eukriitikko

Syntyykö Saksaan sittenkään hallitusta Merkelin johdolla?

Saksan uusimman INSA / YouGov:n julkistaman gallup-kyselyn mukaan hallitusneuvotteluissa osapuolena olevan Schulzin johtaman SPD:n kannatus näyttää edelleen sukeltavan.  Gallupin mukaan 23.1. SPD:n kannatus on laskenut vuoden 2017 lopun tilanteesta 20,5%:sta ollen nyt enää 18 %.

Varmaankin tuolla saattaa olla oma merkityksensä, kun puolue meni mukaan hallitusneuvotteluihin.  Puolueen kannattajat eivät liene tuota sulattaneet vaan olisivat mieluummin jääneet alkuperäisen tavoitteen mukaisesti oppositioon.  SPD:n jäsenistöstä 42 prosenttia vastusti hallitusneuvottelujen jatkamista ja vain 32 % kannatti.

On toinenkin merkittävä seikka, joka saattaapi tuoda meneillään oleviin hallitusneuvottelujen jatkolle negatiivista virettä, on AFD:n kannatuksen kasvu.  Eikä hallituksen muodostaminen enää näytäkään itsestään selvyydeltä.  Eihän hallitusohjelman raamituskaan ole vielä kirkossa kuulutettu lopulliseksi hallitusohjelmaksi.  AFD:n kannatus on nyt 14 %, joka on jo varsin lähellä SPD:n kannatusta asettanee neuvottelujen jatkolle oman esteensä. Ainakin viimeistään SPD:n puoluekokoukselle, jonka tulisi vahvistaa sovittu ohjelma ja hallitukseen meneminen. AfD on puolestaan ​​kasvattanut kannatustaan syyskuun tuloksesta, joka oli 12,6 prosenttia, taitaa olla Schulzillekin jonkin asteisena hälytysmerkkinä.

Ei ole siis Saksankaan hallituksen muodostaminen vielä laisinkaan ns. pulkassa.  Jatkoa seuraa sitten toisessa suuressa EU-jäsenmaassa epävarmuuden saralla maaliskuun alussa, kun Italiassa käydään vaaliuurnilla. 

 

Lähde; 

https://www.politico.eu/article/germany-social-democrats-only-four-point...

https://www.politico.eu/article/spd-agrees-to-start-formal-coalition-tal...

https://www.welt.de/politik/deutschland/article172742433/Umfrageschock-S...

https://www.politico.eu/article/and-the-next-italian-prime-minister-is/

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Saksan hallituksen muodostamisella on merkittävää vaikutusta myös EU:n jäsenmaiden keskinäisille tulevaisuusneuvotteluille. Saksa ja Ranska eivät voi edetä keskinäisissä neuvotteluissaan ennen Saksan hallituksen muodostamista. Edessä saattaa olla jopa uudet vaalit.

Juha Hämäläinen

On aika vaihtaa valtaa Saksassa. Merkelin sekoilut tulleet kalliiksi Saksalle ja EUlle. Saksassa herättiin tajuamaan massamuuton mielettömyys. Suomessa vielä kestää, että tulee riittävän älykkäitä poliitikkoja, jotka tajuavat oppia muilta ja lisäksi käyttää omia aivojaan. Meillä tehty juuri toisinpäin.

Yksi Merkelin synneistä oli tarjota avoimet rajat ja samalla karkottaa britit EUsta. Kallis demari meille kaikille. Hyvin kallis. Niin kallis, ettei edes Saksalla ole häneen ja demareihin varaa enää.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ei yksin demarit ole tullut meille kalliiksi vaan kyllä tuohon on suurena syyllisenä myös kokoomus. Ainakin Kataisen pääministerikaudesta alkaen. Sama tahti näyttää jatkuvan Sipilän hallituskaudella. Tuolloin EVM ja Kreikan takauslainat saivat kohtuuttoman suuret vastuut vronmaksajillemme.

Merkel avasi pandoranlippaan kutsumalla turvapaikanhakijoita maahansa. Tähän samaan sitten syyllistyi meillä Sipilä omalla kutsullaan.

Juha Hämäläinen

No niinhän kävi. Kirjoitin lähinnä Saksan tilanteesta, koska olen sitä seurannut enemmän ja asunut maassa pääosan tästä vuosikymmenestä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #4

Jep, sori Juha kommenttiani, jossa huomioin meidän demarit. Katselin nimittäin samalla tennistä ja luin huolimattomasti kommenttisi, jossa tietenkin puhuit Saksan demareista.

Totta on mitä kerrot SPD:n osallisuudesta hallitustoimintaan. Nytkin on aikamoisen suuret vaatimukset. Suomellakin tulee olemaan noilla vaatimuksilla merkitystä ainakin siinä mitä tulee Schulzin vaatimuksiin EU:n liittovaltionsuunnitelmien toteuttamiseen.

Jocke Rantanen
Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kristillisdemokraatti. Eikös ole jokseenkin lähellä politiikallaan demareita?

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #12

Eipä taida. Kristillisdemokraatit ovat oikeistopuolue kun taas sdp on vasemmistopuolue. Lähinnä kuin Kokoomus ja SDP meillä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Odotellaan ja ollaan jännän äärellä, satoja miljardeja on jo palanut EU ssa näiden kahden haihattelijan ajattelemattomuuden seurauksena. Eikä itse hankituille lisäkuluille vielä loppua näy. Jatkoahan älyttömyyksistä seuraa, arvatenkin kotouttamiskustannusten, palauttamiskustannusten, oikeudenkäyntikustannusten ja kaikenmaailman muiden mielettömien oheiskulujen muodossa.

Uskon, että pari sukupolvea menee ohi, ennenkuin tähän halpatyövoimaan huolettomasti sijoitettu raha on saatu takaisin. Josko silloinkaan. Maahanmuuttoon liittyvät haitat kun näyttävät kasvavan niissä maissa,jotka ovat yrittäneet jo aiemmin auttaa kulkijoita.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Muistelen hallitusraameihin liittyvän jonkintasoinen enimmäismäärä maahanmuuttajien hyväksymisestä. Eri asia on miten tuon Saksassa ovat ajatelleet toteutettavaksi vai onko tarkoituksena ohjata ylimenevä määrä tänne pohjolaan? Orpo ja Sipilä lienevät toki tuollaisenkin hyväksymässä. Noin kunhan piireissä ovat mukana.

Kalliiksi on käynyt Merkelin harjoittama politiikka Suomellekin. Mihinkäpä tilanne tuosta muuttuisi, jos Merkel saa hallituksen kasaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tuleeko sosiaalidemokratia kuolemaan koko Euroopasta järjettömän liittovaltiokehityksen mukana?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Itse en ainakaan kaipaa demareiden politiikkaa missään määrin. Solidaarisuuden pitää koskea ensi sijaisesti omaa maata ja jos ylimääräistä jakovaraa on, vasta sitten jaetaan. Siispä en halua liittovaltion syntymistä.

Jocke Rantanen

Miksi jakaa "ylimääräinen jakovara"?
Olisiko parempi laittaa se pankkiin pahan päivän varalle? Sekin kun vielä koittaa, muutoin historia ei olisi historiaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #11

Hyvä kysymys. Kuitenkin, jos on oikein hyvä solidaarisuustarkoitus, jota rahoittaa, niin miksikäs ei.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Olisi aika yllättävä tapahtuma, jos Schultz olisi menossa hallitukseen noilla kannatusluvuilla. Se tietäisi melkoista romahdusta jatkossa.

Vasemmistolaisuus näyttää olevan laskeva trendi koko Euroopassa. Sen sijalle on kehittymässä valtioiden itsenäisyyttä ja ns. lokalisaatiota kannatavat voimat. Demarien ja AfD:n kannatuksen muutos on vihje tähän suuntaan. Italian tilanne lienee lienee saman suuntainen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Pidän myös todella yllättävänä, jos hallitukseen menevät.

Joo ja kyllä Italian tilanne tulee olemaan myös kiinnostava.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Yllättävän nihkeätä on tosiaankin Saksassa hallituksen pystyttäminen. Jotenkin tuntuu siltä että Shultz pelaa aikaa. Voihan olla että olen väärässä mutta joka tapauksessa uusi koalitio hallitus tulisi olemaan häviäjien hallitus.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jos Schulz saa ylipäänsä lopulta jäsenistöltä hyväksyntää hallitukseen menolle. Jotenkin en usko lupaa heltiävän. Voihan Schulzilla itsellään olla niin kova hinku päättäjäksi, että yrittää puhua jäsenistön ympäri.

Mikäli demarit menevät kaikesta huolimatta hallitukseen niin veikkaan sen olevan puolueelle lopullinen hiipuminen suuren puolueen asemasta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Keskustelu on päättynyt. Kommentointi suljettu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset