eukriitikko

Päättäjiemme vastuu kansallisen edun puolustajana

Joutuu pakosta ihmettelemään kansalaisten kiinnostusta valitsemiensa politiikkojen vastuusta kansallisen eli veronmaksjien edun puolustajina, EU:n yhtenä jäsenmaana. Miksi aina äänestetään kokoomusta, keskustaa, demareita ja vihreitä, vaikka tiedossa on päätöksiä sekä puolueiden periaateohjelmia seuraamalla miten suuri tavoite onkaan puolueilla luoda Euroopan liittovaltio pitkällä tähtäimellä. Pikku hiljaa on yhä enemmän annettu päätösvaltaa EU:ssa suurille jäsenmaille, joita pienenä maana Suomi on seurannut perässä suurten maiden ennalta tekemiä keskinäisiä sopimuksia. Saksa ja Ranska kun ensin päättävät keskenään miten jäsenmaiden tulee edetä yhteisvastuun leveällä tiellä ja heidän maidensa etujen mukaisesti.

 

Näin on toimittu aina tähän päivään saakka. Tähän liittyy myös EU:ssa noudatettu maahanmuuttopolitiikka, josta tosin luistivat muutamat jäsenmaat kuten Unkari, Puola, eivätkä halua myöhemminkään noudattaa taakanjakopolitiikkaa.

 

Kuten tiedämme ja olemme havainneet Suomi kyllä vapaaehtoisesti on ottanut Dublin III asetuksen 17. artiklan ”Hartkintavaltalausekkeen” käyttöön ottamalla tänne turvapaikkahakemusten käsittelyn  ja vielä lisäksi vapaaehtoisesti taakanjakoon osallistumisen piirun tarkasti.  Dublin III asetuksen 13 artiklan määräykset "Maahantulo ja/tai oleskelu", jonka säädöksen perusteella Suomi olisi voinut 14 artiklaan "Viisumivapaa maahantulo" vedoten siirtää hakemuksen käsittelyn Ruotsin käsiteltäväksi heiltä, jotka sitä kautta tulivat.

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/PDF/...

 

Maahanmuutosta on aiheutunut ja aiheutuu jatkossakin erittäin suuret miljardiluokan kustannukset veronmaksajille ja kuten edellä on Dublin III asetuksen soveltamisen kohdalla esitetty, on noita kustannuksia eduskunnan/hallituksen päätöksin otettu veronmaksajiemme harteille kohtuuttomasti välittämättä kansallisesta edusta eli veronmaksajista/äänestäjistä.

 

Kansalaisten tulisi vihdoin ajatella enemmän mistä heidän hyvinvointiinsa liittyen tehtyjen eduskuntapäätösten leikkaukset (indeksikorotusten jäädytykset, työttmyystuet, puhumattakaan ERVV ja EMV liittyvät päätökset jne) johttuvat. Ja ennen kaikkea mitkä tahot ovat noihin päätöksiin eniten vaikuttaneet . Mikä puolue on pääministeripuolueena ja sisäministerinä, jolle maahanmuutto pääasiassa kuuluu. Vastaukset ovat hyvin selvät vuoden 2015 tapahtuneet hallitsemattoman maahanmuuton kohdalla. Pääministeri Juha Sipilä jja sisäministerinä tuolloin Petteri Orpo. Sisäministeriöön kuuluu maahanmuuttoasiat.  Sipilän hallitus toimii hänen oman ilmoituksensa mukaan päätöksiä tehdessään erimielisyys tapauksissa siten, että hän ratkaisee päätöksen.

Valtioneuvoston sivulla hallituksen kokoonpanosta sanotaan ”Tasavallan presidentti nimitti 29. toukokuuta 2015 pääministeri Juha Sipilän hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 74. hallitus. Hallituksen muodostavat Suomen Keskusta, Sininen tulevaisuus ja Kansallinen Kokoomus. Sipilän hallituksessa on 17 ministeriä. ” http://valtioneuvosto.fi/sipilan-hallitus/ministerit

Siinä on vastuulliset ministerit esitetty ja heidän puolueensa, jotka enemmistöpuolueina päätökset runnovat läpi tällä hallituskaudella. Tähän vahvistettuun lakisäädöstöön kuuluu paljon porua ja lakon aikaan saanut aktiivi-malli. http://vnk.fi/documents/10616/4610410/Toimintasuunnitelma+H_5_2017+280417.pdf

 

Itsestään selvää on, että kun vapaaehtoisesti otetaan vastattavaksi enemmän kustannuksia kuin olisi tarve, niin jostain on leikattava jottei paljon puhuttu budjetin velkakierre jatka kasvamistaan. Näinpä lisää on odotettavissa leikkauksia. Ehkäpä kokonaisuudistus sosiaaliturvatuista tuo mukanaan ”jättipotin”, koskapa yritystukiin tuskin on lupa odottaa leikkauksia.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Perin outoa on sekin, että hallitus ei ole ryhtynyt pikaisiin toimenpiteisiin valituskierteen katkaisemiseksi. Turvapaikan hakemuksiin kielteisten päätöksen saajat ovat voineet tehdä uutta valitusta jopa viiteen kertaan. Miten tällainen systeemi voi toimia pitkässä jouksussa? Onko oman maan kansalaisilla tällaisia oikeuksia? Ei taida olla ilamiseen oikeudenkäyntiin. Kyllä valitus tulee tehdä aina kaikki perusteet kertomalla, eikä uusia perusteita ilmaisemalla uudessa valituksessa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tuskinpa kokoomustakaan äänestäneet ovat yksinomaan heitä, joita leikkaukset eivät koske? Leikkaukset kun yleensä koskevat kaikkein pienintä tuloa saavia. Ei kuitenkaan kosketa juurikaan suurituloista kansalaista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Totta kirjoitat, mutta niin se vain menee vaaleista toiseen, että ne asiat, joita kansalaiset pitävät tärkeinä eivät sitten siellä äänestyskopissa kuitenkaan saa kannatusta.

Kokoomus demarit ja keskusta ovat vuorotellen kärjessä, enkä näe tälle mitään muutosta, aina muutaman vaalikauden välein tapahtuu nousut ja laskut, vaikka puolueiden sisällä ei muutosta tapahtuisikaan.

Persut tekivät siinä mielessä historiaa, että mursivat tuon rintaman, en usko, että siihenkään syynä oli persujen politiikka vaan Soinin taito ja melko utopistinen populismi.

Vihreät ovat nyt nousseet lähelle, ja voivat oikein hyvällä tuurilla ja keskustan putomisella myös tuon kolmikon murtaa.

Pitkässä juokussa en näe muutoksia, vaikka äänestäjät nuorenevat, niin silti varsinkin keskusta ja kokoomus tuolla ylhäällä taiteilevat.

Seuravaan hallitukseen tulee näillä näkymin demarit ja ehkä vihreätkin mukaan, mutta kokoomukseen ei tunnu mikään lika tarttuvan, joten taitaa se siellä kärjessä taas pysyä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Onhan koomista, etteivät kansalaiset ajattele omaa parastaan, kun aina vain äänestävät samoja naamoja, vaikka he eivät ole ajaneet heidän etujaan. Tarkoitan tässä heikoimassa asemassa olevien etua.

Sipilän hallitus on toden totta unohtanut äänestäjiltään saamat valtakirjat maan etujen ajamisessa. Hallitusohjelman toteutukseen on tehty muutoksia sen jälkeen kun siniset ministerit saivat pitää paikkansa. Päätökset jotka on tehty kesän 201 jälkeen ovat kokoomuksen pääasiassa ehdottamia ja keskustan siunaamia. Ei ihme, että keskustassakin jo kuohuu.

Se minkälainen on seuraavan eduskunnan koostumus aika näyttää. Mikäli vanhat "tavat" pitävät paikkaansa, niin muutosta ei valitettavasti ole paljonkaan suuntaansa odotettavissa.

Vihreitä ja vasemmistoa ylipäänsä äänestämällä ei kansalaisten edun ajaminen EU:ssa ota tuulta purjeisiin vaan enemmänkin eteen tulee aika jolloin kansalaisia "kynitään" yhä enemmän. Valitettavasti näin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Taitaa myös EU:n jäsenmaksumme kohota, sillä politicon kirjoituksen mukaan kahdeksan maan ministerit - Bulgariasta, Kroatiasta, Tšekin tasavallasta, Unkarista, Puolasta, Romaniasta, Sloveniasta ja Slovakiasta - budjettikomissaari Günther Oettingerin Budapestissa pitämässä kokouksessa ilmaisivat halunsa korottaa EU: n budjettiin maksuosuutensa 1,1 prosenttiin (bruttokansantulon) bruttokansantulosta aiemman 1 prosenttiyksikön pitkäaikaisesta enimmäismäärästä.
https://www.politico.eu/article/gunther-oettinger-...

Hieno ele sanoo varmaan komissio. Kuitenkaan tuo ei ole muuta kuin noiden maiden omaa etua tavoitteleva myönnytys, sillä kaikki maat ovat olleet vuosikausia nettosaajia. Itavalta on puolestaan laittanut vastaan jäsenmaksun korottamiseen. Mitähän mahtaa Sipilän hallitus puuhastaa tämän maksun suhteen? Orpo on jo kertonut halunsa nostaa maksua, kun taas Terho on vastahankainen. Entäpäs erotuomari Sipilä?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Keskustalu päättynyt. Kommentointi suljettu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset