eukriitikko

Ilmastosopimuksen täyslaidallinen noudattaminen Suomessa

Sipilän hallituksen tavoitteena on panna täytäntöön sellaisenaan miten Pariisin ilmastokokouksessa on sovittu ja kuinka  EU:n jäsenmaat, Euroopan parlamentti ja komissio ovat päässeet alustavaan sopuun EU:n vuoteen 2030 saakka ulottuvan ilmastopaketin taakanjaosta päästökaupan ulkopuolisilla aloilla.

Taakanjakoasetuksen mukaan Suomen on vähennettävä päästöjään vähintään 39 % vuoden 2005 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Prosentuaalinen vähennys määräytyy pääasiassa maiden asukasta kohden lasketun bruttokansantuotteen mukaan.

Olemme huomanneet päättäjiemme aina hyväksyneen ja toteuttaneen sovitun mukaisesti.  On leikattu sieltä sun täältä jotta on sopimukset täytetty.  Nyt kuitenkin on pantava merkille kuinka esimerkiksi Saksassa, joka on EU:n johtava jäsenmaa, onkin toisenlaiset sävelet tässäkin ilmastosopimusta koskevassa päästöjen vähennyksen toteuttamisessa.  Käynnissä olevissa hallitusneuvotteluissa on nimittäin käynyt toteen, että Saksan osuus hiilidioksidipäästöjen vähentäminen 40 prosentilla vuoden 1990 tasosta vuoteen 2020 mennessä - on epärealistinen.  Neuvotteluissa on päädytty toteamaan, että laadittaisiin uusi suunnitelma kyseisen tavoitteen saavuttamiseksi vuoteen 2030, jolloin kokonaistavoite olisi 55 prosenttia päästövähennyksenä. 

Valtioneuvoston tiedotteessa Pariisin ilmastosopimuksessa saavuteuista tuloksista Suomen osalta sanotaan Suomen päästövähennysvelvoitteen olevan yksi EU:n tiukimpia."Velvoite koskee päästökaupan ulkopuolisia aloja, eli liikennettä, maataloutta, rakennusten lämmitystä ja jätehuoltoa. Näiden alojen yhteenlasketut päästöt ovat viime vuosina olleet Suomessa noin 30 miljoonaa hiilidioksidiekvivalenttitonnia vuodessa, ja uuden asetuksen mukaan päästöjä on vähennettävä noin 20 miljoonaan tonniin vuodessa 2030 mennessä. "

Päästövähennyspolun lähtöpisteen aikaistaminen tiukentaa Suomen päästövähennystavoitetta noin kahdella miljoonalla hiilidioksiditonnilla vuosien 2020 ja 2030 välillä todetaan valtioneuvoston tiedotteessa.  Pieni jäsenmaa näköjään joutuu kärsimään kaikkein eniten EU:ssa neuvottelujen tuloksena.  Sen sijaan kaikkein suurimmat päästöt aiheuttavat jäsenmaat pääsevät luistamaan Suomenkin kustannuksella. Tämäkö on oikein?

Todennäköiseltä näyttääkin Saksan luistavan vuoteen 2020 mennessä aseteulta tavoitteelta ja siirtävän sitä "hamaan tulevaisuuteen".  Sen sijaan näyttää siltä, että meidän päättäjät ovat valmiita kurjistamaan maamme taloutta ja varsinkin kansalaistemme hyvinvoinnin edellytyksiä. 

Tämän päästötavoitteen aikaansaannokset eivät nimittäin tule olemaan ainoa merkittävä asia, joka kansalaisiamme eli veronmaksajiamme tulee kuristamaan lisää, sillä seuraava EU:n monivuotinen rahoituskehys vuosille 2020-2027 tullee todennäköisesti lisäämään maamme jäsenmaksuosuutta noin 80 prosentilla, mikäli komission suunnitelmat sellaisenaan toteutuvat.  Näin siitä huolimatta, että Britannia eroaa jäsenyydestä. Yhdistyneen kuningaskunnan lähtöennusteen odotetaan jättävän vähintään 9 miljardin euron aukon EU:n budjettiin joka on täytettävä 20 prosentilla leikkauksin "rakenneuudistuksista" ja 80 prosentilla riihikuivalla rahalla jäsenmaista.  Suomessa tuo jäsenmaksun korotus tietäisi automaattisesti joko lisäleikkauksia ja lisävelan ottamista ja/tai verojen korottamista.  Miksipä ei uuden veron keksimistäkin.  Tuohonhan meidän päättäjillä on kykyä menneiltä vuosilta. Väliaikaisetkin verot on saatu pysyviksi.  

 

Lähteet;

http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/eu-ssa-sopu-2030-il...

https://www.politico.eu/article/report-german-parties-agree-to-drop-2020...

https://www.politico.eu/article/juncker-calls-for-higher-payments-to-pos...

https://www.politico.eu/article/gunther-oettinger-budget-behold-the-free...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Olipas sujuvaa ajatuksenjuoksua, lukevatko meidän poliittiset päättäjät mitään, jos lukevat niin, tämän kirjoituksen pitäisi saada ujutettua heille iltalukemiseksi.

Suomelle on jäämässä hiilinielun rooli, kun Saksan talous kasvaa niin paljon, että he eivät voi eivätkä kykene pitämään päästörajoituksista kiinni. Että siirretään niitä kauemmas tulevaisuuteen (Reuters).

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jouni kiitos kommentistasi. Olin ajatellut pitää pidempää paussia tänne kirjoitteluun, mutta kun luin useita Politicon kirjoituksia, niin muutos ajatteluuni konkretisoitui tällä tavalla. On uskomatonta tämä meidän päättäjien touhuilu EU:n päättävissä pöydissä. Muuta en voi sanoa. Voi aikoja, voi tapoja.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Poliitikot ovat määritelleet ilmastonmuutoksen poliittiseksi ongelmaksi jonka poliitikot ratkaisevat toimillaan/rahalla, ja kansa maksaa. Tämä on näin maallikon mielestä masentavaa kun tiede ja tutkimukset politisoidaan. Ensin yhteiskunta saa todellista tietoa asiantuntijoilta ja sen saa sitten kuka tahansa uskonnollinen filosofi poliittisin perustein muuttaa mieleisekseen. Presidentti kertoo:
"Olemme sitoutuneet Pariisin sopimuksen toimeenpanoon ja juuri lisänneet kansainvälistä ilmastorahoitustamme."
USA ei sitoutunut Pariisin sopimukseen amerikkalaisten edun takia, ja nyt Saksa on luopumassa ilmastotavoitteistaan.
https://cliscep.com/2018/01/08/germany-to-abandon-...

Eduskunnan täysistunnot pitäisi aloittaa aina tyyneysrukouksella:
"Jumala suokoon minulle tyyneyttä hyväksyä ne asiat, joita en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa niitä asioita, joita voin, ja viisautta erottaa nämä toisistaan."

Maailmanloppuja on ennustettu jo ennen ajanlaskun alkua, eikä ennustuksille näy loppua vieläkään:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_maailmanlop...

Ei ilmastoa Suomen kansainväliselle ilmastorahoitus kampanjan rahoituksella korjata mihinkään suuntaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Niin Hannu, käsittämätöntä on meidän päättäjiemme aivoitukset ja päätösten tekemisen seuraamukset. Sitä minä en ymmärrä komission esityksessä seuraavaan kehykseen EU-budjetissa, että miksei voida leikata sen verran kuin brexit vaatii? Noinhan jäsenmaat kansallisissa budjeteissa joutuvat tekemään. Siis nettomaksajamaat kuten Suomi. Sen sijaan nettosaajamaat elävät paisuvilla budjeteillaan komission siunaamilla määrärahoilla eri tarkoituksiin. Eikä tuohon "haaskaamiseen" loppua ole näköpiirissä.

Käyttäjän LauriHeimonen kuva
Lauri Heimonen

Kun kaiken lisäksi ei todellisuudesta ole minkäänlaista näyttöä siitä, että ihmisperäiset hiilidioksidipäästöt ilmaston viimeaikaistakaan lämpenemistä halltsisivat, ainoa keino on varautua vaihtoehtoiseen strategiaan, jonka tavoitteena on asianmukainen varautuminen tuleviin luonnollisiin ilmastonmuutoksiin ja sään ääri-ilmiöihin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

No ei ainakaan, jos otetaan huomioon EU:n valtavan suuri innokkuus maahanmuuton lisäämisessä ja ihan haittamaahanmuuttona, joka ei siis ole ensijaista työperäistä maahanmuuttoa.

Kovin ristiriitaiselta vaikuttaa poliittiset päämäärät ilmastomuutoksen kohdalla arvioituna. Mutta mikäs onkaan EU:ssa sopusoinnussa oikein minkään kanssa? Ei ole huomioitu jäsenmaiden erilaisuutta missään suhteessa päätösten teossa, kuten esim. ilmasto ja siihen liittyen erilaiset tarpeet. Maatalouden harjoittamiseen liittyen kasvukaudet jne.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Ristiriitaisuus johtuu siitä, että ongelmana ei olekaan toitotettu ihmisen päästämän hiilidioksidin aiheuttama ilmastonmuutos, vaan tuleva kulutuksen kasvusta ja lähteiden erittäin hitaasta uusiutuvuudesta johtuva helpon energian pula. Helppo energia on toistaiseksi vielä halpaa, joten sitä markkinataloudessa oikein voi valehtelematta korvata kalliimalla. Ihmettelen vain miksi valehdellaan hiilidioksidi-ilmastonmuutoksella eikä yksinkertaisesti kerrota helppojen fossiilisten riittävyysongelmasta ja rajoiteta niiden käyttöä...ai niin se yhäti mm. väestömäärän mukana kasvava markkinatalous, konevoiman pitää olla halpaa, minkä vuoksi loppurysäys tulee olemaan nopea ja voimakas.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #19

Vaikka ei ihminen sinänsä elossa olemallaan aiheuta ilmastonmuutokseen, miim kaiketi kuitenkin se mitä syö on tuotettu päästöjä tuottavalla tavalla, asumiseen liittyvät päästöt, nostavat maahanmuutossa päästöjen kokonaismäärää. Kylmä ilmastonala jo yksin tuo omat huomattavat päästöt asukasmäärän lisääntyessä täällä pohjolassa.

Ei ole mielestäni järkevää ajaa EU:ssa maahanmuuton lisäämistä jopa hallitsemattomalla tavalla maksamalla tästä monilla eri tavoilla maltaita jäsenmaissa. Paljon edullisempaa politiikkaa olisi tehdä humanitaarista työtä niillä seuduilla, joilta muuttoliikettä tulee ja ohjata takaisin tänne Eurooppaan pyrkivät. Muuttoon on vaadittava selkeät säännöt, jottei voi Eurooppaan tulla veronmaksajien kustannettavaksi siirtolaisina, siis hakemaan pelkästään parempaa elämää, toimeentuloa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Toivottavasti terveys kestää vielä seuraavan kahdeksan vuoden ajan, kun maailmanloppu tulee 8 vuoden kuluessa sanoo professori, tri Guy McPherson: “Within the next eight years, Earth’s temperature will approach or exceed its highest temperature in the last two billion years. The rate of change will continue to outstrip the ability of humans and other life to adapt.”
https://wattsupwiththat.com/2018/01/08/arizona-pro...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tuota maailman loppua on ennustettu jo moneen otteeseen tulevaksi, joten....

Kunhan edes tämä EU:n hullutus saataisiin loppumaan ja päättymään kerta kaikkiaan mahdottomana viritelmänä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tässä linkki poimittuna tuosta watts up with that - linkistä edellä.

Kirjoitus tuo esille sen seikan miksi ilmastomallit ovat olleet väärässä, orjallisesti noudattaessaan kasvihuonekaasujen pakotelaskelmia ja muita pakotteita, pilvet eivät tiedä pakotteista mitään.

Ja nimittäin puolet kasvihuoneilmiöstä on tropiikin monsuunialueelta kotoisin ja 3/4 kasvihuonekaasuista on vesihöyryä.

"My best to everyone. Here in California, we have about 150% of the usual snowpack in the Sierra Nevada mountains. When it was drought, it was said to be the result of global warming … and of course, now that there is heavy snow, that is also said to be the result of global warming.
Buckle your seatbelts and keep your hands inside the vehicle, it’s gonna be a long, uphill struggle to get rid of this madness …
My best to all,
w.
https://wattsupwiththat.com/2016/01/08/how-thunder...

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Suomi on EU-diktatuurin uhrina sekä ilmastopolitiikassa että liittovaltiokehityksessä.

Ilmastopolitiikka

http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239257-...

”Siitä on jo kaksitoista vuotta, kun tunnettu ilmastonmuutostutkija ja YK:n ilmastopaneelin arviointiraportin johtava kirjoittaja professori Phil Jones totesi ongelmaksi sen, ettei ilmasto lämpene ennusteiden mukaisesti”.

Nyt sama paikallaan pysyvä trendi on jatkunut 19 vuotta. Tieteelle se ei ole mikään ongelma. Tieteen luotettavuuden takeena ei ole tulosten varmuus tai lopullisten totuuksien hallussa pitäminen, vaan itseään korjaavan tieteen kyky jatkuvasti edistyä ja uusiutua. Mitä nopeammin erehdyksiä korjataan, sitä parempi se on tieteen edistymisen kannalta.

Ongelma se on ollut vain niille, jotka olivat hirttäytyneet ilmastoennusteisiin ja päättäneet, että tässä on lopullinen totuus.

Jopa jotkut poliitikot vakuuttavat, että ”science is settled and case is closed” – tiede on vakiintunut eikä asiasta enää keskustella – tajuamatta, että asenne on itse asiassa tieteenvastainen.

Täällä lisää: https://www.tapionajatukset.com/32450

EU:n liittovaltiotaktiikka

Euroopan unionin liittovaltiotaktiikka: edetään askel kerrallaan ja lopputuloksena on Suomen muuttuminen Euroopan Yhdysvaltojen (United States of Europe) osavaltioksi.

Täällä lisää: https://www.tapionajatukset.com/27613

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tapio, kommenttiisi ei ole lisättävää, eikä pois otettavaa. Kyllä todellakin pikku hiljaa on hivuttauduttu liittovaltion syövereihin. Kansalaisilta ei ole mitään halukkuudesta kyselty äänestämisen kautta.

Katsotaan mihin Sipilän hallitus on meitä viemässä ja ennen kaikkea kysymättä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Suomi on EU-diktatuurin uhrina sekä ilmastopolitiikassa että liittovaltiokehityksessä."

Ihan turha syyttää EU:ta koska tilanne on kotimaisin voimin aikaansaatu. Ei meillä olisi mitään hätää, jos tekisimme kuten muu EU. Sormi osoittaa väärään suuntaan kun sen pitäisi osoittaa Tiilikaiseen.

Minä en ymmärrä miten vihreillä on edustus hallituksessa silloinkin kun he eivät siellä ole. Viimeksi Grahn-Laasonen, nyt Tiilikainen.

Muutoin hyvä blogi Sirpalta mutta tilanne ei koskaan muutu jos kotimaiset mouhomme päästetään pälkähästä ja pannaan kaikki EU-vastustukseen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ihan turha syyttää EU:ta koska tilanne on kotimaisin voimin aikaansaatu."

Näin ei suinkaan ole vaan poliitikkomme vain noudattavat orjamaisesti EU:n päätöksiä. EU on lupautunut ainoaksi kärsijäksi ilmastotalkoissa ja EU-maat taas noudattavat näitä määräyksiä kukin omalla tavallaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Janne, mitäs muuta me kritisoimme kuin EU:ta ja kyllä myös Suomen enemmistöhallitusta, koska noudatetaan orjallisesti kaikki prikulleen mitä EU:sta kantautuu vaatimuksia? EU:sta sanellaan erinäköisiä vaatimuksia ja kun päättäjämme eivät osaa pitää maamme puolia, niin suurin syyllinen on joka tapauksessa EU. Mikäli emme olisi EU:ssa olen varma, että päätöksetkin olisivat eri maata.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ennen sitä maailmaloppua joka asunnossa on sinetöidyt etäluettavat lämpömittarit ja sakkoa pärähtää jos asunto on liian lämmin. Ja kun näyttää siltä että sattumasähkön "tuotantoa" lisätään niin suoran sähkölämmityksen varassa olevat töllit lämmitetään etänä virallisten valvojien toimesta, silloin kun sattuu tuulemaan.
Pahkasika, fingerpori, hölmölä jne. ovat täyttä todellisuutta jo nyt ja vaan hullummaksi menee.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Olen joskus mielessäni ajatellut Joni Mitchell:iä ja näitä laulun sanoja, löytyy internetistä, että niissä on paljon viisautta, päihittää ilmastoasiantuntemuksellaan monen tutkijan tiedot.

https://m.youtube.com/watch?v=Pbn6a0AFfnM

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Pariisin paperi on varsin erikoinen, koska maailman suurimmat tupruttajat ovat käytännössä sopimuksen ulkopuolella. Kiinalle annettiin käytännössä kasvattaa päästöjä vapaasti aiva v. 2030 asti.

Suuri osa Kiinan päästöistä liittyy maan sementti ja terästeollisuuden kautta rakentamiseen. Kiinassa onkin käytetty viimeisten 10 vuoden aikana enemmän betonia ( sementtiä ), kuin koko Euroopassa koko maanosan historian aikana. USA ja Venäjäkään eivät vaikuta olevan kiinnostuneita vaadituista päästörajoista.

Saksasta taas sen verran, että maalla on ollut tapana aina käyttää kyynärpäitä, sopimusrikkoja ja omien velvoitteidensa laiminlyöntejä omien etujensa parantamiseksi ja turvaamiseksi. Tässä valossa Saksan nykyisen SDP:n puheenjohtajan varsin näkyvä julkinen visiointi EU:n vauhdikkaasta ponnistelusta sosiaaliunioniksi ja liittovaltioksi lienee vain puhdasta ja hämäävää retoriikkaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kyllä EU:ssakin on mukana maita, joita tuo sopimus kohtelee silkkihansikkain ja kuitenkin ovat suurimpia päästöjen tuottajia. EU:n toiminta on kohtuuton ainakin Suomea kohtaan. Tosin meidän päättäjäneuvottelijat ovat lampaita, kun pitäisi olla jämäköita maan edun puolustajia. Tähän eivät ole kyenneet ehdessäkään sopimuksessa ja päätöksessä. Helppohan se on jaella veronmaksajien rahoja ympäri maailmaa.

Ei ihme,että Saksalla pyyhkii hyvin kyynärpäätaktiikalla ja muut jäsenmaat katselevat sivusta nyökyttäen. Saksa on aina ollut oman taloudellisen edunajaja. Maksattihan Saksakin muilla euromailla omien pankkiensa kupruja Kreikan rahoituksessa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Keskustelu on päättynyt. Kommentointi suljettu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset