eukriitikko

Puolueloikkari Kaj Turusen perustellut syyt loikkauksiin

Loikkausten ihmeellinen maailma ja etenkin niihin johtaneet perustelut. Ei voi mitään, mutta ainakin itseäni jäi hymyilyttämään kansanedustaja Kaj Turusen esittämät perustelut loikkaukselleen kokoomukseen. Tästä on kirjoitus kokoomuslaisessa nettijulkaisussa Verkkouutiset.

Turunen sanoo nyt siirtyneensä sinisistä ”kotiinsa” ja että sen aika oli nyt. Olen joutunut asemoimaan itseni kaksi kertaa puoluekartalla, koska olen halunnut pitää kiinni periaatteistani ja minulle tärkeistä asioista. Niistä tärkeimmät ovat tavallisen, pienen ihmisen puolustaminen ja yrittämisen edellytysten parantaminen, Kaj Turunen toteaa.”

Hyvänen aika sentään tuotakin perustelua, kun ei suoraan voinut loikata PS:stä kokoomukseen vaan piti ensin mennä uuteen perustettuun puolueeseen Sininen tulevaisuus-puolueeseen (ex-uusi vaihtoehto), jos kerran vaaleissa valituksi tulleen PS-puolueen ohjelma ei ole sopinut Turusen arvomaailmaan, koskapa samalla ohjelmallahan siniset menivät tai jäivät hallitukseen Sipilän ja Orpon kaavailemalla tavalla. Voi myös kysyä ilman suurempia perusteluja, ajaako kokoomus todellakaan pienituloisten asiaa? Eikä aja kyllä pienyritystenkään, sillä kyllä suuryritykset ovat olleet aina etusijalla päätöksiä tehtäessä. Näin vaikka pk-yritykset ovat se suurin työllistäjä.

Toiseen syyhyn, jonka Turunen esitti, ei oikein kannata ottaa kantaa, sillä jos Halla-aho on yksi syy olisi Turusen kannattanut loikkia jo paljon aiemmin kokoomukseen, eikä edes käyttää sivuloikkaa. 

 

Kolmas syy loikkaukseen onkin sitten oikea helmi. Nimittäin syynä onkin sinisten hallitusyhteistyön laadussa. Kaj Turusen mukaan hän joutui aika pian toteamaan, että ”ay-liike kuitenkin ohjasi suurelta osin sinisten käytännön politiikkaa. Tämä oli havaittavissa pitkin matkaa, mutta kulminoitui kevään kehysriiheen”.

Tässä kohden tulee mieleen Turusen syytös työministeri Lindströmiä kohtaan. Mutta, miten ihmeessä siniset ovat voineet yksin vaikuttaa ay-liikkeiden vaatimuksiin? Eikös kokoomus ja keskusta kuitenkin ole ne puolueet, jotka näyttävät edelleen sinisillekin missä se kaapin paikka on ja kuka määrää? Mitenkään ei voi ymmärtää sinisillä yksin olevan noin suurta valtaa päätösten/eduskunnalle esitysten tekemiseen. Kyllä Sipilä ja Orpo varmaan pitivät sinisten loikatessa PS:stä huolen, että huolehtivat siitä ettei sanavaltaa paljon ole sinisillä. Tuo taitaa olla se suurin syy Turusellekin, jos haluaisi kertoilla enemmän totuudenmukaisesti.

 

Sitten vielä Turusen esille nostama yksi syy, jolle ei voi olla ääneen nauramatta. Politiikka on sellainen pelikenttä, että oksat pois. Vai kuinka on siniset ja keskusta?

Turusen mukaan hän on koko vaalikauden seurannut sivusta kokoomuksen politiikkaa, jossa rahaministerin tuella on kolme kertaa korotettu takuueläkkeitä. Työtulovähennystä on nostettu ja samalla eläkeläisten verotusta kevennetty sekä pienituloisia on vapautettu Yle-verosta.  Muistelen ainakin ministeri Soinin kehuneen kuinka yle-verosta on vapautettu 400000 pienituloista. Soini ikäänkuin antoi kuvan sinisten olleen asialla.

Samalla kokoomus on ollut myös oikeasti yrittäjäpuolue Turusen mukaan.

Mitähän tuostakin sanoisi, sillä sellaista höpö höpöä latelee Turunen ettei paremmasta väliä. Kuinka ollakaan Turunen tässä kohtaa taitaa sitten paljastaa kokoomuksen olevankin hallituksen johtohahmo, jolla on se suurin painavin sana kun tehdään päätöksiä. Noinko on pääministeri Sipilä (sinisiltä ei kannata edes kysyä)? Tosin taitaa Turunen tässä kohdin kertoa totuuden kuinka kokoomus onkin oikeastaan pääministeripuolue. Onko pääministeri Sipilä kokoomuksen "renki"?

Mielenkiintoista sisäpiiritietoa on Turusen loikkauksen tiimoilta saatu. Näin ainakin oman tulkintani mukaan. Kukin voi tulkita Turusen perustelut omalla tavallaan. 

 

Lähde;  Verkkouutiset

https://www.verkkouutiset.fi/kokoomukseen-tullut-kansanedustaja-en-sulat...

 

Kommentointi on toistaiseksi "jäissä"  mielensä pahoittajien harmiksi.  ;) No riittääpä puheen sorinaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset