoston valvontaa koskevat asiat sekä periaatteelliset ja laajakantoiset asiat.
https://www.eduskunta.fi/FI/hallituksenvalvonta/Si...

Toimiiko valvonta Suomessa? Miten on demokratian laita vs. Unkari ja Puola?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Suuresti arvostamani Olaus Petrin viisautta 450 vuoden takaa:

”Hyvä ja älykäs tuomari on parempi kuin hyvä laki, sillä hän voipi asetella kaikki kohtuuden mukaan. Mutta missä paha ja väärä tuomari on, siinä ei auta hyvä laki mitään, sillä hän vääntää ja vääristelee sitä oman mielensä mukaan.”

Oikeudellisen valvonnan suhteen on todettava, että liian usein sitä voi verrata veteen piirrettyyn viivaan.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Aika alusta pitäen on näyttänyt siltä, että heidät oli tarkoituskin kuljettaa ja päästää Suomeen ja tuo päätös on tehty tahoilla, joita lait tai velvollisuudet omia kansalaisia kohtaan eivät koske. En nyt ryhdy nimeämään ketään yksittäistä unkarilaista miljardööriä tai saksalaista johtajaa syylliseksi, koska päätös on varmasti tehty suuremmalla porukalla.

Maailmasta kun ei oikeasti löydy montaa sataa ihmistä, jotka omin voimin kävelevät Afrikasta Suomeen. Sellaisille voisi jo urheiluviisumin antaakin. Muut tulevat tänne siksi, että heidät kuljetetaan tänne.

Vähän samankaltainen tilanne on Libyan edustalla. Afrikan rannikolta käydään varta vasten hakemassa siirtolaisia jotka ovat tahallaan hankkiutuneet vaikeuksiin heti Libyan aluevesirajan ulkopuolella, kuljetetaan heidät meren toiselle puolelle Italiaan ja kerrotaan meille kyseessä olevan luonnonilmiön jolle ei kukaan mahda mitään.

Korkeintaan välillä päivitellään sitä, kuinka hybridi-Putin on päästänyt Raja-Jooseppiin 40 polkupyöräilijää, jotta kansalaisten katse pysyisi oikeassa suunnassa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kun persut ja muut ravakit yrittävät lukea lakia, niin me muut saamme nauraa, sillä pieleen menee, aina. Jokainen rajalla turvapaikkaa hakeva päästetään maahan. Se on ihan laillista toimintaa. Jos henkilö hakee Suomesta turvapaikkaa, tulee hänen hakemuksensa käsitellä ja hänet majoitetaan vastaanottokeskukseen. Viranomaisten toiminta perustuu lakiin.

Nämäkin yksinkertaiset asiat on teikäläisille moneen kertaan osoitettu, mutta aina vaan pitää jankata tuota samaa roskaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Sen uskon varsin hyvin että Esa Mäkinen naureskelee. Ei epäilyn häivää. Roskaa muuten puhut ihan itse tai sitten et ymmärrä haikasen pöläystä ulkomaalaislain kirjauksista. Etkä myöskään unonin omasta vastaavasta.

Kyllä henkilöllisyys tulee esittää ja vieläpä oikea sellainen jo ulkorajalle tultaessa ja siinä ensimmäisessä maassa myös rekisteröityä. Koitahan pysyä nahoissasi kaikesta huolimatta, koska et näytä ymmärtävän hyvinkin yksinkertaista asiaa. Viranomaisten toiminta vuonna 2015 esimerkiksi ei suinkaan perustunut sen kummenmmin Suomen lakiin kuin unioninkaan lainsäädäntöihin. Oli vain sovittu pimeissä kammareissa poikkeavista menttelyistä. Ohitettiin vallalla oleva lainsäädäntö.

Ulinaako harrastat? Sitä, joka mielestäsi taisi olla sitä parempaa vai kuinka?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kerropa, oletko tyhmä vai miksi jätit turvapaikan hakemisen mainitsematta ihan laillisena tapana päästä maahan? Passin tms. puuttuminen ei ole este sille. Esimerkiksi ihmiskaupan uhreilla ei niitä yleensä ole.

https://intermin.fi/maahanmuutto/turvapaikanhakija...

En ole nyt varma voiko sinuun ja teikäläisiin soveltaa Hanlonin lakia... Yritän aina kovasti.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #17

Mäkinen lukee alla olevan Max Jussilan kommentin. Siinä on selitys myös turvapaikanhakemiseen liittyen.

Sinuun sopii vallan mainiosti tuo mainitsemasi laki "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity." Olen seurannut pidemmän aikaa mielipiteitäsi, joissa ei oikein ole päätä ei häntää. On pelkkää suunsoittamista. Se kai on sitten sitä parempaa ulinaa?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Siinä laissa on myös mahdollisuus kieltää turvapaikka "ilmeisen perusteettomana". "Ilmeisen perusteeton" hakemus on silloin, kun henkilö tulee turvallisen maan kautta Suomeen, tai pahimmassa tapauksessa on rekisteröity jo jossain muussa maassa. Väärän henkilöllisyyden turvin Euroopassa lienee melkoinen joukko forumshoppailijoita epäonnistuneen Schengen-sopimuksen turvin ja vaihtavat maata halutessaan. Henkilötodistuksia ja jopa passeja saa myös aika halvalla.

Minä en nyt tuota persuttelua ja asiantuntemattomuutta oikein osaa ottaa itseeni, kun en ole kumpaakaan.

Tiedoksi sekin, että vuonna 2015 rajalla voitiin aivan hyvin käsitellä turvapaikkahakemukset. Toimivalta ei silloin kuulunut Migrille.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ollutta ja mennyttä, ja ainoastaan yhden puolueen mielessä enää.

Ja jos on enemmänkin äänestävän kansan mielessä, niin sitten se vaaleissa nähdään.

Epäilen kuitenkin vahvasti.

Orpo puhuu Orpoa, Sipilä puhuu Sipilää, Trump puhuu Trumppia ja Halla-aho Halla-ahoa.

Politiikka ja puheet.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

petteri olet jälleen väärässä. Ei ole vielä mennyttä muuttoliike vaan tulee edelleen kiihtymään. Miksi sitten EU:ssa ollaan suunnittelemassa unionin ulkopuolelle vastaanottokeskuksia, jos on ollutta ja mennyttä kuten ilmaiset? Kyllä varautuminen on selvästi nähtävissä. Tulijoina näyttäisi olevan enimmäkseen nuoret miehet, eikä suinkaan turvapaikan haussa vaan paremman elämän toiveissa. Tuota varten on käytettävissä ihan toiset systeemit, mutta ne eivät kelpaa kun ovat epävarmempi tapa päästä Eurooppaan.

Seuraa hyvä mies aikaasi myös politiikan suhteen. Ei kaikki ole niin yksioikoista kuin kuvittelet. Näyttääpä nytkin sinua kiinnostavan, kun kerran tulit kommentoimaan. Ei tämä siirtolaimuuttovirta ole laisinkaan pikkujuttu vaan suuremman luokan kysymys myös Suomen kokoiselle maalle. Ei kannata melskata samaan aikaan mistään ilmaston muutoksesta, kun väkeä siirretään lämpimistä maista kylmemmille alueille. Tuollainen politiikka ei suinkaan vähennä ilmaston muutosta vaan kasvattaa jokaiseen maailman kolkkaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Katsotaan sitten millaisen ja kuinka ison merkityksen tämä asia saa Suomen päätöksenteossa ja vaaleissa.

Ei ole pikkujuttu, ja ratkaisuja tehdään, välillä hyviä ja välillä huonoja, ne ratkaisujen tekijät sitten vaan ovat aivan muita kuin toivoisit.

Seuraa myös hyvä ihminen politiikkaa myös täällä kotomaassa, niin näet, mitkä asiat ovat pinnalla, ja mitkä asiat vaikuttavat kannatukseen, ja mitkä puolueet selvästi saavat kansan äänen.

Mölistään lisää, se piristää. :)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #24

Petteri mistä luulet tietäväsi minun toivomani päätöksentekijät? Katsos kun minulle on ihan sama kuka ne päätökset tekee, kunhan ne ovat sellaisia joita voin hyväksyä.

Seuraan politiikkaa myös kotimaassa, mutta kuulehan se tärkein kotimaan politiikan anti tulee kuitenkin Saksan suunnalta. Etkö ole tuota vielä huomannut. Toki siitä puhutaan koti-Suomessa vasta sitten kun ne päätökset on tehty. Et kai kulje jälkijunassa petteri? Kannataa seurata varsinkin Saksan ja koko unionin politiikkaa.

Sote on kesätauolla, joten nyt on vireillä menossa Junckerin matka Trumpin puheille keskustelemaan kauppapolitiikkaa. Hauskat miehet keskustelevat keskenään ja vain toisesta uutisoidaan. Siis Trumpista.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ihan mutulla totean, että Orpolla ei ole, valehtelee, kun taas Mykkäsestä ei oikein ota selvää kun ei taida olla se penaalin terävin kynä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mikko mahdollista on noin kuin sanot. Mykkänen on noissa hommissa vielä ns. "vihreä" joten joutuu kuuntelemaan ja ottamaan ohjeet sivusta käsin. Jälki on sitten sen mukaista.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Mykkänen on älykkäämpi ja vastuuntuntoisempi kuin Orpo tai Rusakko. Mykkänen ymmärtää, että turvapaikkajärjestelmä ei toimi, kun laittomiakaan ei saada palautettua. Se on jo suuri ero noihin pariin ensin mainittuun, että haluaa turvapaikanhaun pois Suomen rajoilta.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Ei ole mediaseksikästä puuttua sisäministerin puheisiin!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jani, en oikeastaan välitä tuosta mediaseksikkyydestä pätkän vertaa vaan tässä tapauksessa tukeudun lain antamiin perusteisiin, jotka ovat ihan kä'den ulottuvilla myös ministeri Orpolle kuin koko hallitukselle.

Edit: Sen verran korjaan tuota kommentissasi mainitsemaa ministeriä. Orpo ei ole enää sisäministerinä vaan valtionvarainministerinä. Oli kyllä vuonna 2015 eli suuren maahanmuuton aikaan.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Kritisoinkin vain mediaa, kun se ei käsittele asiaa näin tai perinpohjaisimminkin, koska sillä ei saa klikkauksia tai saattaisi ärsyttää lukijakuntaa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Merkillepantavaa on myös näkökulman jyrkkä muutos. Mediassa esiintyvistä jutuista päätellen, kukaan ei taida olla enää huolisaaan pakolaisista. Esim. Syyria, Somalia, Eritrea. Rauhan saavuttua paluumatka vieraasta maasta kotimaahan omien pariin alkakoon. Paljonko on paluulippuja jo tilattu ?

Mutta nyt siis onkin muotia puhua siirtolaisista. Siirtolaisuus on se kova juttu.

Se onkin ihan hyvä. Osaavat ja koulutetut siirtolaisethan ovat juuri niitä ( hallituksen mukaan ) jotka poistavat työvoimavajeen, hoitovajeen ja ihan minkä tahansa vajeen.

Siirtolaiset onneksi kulkevat passeilla ja työluvilla varustettuina, eivätkä tietenkään mene muihin maihin sosiaaliavustusten perässä. Siirtolaisethan menevät laillisiin töihin kunnon palkalla, jolla myös elää.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jouko hoi, ei kai pakolla voi ketään odottaa Irakiin meneväksi. Tässä kuussahan viimeksi saatiin paluupostina muutama pakkopalautettava, kun olivat Irakin kentällä kertoneet etteivät halua palata, vaikka EU:n kanssa oli jo solmittu palautussopimus. Kas kun eivät olleet hommanneet suurlähetystöstä passia. Takkiin tulee, kun kerran ilman passia päästetään maahan tulemaan. Pitäisi ainakin laittaa keskukseen, josta ei voi vapaasti maassa liikkua, niin eiköhän se paluukin alkaisi hiljalleen kiinnostaa?

Muuten tuosta työvoimavajeesta luin Saksan kohdalla olevan huomattava vaje hoitohenkilöstön määrässä. Kerrottiin jopa 80000 vajeesta. Miten ihmeessä tuollainen vaje on päässyt sinnekin syntymään, kun maahan kerrotaan saapuneen yli miljoona pakolaista vai mitä sitten ovatkaan?
Juu, siirtolisuudesta on käsitykseni sama kuin sinulla.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Saksassa näyttää uutisoinnin mukaan olevan menossa laajennus turvallisten maiden listaan. Tuohon listaan ollaan lisäämässä Magreb-maita, kuten Tunisia, Marokko ja Algeria. http://www.maailmanmuutos.fi/smm/5/s/5_3_8b.htm

Google-käännöksenä uutiskirjoituksesta; "Liittovaltion hallitus aloittaa Maghreb-maiden luokittelusta keskiviikkona Tunisia , Marokko ja Algeria turvallisina lähtömaissa. Lisäksi entisen Neuvostoliiton Georgian tasavaltaa olisi pidettävä turvallisena lähtömaana, kuten sisäministeri Horst Seehofer (CSU), uutistoimisto ReutersEsillä." https://www.zeit.de/politik/deutschland/2018-07/tu...

Uutisen mukaan vihreät ovat vastustamassa tätä muutosta, joka käytännössä siis tarkoittaisi noista maista tulleiden palauttamista aikaisempaa uaseammin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen
Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ilmeisesti ei ole noilla puolueilla, joiden mukaan pitää vielä lisätä panostusta, vaikka maassa on laittomasti vielä tuhansia. Ja kun heille on ainakin muutamat kaupungit taanneet jokseenkin vapaan oleskelun, niin vaikea kuvitella heidän poistuvan maasta.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Vuoden 2013 väestölaskennan mukaan Afrikassa asui 1111 miljoonaa ihmistä (Wikipedia). Afrikan yli miljardi asukasta muodostaa noin 14,8 prosenttia ihmiskunnasta. Pelkästään yhden prosentin siirtyminen Eurooppaan tekee jo yli 11 miljoonaa ihmistä.

Kansainvaellus on alkanut ja elinehtojen parantamisella pysäyttävänä tekijänä ei ole siihen mitään vaikutusta. Korruptio ja voimakas lisääntyminen Afrikan mantereen valtioissa vesittävät tämän heimosodista nyt puhumattakaan. Se on ”vettä hanhen selkään.”

Entinen sisäministeri Kari Rajamäki kirjoitti taannoin blogissaan ”EU muutoksen edessä”, mitä tämä kansainvaellus on jo nyt saanut aikaan Suomessa. Pelkästään vuodesta 2016 tuli noin 800 miljoonan euron lasku suomalaisille. Blogin mukaan ”Tällä hetkellä 10 000 vastaanottokeskuksissa palautusta odottavaa perusteetonta turvapaikanhakijaa maksaa päivässä puoli miljoonaa.”

Orpo heittää lisää ”vettä kiukaalle.” Suomi-neidon ”saunottaminen” jatkuu. Näillä Orpon tasoisilla herroilla näyttäisivät velat muuttuneen saataviksi. Suomi-neidolle tulee tällä menolla väkisinkin orpo olo.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/20180718220108...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jukka, kiitos kommentistasi. Asia on juuri noin kun sanot. Tuota eivät vain meidän päättäjämme paria puoluetta lukuunottamatta ota huomioon. He kun eivät laita rahaa omasta pussista kuin murusen, joten eivät välitä pätkääkään kuinka paljon tietää kustannuksia veronmaksajille.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Keskustelu tästä aiheesta päättynyt, joten kommentointi suljettu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset