eukriitikko

Uudistettava maahanmuuttopolitiikka Saksan tapaan

  • Siirtolais- ja turvapaikan hakijavirta eri maista Eurooppaan (Kuva: frontex.europa.eu 2014)
    Siirtolais- ja turvapaikan hakijavirta eri maista Eurooppaan (Kuva: frontex.europa.eu 2014)

Ryhdistäydy Suomen eduskunta ja seuraa yhtäjalkaa Saksan kanssa mitä tulee maahanmuuttoa koskevaan lainsäädäntöön.

Saksan maahanmuuttopolitiikka on muutoksen kourissa. Jokseenkin perusteellisesti, johtuen Merkelin johtaman hallituskoalition koossa pysymiseen. SPD ei näytä hyväksyneen kuitenkaan hallituskumppanien CDU:n ja CSU:n sorvaamaa sopimusta sellaisenaan mitä olivat sopineet turvapaikkapolitiikasta ja maahanmuutosta yleensä.

SPD:n vaatimuksesta tulee laatia maahanmuuttoa koskeva uusi lainsäädäntö, johon kuuluisi mm.;

- Maahanmuuton uusi järjestelmä perustuisi pistepohjaiseen järjestelmään, jolla priorisoidaan ammattitaitoiset työntekijät oleskeluluvan saajiksi. Ammattipätevyyden omaavilla (yliopistokoulutus/korkeakoulututkinto/ammattitutkinto) ei tarvitsisi olla valmiina työpaikkaa maahanmuuttaessa.

- Maahanmuuttoon tulisi kiinteä vuosittainen määrä. Heille annettaisiin oleskelu- ja työlupa. Määrä vahvistettaisiin vuosittain Saksan talouden tarpeiden mukaan. Ehdotettu vuosittainen määrä tällä perusteella otettavia maahanmuuttajia olisi 25 000.

 

Tuossa pääpiirteissään uutisoinnin mukaan Saksan uuteen maahanmuuttolakiin tulevat vaatimukset oleskeluluvan ja työluvan saamiselle. Kiristyminen näyttäisi olevan huomattavaa luokkaa. Enää ei olisi "ovat auki"- politiikkaa vaan tiukasti rajoitettua. Tuo sama suunnanmuutos vaatinee myös EU:ssa uutta lainsäädäntöä niin turvapaikkapolitiikkaan kuin maahanmuuttopolitiikkaan, jos halutaan noudattaa yhteisiä kriteereitä kuten on annettu ymmärtää. Tosin on todettava, ettei noudattaminen EU:ssa suinkaan ole sama asia kuin mitä direktiiveissä ja asetuksissa on päätetty. Näin kävi juuri maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikassa (Dublin ja Schengen säädökset).

 

Suomen vastaavan lainsäädännön muutostarpeet

Suomen päättäjien tulisi olla muuttamassa omaa lainsäädäntöämme ehdottomasti samanaikaisesti Saksan kanssa, eikä jälkijunassa kuten aiemmin on menetelty. Jos maahamme halutaan ammattipätevyyden omaavia maahanmuuttajia, niin pisteytysjärjestelmä tuohon on ainoa oikea prioriteetti järjestelmämme uudistamiseksi.

Mitä tulee sitten maahanmuuton kiinteään määrään vuosittain, niin kaiketi tuossakin voisimme noudattaa rikkaan Saksan määrään suhteutettua määrää, joka olisi noin 6,7 prosenttiyksikköä 25 000:sta eli noin 1 700 määrä. Näin ollen ainakin kokoomuksen ja vihreiden puheissaan kertoma määrä nykyisen (750) kymmenkertaistaminen on suorastaan räikeästi yliampuva taloutemme kestävyyteen nähden.

Suomi ei saisi noudattaa löysempää politiikkaa maahanmuutossa kuin mitä EU johtajamaa Saksa ajaa. Huomattava on sekin, että onhan päättäjämme aina seuranneet Saksaa kuin "hai laivaa", joten nyt sitten toimeksi päättäjämme heti kun palaatte hyvin levänneinä kesälomaltanne. 

 

Lähde:

https://www.dw.com/en/germanys-new-immigration-law-what-to-expect/a-44556016

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Sirpa Abdallah

Kanadassa on ollut käytössä jo vuosikausia pisteytysjärjestelmä maahanmuutossa. Kanada pyrkii näin varmistamaan maalle taloudellisesti edulliseksi tulevan maahanmuuton.
https://en.wikipedia.org/wiki/Immigration_to_Canada

Linkistä käy selville maahanmuuttoon liittyvä lainsäädäntö.

https://www.maailmankuvalehti.fi/2010/5/pitkat/kan...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Hyväksyykö Suomen demarit tällaista esittämääsi maahanmuuttopolitiikkaa entä vihreät? Jos demarit ja vihreät ovat molemmat hallituksessa, niin pahoin pelkään, että nykyistäkin maahanmuuttopolitiikkaa löysennetään, jollei EU yhdessä pääse sopimukseen ns. kipukohdista.

Sirpa Abdallah

Siinäpä kymmenen pöllön kysymys, johon en osaa vastata. Mutta jos mainitsemasi puolueet ajaisivat vähänkään maamme etua taloudelliselta näkökannalta, niin hyväksyisivät. Tuosta en ole laisinkaan vakuuttunut.

Pekka Iiskonmaki

#4
Demarit ovat ajaneet Suomen etua vain yhden kerran Väinö Tannerin johdolla.

Tanner sai koko vasemmiston puolustamaan aseellisesti Suomea.

Vain tulipunaiset kommunistit olivat sabotoimassa ympäri Suomea. Heidän toimestaan satoja suomalaisia kuoli.

Sen jälkeen on demarit olleet kädet toisten taskuissa kansakunnan edusta välittämättä.

Vain kovilla pakkasilla on demarilla kädet omissa taskuissa.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen Vastaus kommenttiin #7

#7 Ei pidä paikkaansa.

Kyllä ne demarien kädet ovat toisten taskuissa sydäntalven kylmimpinäkin päivinä - ja öinä- ja aina ja aina vaan syvemmällä.

Miksi niitä kasveja ja eläimiä kutsutaankaan, jotka elävät emo(kasvi)n siivellä ja/tai sen jopa kokonaan näännyttäen?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Vuoden 2015 pakolaistulvasta Kreikan kautta omituisesti koulutetut syyrialaiset jäivät Saksaan ja pahnan perille tuli lähinmä irakilaisia ja afganistanilaisia nuoria koulutamattomia miehiä.

Eli valikointia harjoitettiin jo tuolloinkin.

Sirpa Abdallah

Ero valikointiin kuitenkin taisi olla tulijoiden itsenä määrittelemä. Päättäjämme vain hyväksyivät kaikki, jotka tänne halusivat saapua ja anoa turvapaikkaa ihan riippumatta oliko minkäänlaisia edellytyksiä siihen. Puhumattakaan muista taloudellisuuteen vaikuttavista tekijöistä.

Pekka Iiskonmaki

#5
Suomesta poistuu joka vuosi n. 5000 hyvin koulutettua henkilöä.

Helpoin tapa olisi Suomen talouden kuntoon saattaminen.

Suomessa on viisi negatiivista veroa, joita kannetaan vain tunnesyistä valtiontalouden tappioksi.

Sirpa Abdallah

Tuo koulutettujen siirtyminen muihin maihin heti opiskelun päättyessä on tappio Suomen taloudelle. Pitäisi kysyä, miksi koulutamme verovaroin ja päästötodistuksen saatuaan voikin sitten siirtyä vappasti vaikka eu:n ulkopuolelle tienaamaan ja Suomi jää nuolemaan näppejään. Tosi kannattavaa politiikkaa?

Toki on otettava huomioon sekin, että tänne tulee myös jonkin verran koulutettua muista maista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Miten ajattelit, että tilanne on korjattavissa?

Ei meillä vielä ole hätää, sillä Unkarista ja Puolasta haluaa valtaosa nuorista pois, se tuntuu ihmeelliseltä, vaikka kyseessä on niinkin turvalliset maat, joissa ei terrori-iskuja tapahdu. :)

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #11

Petteri tilannehan ei ole minun korjattavissa ensinkään, joten mitäpäs tuohon kantaa ottamaan muutoin toteamalla ettei käytäntö ole taloudellista.
Tämä ei millään tavoin liity turvallisiin maihin, eikä terrorismiin kuten annat ymmärtää.

Antero Koski Vastaus kommenttiin #11

Nuoret eivät pelkää terrori iskuja, mutta nyt on pakko kysyä tietolähdettäsi, sillä minulla on aivan erilainen tieto, mutta puskaradiosta kuultuna.
Unkarin hallituksen kannatuksesta on myös aivan eri kuva kuin medialla, mikä tosin näyttää sitä parikymmenpäistä vastustaja joukkoa, kehumalla heidän voimakasta touhua.
Samaan aikaan hallitusta kannattaa 200tuhatpäinen miekkari porukka, mutta sitä ei Suomessa näytetä vahingossakaan.
Puolassa aivan sama tilanne.
Siksi kiinnostaa tietolähde nuorten pois lähdöistä.

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #32

Anterolle näin sivuhuomiona kerron, että jouduin hyväksymään kommenttisi, koska sinulta puuttuu profiilista oma kuva, jota täällä kirjoittajilta ja kommentoijilta edellytetään. Kirjautumistasi ei ilmeisesti ole tunnistettu, vaikka nimeäsi klikkaamalla näkyy kuva.
Huomioithan tuon vaateen jatkossa kommentoidessasi alla olevan linkin mukaisen ohjeistuken?

https://oma.uusisuomi.fi/keskusteluohje

anita frisk Vastaus kommenttiin #35

Sirpa hyvä, et tietenkään ole vastuussa Usarin säännöistä, mutta onko se kuva nyt niin paljon tärkeämpi kuin mielipiteet? Pienistä kuvistahan on mahdotonta tunnistaa ketään ja muut tiedot on jo annettu rekisteröityessä. Kuvani ei ole esillä yksinkertaisesti siitä syystä etten osaa teknisesti sitä sivustolle laittaa, puhumattakaan siitä että haluaisin. Tekeekö tämä mielipiteeni jotenkin arvottomammaksi? Mihin tämä Huuskon taannoinen uudistus tähtäsi? Tekniikkatumpeloiden ulosrajaamiseen? Ikärasismia? Journalistista vallankäyttöä: minä teen koska minä voin? Useimpiin medioihin - valtamediat ml. - tai facebookiin ei kuvia tarvita. Ovat siis avoimempia kaikelle kansalle.

Lapsia ja nuoria varoitellaan, että älä ikinä laita nettiin kuvia itsestäsi, ja syystäkin, eivät ne koskaan sieltä poistu. Miksiköhän usari lähes ainoana niitä siis vaatii? - Jatkan kuitenkin edelleenkin puheenvuorojesi seuraamista koska olet mielestäni melkomoisen täyspäinen ja tasapäinen ihminen. Tämä viesti vain omaksi tiedoksesi.

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #37

Anita hyvä, ymmärrän murheesi oman kuvan laittamisessa tänne palveluun. Tämä palvelu kuitenkin edellyttää ohjeidensa mukaan omaa kuvaa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Eikä kyse ole vain kouluttautuneiden siirtymisestä ulkomaille, vaan suuri määrä lukion käyneitä nuoria siirtyy lakin saatuaan ulkomaisiin yliopistoihin jääden sille tielleen.

Nettoaivovienti oli v. 2016 n. 2.500 yliopistotason koulutetun siirtyminen Suomesta ulkomaille enemmä, kuin mitä maahan tuli. Ja tämän lisäksi sitten ulkomaille opiskelemaan menneet pari tuhatta nuorta per vuosi.

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #12

Jos nettoaivovienti on kovin suurta, niin eikös silloin pitäisi eu:n tasolla miettiä miten voitaisiin tasata tämän suuntauksen kehittymistä? Tällä on mielestäni suuri taloudellinen merkitys.

Antero Koski Vastaus kommenttiin #15

Mikä mahtaa olla netto aivoviennin todellinen luku kun vahva tuntuma on, että 90% tulee takaisin käytyään ulkomaiset koulutukset loppuun.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #12

#12
Tuo on ikäluokasta 10% ja paraasta päästä.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #26

Mikä onni että liskonmäki ei kuulu siihen ryhmään. Suomelle eduksi että lähti Eestiin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #38

Voit olla oikeassa. Toisaalta olen ymmärtänyt, että Liskonmäki toimii yrittäjänä ja elättää itsensä ja tuottaa Viron valtiolle verotuloja. Tietysti sinusta tällaiset maahanmuuttajat saattavat olla kovin huonoja.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Pitäisikö Suomen lakeja muuttaa työperäisen maahanmuuton osalta?Miksi kukaan ei ota kantaa itse blogin aiheeseen?

Sirpa Abdallah

Kirjoitukseeni sisältyy niin työperäinen maahanmuutto kuin pakolaisuuteen perustuva (vuosittain kiinteä määräinen).
Työperäistä maahanmuuttoa koskevaa lainsäädäntöä tulisi ilman muuta muuttaa siten, että huomioitaiin ensisijaisesti tarvittava määrä niille sektoreille, joilla työpaikkoja on tarjolla. Kuitenkin luvat maahantuloon ja oleskeluluvan saamiseen pisteytykseen perustuen.

Kanadassa näyttää uutisoinnin mukaan käyneen pisteytyksestä huolimatta niin, että hyvinkin korkeasti koulutetut ovat joutuneet hakeutumaan taksikuskeiksi, siivoojiksi jne. Jollain ennakoivalla tavalla tuokin negatiivinen suuntaus tulisi huomioida hakemusten hyväksymisessä.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Perustelit kantaasi Saksan demarien ohjelmaan.Mitä eroa Suomen demaripuolueen kantaan työperäisen maahanmuuton suhteen EU:n ulkopuolelta?

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #18

Tuohon kysymykseesi onkin hankala esittää vastausta, sillä eihän sdp ole mielestäni oikein ottanut selvää kantaa yhteenkään maahanmuuttoon liittyvään kysymykseen. Joitakin hajanaisia kannaottoja on sieltä kuulunut tarveharkinnan poistamisesta, mutta ei mielestäni tiukkaa puolueen kantaa siihenkään.

SDP:n periaateohjelmassa 2017 kohdassa "RAUHA JA SOLIDAARISUUS MUUTTUVASSA MAAILMASSA" on esitetty tiivistetty näkemys maahanmuuton kysymyksistä. Ei selvää kantaa siinäkään. https://drive.google.com/file/d/0B8AFa3xbB8dpUkJNL...

Varsinaista selvää maahanmuuttopoliittista ohjelmaa ei löytynyt netistä.
https://sdp.fi/fi/sdpn-linjauksia/

Pekka Iiskonmaki

#9
Suomen verotus ei ole ajan tasalla. Sitä korotettu jatkuvasti ja ainakin viisi veroa on negatiivista.

Verojen keruu ei vastaa niiden tuottoa.

anita frisk

Ihan uteliaisuudesta kysyn, mitkä nämä viisi negatiivista veroa ovat?

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Kaikki blogissa kerrotut periaatteet kuulostavat järkeviltä eli kyseessä olisi sekä määrällisesti että laadullisesti suodattava, kiintiöivä ja puskuroiva järjestelmä ja jotain aivan muuta kuin rajat auki-periaate. Vuosikiintiön ei tarvitse olla jäykkä, vaan pidemmän aikavälin yli tasaava eli jonakin vuona voidaan ottaa suhteellisesti enemmän, mutta tämä on kompensoitava takaisin muina vuosina. Myös kriteeristöä voi säädellä tilanteen mukaan. Määrissä on hyvä noudattaa varovaisuus-periaatetta, koska noususuhdanteen aikana firmat toki palkkaavat ahnaasti väkeä sisään, mutta tuuppaavat ne kortistoon heti seuraavan laskusuhdanteen aikana.

Tietenkin aidosti välittömässä humanitaarisessa avuntarpeessa olevia on edelleen pyrittävä auttamaan, mutta pakolaisjärjestelmää ei pitäisi lähteä sekoittamaan muuhun maahanmuuttoon. Koska pakolaisjärjestelmän kustannukset nousevat rajusti määrien kasvaessa, niin tuossa järjestelmässä on pakko olla myös oma kiintiöintinsä, joka ikävä kyllä tulisi olemaan niukka (korkeintaan muutamia satoja per vuosi).

Sirpa Abdallah

Kyllä minunkin mielestä kuulostaa varsin järkevältä uudistamistoimelta.

Kommenttisi on kattava katsaus, joten minulla ei ole lisättävää. Kiitos mielipiteistäsi.

Sirpa Abdallah

Onkohan jotain vaikutusta maahanmuuttoa koskevissa lakiuudistuksissa julkaistavilla mielipidetiedusteluilla puolueiden kannatuksiin ? Nimittäin eilen julkaistun Emnid-kyselytuloksen mukaan, jos Bundestags-vaalit pidettäisiin nyt, niin AfD kannatus huitelee jo samoissa lukemissa SPD:n kanssa eli 17 prosentissa. CDU/CSU 30 %, vihreät 12 %. Vastaavat lukemat 24.09.2017 pidetyissä Bundestags-vaaleissa olivat; CDU/CSU 32,9%, SPD 20,5%, AfD 12,6% ja vihreät 8,9%.
http://www.wahlrecht.de/umfragen/

Muutokset ovat varsin huomattavat em. puolueiden kohdalla, joten vaikutus varsinkin AfD:n kannatuksen voimistumiseen ei voine jäädä huomioimatta lakien uudistamisessa.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Vasemmisto ja ay-väki on halukas säätelemään työperäistä maahanmuuttoa kaikkialla.Tuo kiintiö (25.000) on naurettava.Saksassa tarvittaisiin heti 100000 pelkästään elektroniikka-alan insinööriä

Sirpa Abdallah

Mauri, eikös 2015-2016 muuttovirrassa (yli 1 milj.) löydy nuo 100000, sillä ainakin meillä uutisoitiin maahan tulleiden olevan hyvinkin korkeasti koulutettuja. Miksipä ei sitten myös Saksaan tulleissa?
Itse ymmärrän tuon Saksan 25000 määrän perustuvan juuri maahan 2015-2016 maahanmuuttajina tulleen suuren määrän korreloivan haasteisen määrän ensi sijaisesti. Tuolloin tullee otetuksi huomioon maan taloudelliset näkökulmat. Saksalaiset ovat talouden pidossaan hyvin tarkkoja. Haasteena on jo suuren tulijamäärän ja oleskeluluvan saaneiden kotouttamisessa ja opiskelun järjestämisessä. Saksa ei ilmeisesti tarvitse pikaisella aikataululla lisää esitettyä enempää työperäistäkään maahanmuuttajaa ainakaan alkuvuosina lain uudistamisen jälkeen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Seuraava hallitus vapauttaa tuon tarveharkinnan varmasti, siitä on ollut jo nyt puhetta, onko se hyvä vai huono, en tiedä, mutta maailam muuttuu kuitenkin.

Ihmiset liikkuvat työn perässä enemmän ja enemmän, eritoten nuoret, meillä vanhoilla nyt ei ole mitään väliäkään, meidän aka kuluu puheenvuorossa tyhjänpäiväisiä höpisemällä.

Sirpa Abdallah

Petteri, niin maailma muuttuu ja on jo muuttunut, mutta politiikan pitäisi muuttua myös kansallisella tasolla niin, että muuttumiseen voidaan vastata kohtuullisesti.

Suomessakin on meneillään sotu-järjestelmän uudistus, jolla uudistuksella tulee olemaan olennainen vaikutus budjetin tasapainottamisessa paremmalle tasolle kuin nykyisin. Sosiaalikustannusten taso on aivan kohtuuton vuosittaisesta budjetista. Työntekemiselle on pantava entistä suurempi painoarvo. Tarveharkinnan purkaminen ilman tasapainoista maahanmuuttolakia ei tule onnistumaan, vaikkakin sotu-uudistus saataisiin maaliin muutaman vuoden aikana. Tuotakin sopii epäillä, sillä myös perustuslakimme on päivitettävä samanaikaisesti. Kun sote-uudistaminen on vienyt aikaa yli 10 vuotta, eikä ole varmuudella vieläkään maalissa, niin tuskinpa sotu-uudistus on "vikkelämpi".

Sirpa Abdallah

Suomella näyttäisi olevan löyhimmän puoleinen hylkäysprosentti turvapaikkahakemusten päätöksiä tarkasteltaessa Reutersin uutisoinnin mukaan. Monilla jäsenmailla on paljon tiukempi kanta turvapaikan saamiselle.

http://fingfx.thomsonreuters.com/gfx/rngs/EUROPE-M...

Espanja, johon näyttäisi kasvavan muuttovirta on käyttänyt hyvinkin tiukkaa hyväksymismäärää käsitellyistä hakemuksista prosentuaalisesti, kun hylkäysprosentti on 88,3 ja hylättyjen määrä 2975. Suomen vastaavat luvut 46,3 % ja 555. Mitähän tästä suuntauksesta on ajateltava?

Muuten naapurimaa Ruotsin vastaavat luvut ovat 67,3% ja 7000. Huomattava ero tuossakin. Suomeenko tulikin kaikkein eniten turvapaikkaa tarvitsevat?

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Suomi oli ainoita maita, joissa irakilaisille myönnettiin helposti turvapaikkoja. Meille sitten tuli näitä eikä niitä syyrialaisia, joita Euroopassa odotettiin. Ei Suomen lainsäädännöllä ja käytännöillä oikein ketään saa tehokkaasti karkotettua. Asia joka tulee kyllä monella tapaa kalliiksi.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

PS. Apuva! Kaikkihan ne ovat tulossa Suomeen.

Käyttäjän JarkkoPalmgren kuva
Jarkko Palmgren

Täytyy kyllä antaa Sirpalle tunnustusta hyvistä kirjoituksista! Liian vähän on noin rohkeita naisia ja perehtyneisyyttä.. kehukaa nyt muutkin miehet Sirpaa! On aivan positiviinen poikkeusyksilö!

Tsemppiä!

Sirpa Abdallah

Jarkko, kiitokset kannustuksestasi!

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Mulla on mennyt täysin ohi, koska hallitus putosi puusta ja ryhtyi puhumaan siirtolaisista pakolaisten asemasta ? kohdeltakoon kulkijoita siis myös siirtolaisina.

Ja joo, ehdottomasti kiitos Sirpalle mielenkiintoisista ja hyvin valmistelluista kirjoituksista.

Sirpa Abdallah

Jouko, puheet Suomessa muuttunut käsitykseni mukaan hyvin myöhään pakolaisista siirtolaisten suuntaan. Olisikohan vasta tämän vuoden puolella tuo suunta saavuttanut meidän päättäjät. Ehkäpä on otettu mallia muiden jäsenmaiden hallitusteb toteamisista, että kyseessä onkin suurin osa EU:hun pyrkineistä siirtolaisia, ei turvapaikanhakijoita.

Onko mahdollista, että vasta Saksan hallituskriisin yhteydessä on meilläkin herätty käyttämään siirtolaisuudesta kertomista? Ainakin näyttäisi jotkut nettilehdet kirjoittavan tuohon suuntaan. Vai tulkitsenko väärin, sillä sekin on suuri mahdollisuus.
http://www.sss.fi/2018/07/merkelin-hallituksen-koh...

Myös Sipilän edustaman keskustan äänenkannattaja Suomenmaa kirjoittaa samasta kuin sss-lehti edellä.
https://www.suomenmaa.fi/uutiset/merkelin-hallituk...

Ps. Kiitokset myös Jouko tuosta kommenttisi loppuosion huomiosta.

Käyttäjän JarkkoPalmgren kuva
Jarkko Palmgren

Mitä Sirpa olet mieltä, että onnistuuko Halla-aho kääntämään nyt perjantaiksi suunnitellut rajojen tehostetun passintarkastuksen omaksi vaaliaseekseen? ( Trump- Putin tapaaminen)

- Kun 2015-2017 aikan rajoja ei voitu " sulkea" eli matkustusasiakirjoja esim Ruotsin -Tanskan tapaan meillä tarkastella.

-Entä mitä mieltä olet oheisen linkin Ensio Jauhiaisen kommentista 16.6. Uuden Suomen palstalla ?

- Siinä kohdassa 7. Ensio Jauhiainen kirjoitti erinomaisen idean erillisestä maahanmuutoverosta ja postinumeroperusteisesta integraatio vastuunottamisesta.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/251473-touko-aall...

Mielestäni esim . Perussuomalaiset ovat pahasti jääneet innovaatio- ja uudistamis -asioissa jälkeen.

Jos meinaavat vaaleissa oikeasti pärjätä, niin uusia verotus ym . avauksia olisi tehtävä.. Pelkkä Ei -vaan nyt ei riitä tässä maailmassa.

YLE:n svuilla oleva kolumni Jari Ehrnroothilta oli tässä kesäkuussa varsin kova, intellektuelli -puheenvuoro, tulevaisuuden visioista länsimaissa.

Sen kolumnin pohjalta mukana oli keskustelemassa mm. Risto E-J . Penttiläkin. Keskusteluohjelmassa YLE- Puheella Jari E. kuitenkin totesi, että populisteilla ei ole ole mitään uutta annettavaa. Vaan tonkivat kansankunnan takapihojen tunkioista aiheet esittämättä mitään uutta!

Kuitenkin Italaissa nyt populisteiksi tituleeratut voimat estävät Euroopan afrikoitumista ja suojelevat siten muun Euroopan kulttuureita sekä luottamusjärjestelmiä.

Nyt nimittäin mielestäni tuosta populismi -termmistä pitäisi hankkiutua harhauttamasta eroon ja alkaa pikemminkin puhua eurooppalaisuuden väestömatemaattisesta säilyttämisestä.

Persujen pitäisi ehdottomasti alkaa vaatia verotusjärjestelmän uusimista , siten että kukin voi sähköisessä vero.fi -palvelussaan vaikuttaa miten kehitysapu kohdennetaan ja ja esim. 10 % yksikön osuudelta pitäsi olla äänivaltaa edes ,miten rahaa käytetään?

Maahanmuutto olisi tällainen postinumeron peruteella ja sen omien kannatajien rahoittamaa, omille alueille tulevaa omien rahojen käyttöä.

Persujen kannattaisi ehdottomasti alkaa ehdottamaan verotuksen paikallisdemokratian vahvistamista.

Kehitysavustakin saisi vero.fi palvelussa äänestää , että esim . meikäläinen antaisi sen oman osuuden sinne vain ehkäisyneuvola toimintaan.

kommentteja kiitos!

-

Sirpa Abdallah

Ensimmäiseen kysymykseesi olettaisin, että tuo perjaintana aloitettava neljän päivän rajatarkastusten käyttöönottaminen olisi eräänlainen "vaalitäky". Miksi noin mielestäni. Siksi, että kyllä hallituksemme antaa vääränlaisen signaalin sillä, että vain muun maan johtajat ovat oikeutetut turvallisuuden nimissä saamaan rajavalvontamme voimaan. Omista kansalaisita ei siis turvallisuuden nimissä ole niin väliä, vaikka tiedossa oli maamme rajan ylittäneiden joukossa olevan tunnistamattomia henkilöitä ja etenkin tiedossa oli ettei joidenkin maiden kanssa ole palautusopimuksia.

Mitä tulee mielipiteeseeni humanitaarisen maahanmuuton kohdalla, niin itse ottaisin vastaan vain erittäin suuressa vaarassa olevia pakolaisia. Maahan en päästäisi laisinkaan vailla asianmukaisia matkustusasiakirjoja, sillä kaikki jotka sisäiset eu-rajat ylittävät ja pyrkivät maahan tulevat toisesta jäsenmaasta, jotka ovat turvallisia. Tämä luonnollisesti edellyttää rajavalvontaa. Ihan kuin jotkin eteläiset jäsenmaat ovat jo vuosia sitten ottaneet käyttöön.

Mitä sitten tulee ensi vuoden ek-vaalien vaaliohjelmaan, niin luulenpa, että se tulee PS:n kohdalla olemaan laajempi kuin mitä yleisessä keskustelussa on uumoiltu. Kyllä mielestäni PS:llä on hyviä poliittisia kannanottoja muuhunkin kuin maahanmuuttoon liittyen. Muuten maahanmuuttopolitiikka jo yksistään laajenee muillekin politiikan alueille, kuten sosiaaliturvaan, opetukseen, oikeuslaitokseen, poliisitoimeen jne. Kaikki yleensä vaikuttaa kaikkeen. Päättäjämme ovat pakoitetut säätämään uuden sosiaaliturvalain yhdessä perustuslakimme kanssa. Mietittäväksi tullee sekin onko oikeudenmukaista pitää asumisperusteinen sosiaaliturva vai muuttaa työperusteiseksi.
https://www.infopankki.fi/fi/elama-suomessa/maahan...

Sen verran vielä tulevasta vaaliohjelmasta, ettei taida olla eduksi uutisoida sitä ensimmäisenä vaan mieluummin ainoana eduskuntapuolueena jälkijoukoissa, jolloin peesaaminen muille puolueille äänien kalastamiseen jäisi vähemmälle. Kas kun taitaa olla niin, että kansalaiset vieläkin luottavat pelkkiin puheisiin, eivätkä katsele puolueiden todellisiin ohjelmiin kirjattuja askelmerkkejä.
Itsetarkoitus ei ole hallitukseen meneminen vaan omien ohjelmien noudattaminen vaikka oppositiosta käsin.

Toivottavsti tämä riittää minun mielipiteenäni sinulle Jarkko.

Käyttäjän JarkkoPalmgren kuva
Jarkko Palmgren

Kiitoksia kommenteista!

Jotenkin vaan soisin , että useampikin puolue saataisiin tuohon kansalaisen itsensä tietyissä rajoissa tapahtuvaan esim. vero.fi -sivuilla tapahtuvaan omaan vaikuttamiseen mukaan!

Nythän on niin , että puolueet keräävät rahat ja sopivat keskenään hallituksista eikä oikeasti äänestäjä saa vaikuttaa mitenkään ohjaillen omia verokertymiään!

Tuosta rajatarkastuksien sallimisesta oli hyvät kommentit eilen HS.n uutisen pohjalta. Lue kommentit!

Käsittämätöntä, että ihmisiä on voitu fuulata noinkin laajamittaisesti 3v ajan.

Eräänlainen älyllinen epärehellisyys haisee valtiojohdossa laajaltikin!

-Mikseivät sanoneet aikanan , että voisimme sulkea rajat, mutta emme halua!Olemme Merkelin mielistelijöitä ja Merkelin : Deutschland ist fur Muslimen tarkoittaa, että auch Finnland ist fur Muslimen!

Epärehellinen kiemurtelu ja uskalluksen puute vaan sapettaa valtiojohdossa itseäni niin pirusti.

mutta alla eilinen linkki:

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005749118.html?s...

Sirpa Abdallah

Jarkko, mitä tarkoitat tuolla vero.fi sivulla vaikuttamisella? Käsittääkseni vaikutusmahdollisuudet ovat olemattomat. Vai enkö ole sisäistänyt jotain verotuksen suhteen, jossa kansalaiset suoraan voisivat vaikuttaa?

Valtiojohdon ajatusten muuttaminen onkin sitten tosi,tosi vaikeaa. Onhan tämä nyt nähty useamman hallituksen toiminnan kohdalla. Vaikutukset meidän päättäjien ajatuksiin tulee Saksasta ja ehkäpä pienemmässä määrin nyt Ranskasta Siplä-Orpon kaudella.

Käyttäjän RistoNikander kuva
Risto Nikander

Irlannissa ottavan PIENIÄ PAKOLAISPERHEITÄ suoraan leireiltä ja etusija on ammatti taitoisilla ja työhalukkailla perheenpäillä, jotka he panevat töihin ainakin isän niin, että kotoutuu kunnolla. Koskaan ei oteta yksin olevia nuoria miehiä.

Suomi kun otti muutaman pakolaisen Jordanian leireiltä jokin vuosi sitten, niin Jordaniaan lähetettiin valtuuskunta valitsemaan kaikista kalleimmin Suomessa ylläpidettävät eli monisairaat tai vaikeasti vammautuneet. Kontrasti on karmea. Kalliiksi käy.

Pakolainen on pakolainen ja lapset ja naiset etusijalla. JA sellaisilla, jotka eivät tule kalliiksi tai vaarallisiksi kuten usein varsinkin yleensä nuoret miehet ovat.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Erinomaista kokonaisuuden hallintaa Sirpalta, oli ihan oppikirjamaista asiaa kiitos.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Missä ovat eriävät mielipiteet?

Katselen ihmeissäni kommentteja, missä ovat persuvastaisten laumat kun näinkin persuuntunutta maahanmuuttopolitiikkaa ehdotetaan?

Heti kun keskustellaan itse asiasta, nämä menevät piiloon odottamaan seuraavaa "joku persu taisi käyttäytyä huonosti" blogia. Sitten kun se tulee niin kelpaa taas olla persuvastainen.

Anteeksi Sirpa off-topicista ja pienestä provoilusta. Joskus sitä ei malta.

Sirpa Abdallah

Pasi, pieni provoilusi on sallittu. Muutoin itse kommentointiin kirjoituksissani, niin kaiken kaikkiaan jo pidemmän aikaa ovat olleet asiallisia. Esiin nostamasi kyvyt taitavat tulla koloistaan esille toisaalla tai sitten on hyväksytty kuten muissakin jäsenmaissa, että myös maahanmuuttoon liittyvistä kysymyksistä voi ja saa kirjoittaa sekä keskustella.

Sirpa Abdallah

Keskustelu tähän kirjoitukseen päättynyt. Kommentointi suljettu.

Katselussa nyt nuorten mm-kisat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset