eukriitikko

Suomen juhlavuosi - politiiikkojen puheiden ja tekojen ristiriitaisuudet

Lukiessani täällä olevaa Atte Kalevan blogikirjoitusta en voinut olla sitä kommentoimatta.  Atte Kalevan kirjoitus on hyvin perusteltu ja ansiokas kirjoitus maamme synnystä ja nykytilasta. 

Alla oma kommenttini A. Kalevan kirjoitukseen.

Mistä johtuu kansalaistemme jakautuminen eri kupliin? On etsittävä tuota perussyytä, jotta kuplia voidaan puhkaista ja tulla keskenämme paremmin juttuun.

Luin aamutuimaan kp24 verkkolehteä ja siinä olevaa kirjoitusta pääministerimme Sipilän haastattelusta. Tuossa haastattelussa Sipilä sanoo viitaten entisen presidenttimme Kallion sanoihin ""Meidän on luotava sellainen Suomi, jossa ei ole punaisia eikä valkoisia, vaan ainoastaan isänmaataan rakastavia suomalaisia, Suomen tasavallan kansalaisia, jotka kaikki tuntevat olevansa yhteiskunnan jäseniä ja viihtyvät täällä", Kallio puhui täydelle Nivalan kirkolle.
– Se on kyllä semmoinen puhe, joka velvoittaa kaikkia politiikkoja, kaikkia hallituksia ja eduskuntia, pitämään eheydestä huolen."

https://kp24.fi/uutiset/522795/paaministeri-sipila...

Tuon ex-presidentti Kallion esittämän esimerkin valossa pitääkin esittää pääministeri Sipilälle ja muille maamme päättäjille kysymys, miksi sitten näytätte erilaista esimerkkiä kansalaisille, kun olette puheissanne eristämässä jopa laillisen poliittisen puolueen edustajineen jokseenkin vihapuheeseen rinnastettavilla ilmaisuilla? Tuota samaa rataa sitten jatkavat useimmat mediatalomme, puhumattakaan EU:n taholta ilmaistuista teoista/päätöksistä (kuten vihapuheen kontrollointi, jonka tarkoitus rajoittaa mielipiteen ilmaisuvapautta). Esimerkin voima politiikan ylimmältä taholta johtaa yhä suurempaan eristäytymiseen yhteiskunnasta ja luo niitä paheksuttavia kuplia ja ääriaineksia. Syitä on siis haettava ihan muualta kuin syyttämällä ensiksi kansalaisia tai osaa heistä.

Tuo on siis kommenttini toisessa kirjoituksessa.  Lisätä voin tuohon sen verran, että täälläkin näkyy eri kirjoituksissa ja kommenteissa saadun ylimmältä taholta esimerkkiä kuinka pitää suhtautua joihinkin henkilöihin ja puolueisiin.  Siis esimerkin antaminen maamme ylimmältä poliittiselta taholta on sysäys eriarvoistumisen ja kuplien syntymiseen.  Monet maamme politiikot ovat juhlapuheissaan puhuneet toista kuin mihin ovat aiemmin syyllistyneet toisen sisältöisissä sanomisissaan. Näitä sanomisia kun sitten vielä eri mediat kirjoittelevat, niin lopputuloksena ei voi ollakaan muuta kuin eri kuplia ja jopa ääriainesten syntymistä.  Mitäpä sitä sitten ihmettelemään, kun itse on aikaan saanut moisia kuplia.

Kaikesta huolimatta

Hyvää Itsenäisyyspäivää jokaiselle!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Suomi100 muisti tekstiviestillä. Kiitos siitä!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Älkäähän ujosteltko vaan kertokaa rohkeasti omat mielipiteenne politiikkojen uskottavuudesta sanojensa ja tekojensa suhteen, vaikka menossa onkin itsenäisyyden juhlavuosi.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä kun juhlii. Taitaa pian olla kokonaan kielletty juhla, koska EU ssa taitaa itsenäisyys olla ruma ja tuhma sana tällä hetkellä. :)

”sitä kuusta herran kuuleminen, jonka tyvessä tuleva asunto’” - vanha suomalainen sananlasku hieman mukaellen.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Kirjoitin Atte Kalevan blogissa kommenttiisi kommentin, johon sinulla oli hyvä vastaus. Valitettavasti se hävisi samalla kun oma kommenttini joutui sensuurin lakaisemaksi.

Tarjoan tuota samaa kommenttia tähän yhteyteen:

"" Aina kun puheet saavat juhlapuheen muodon ja sävyt, herää kuin itsestään kysymys mitä ja miksi tässä taas peitellään.

Peitellään esimerkiksi sitä että suomalaiskansallisuus on seitsemän- kahdeksansadan vuoden alistamisen ja vieraalla kielellä hallitsemisen tuote. Alistajan ja alamaisen asenteet -- eli taipumus niin sosiaalisiin kuin aatteellisiin kahtiajakautumiin -- on olemuksellisen osa historiallisesti alistetun kansan kansanpsyykeä.

Eikä sitä muuteta juhlapuheilla. Sitä ylläpidetään juhlapuheilla.

Niin sanottu eliitti on suomalaisen yhteiskunnan sosiaalinen vakio. Se ei ole nimilista eikä taloustilasto, se on pikemminkin se suuri yhteinen valhe jota kaikissa juhlapuheissa ja virallisissa yhteyksissä tunnustetaan -- ja joka on poliitikkojen, lehdistön ja jopa tutkijoiden "legitimoimaa" totuutta -- vaikka mielipidemittaukset monissa asiakysymyksissä osoittaisivat kansan todelliset tunnot kokonaan toisiksi kuin tunnustettu virallinen valhe.

Eliitistä, eliitin erityissuojeluksessa olevista totuuksista ja meistä pahnanpohjimmaisina päähänpotkituista tavallisista suomalaisista tuossa:

http://alkonkassalla.blogspot.fi/2017/12/suomi-100...

""

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Juu Seppo, huomasin kommenttisi ja siihen liittyneet kaksi muuta kommenttia hävinneen. Syytä on mahdotonta tietää. Lieneekö niin suurta väliäkään. Kaleva hallitsee omaa kirjoitustaan ja siihen tulleita kommentteja kuten katsoo oikeaksi.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Niinpä. "Polarisaationtorjuntatalkoot..."

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

No Oikkkonen on täällä lukuisia kertoja toistanut tästä kaiken oleellisen. Joutui ilmeisesti Kavelan blogissa sensuuriin?

Suomalaiseen poliittiseen järjestelmään on rakennettu tämä nöyristely ja alamaisuus kakkia muita kohtaan paitsi omaa rahvasta joka ihan tyhmyyttään taas jakaa maata, on väärässä, eikä ymmärrä olla samaa mieltä mitä vuoden 2017 eliitti on, mikä on siis vuoden 2017 totuus. Ilmeisesti mahdotonta hyväksyä eri mielipiteitä ja ne oikeat mielipiteet otetaan muualta annettuina ja viiveellä eu:sta ultrafeminismiin. Esimerkkejä on joka päivä esim.

Tämäkin juttu on hyvin kuvaava Suomesta ja suomalaisesta politiikasta sadan itsenäisyys vuoden jälkeen. Suomea ja Orpoa voi vedettää kuka tahansa ja mitään tästä ei opita, koko asianlaitaa ei ääneen edes tohdita sanoa.
"Portugali ei ole ehtinyt ratifioida sopimusta..."
Miksi Portugali vetkuttelee asiassa?
"- No, en uskalla - vaikka mieli tekisi - käyttää tuota termiä, koska en tunne heidän lainsääntöprosessiaan niin tarkkaan. Minulle vakuutettiin, että se oli hyvin lähellä ehtiä, Orpo sanoo."

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201712042200580...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mikko luulenpa häivitetyn kommentin syyn olleen kirjoitukseesi sisältyneessä "....eikä ymmärrä olla samaa mieltä mitä vuoden 2017 eliitti on..." Tai sitten ei.

Tuo toinen asia josta mainitset eli Orpon selitykset Portugalin viivästyneeseen verosopimuskäsittelyyn maan parlamentissa ei mene ainakaan minun jakeluun. Odottaminen kun ei ole maallemme hyväksi oleva ratkaisu vaan veroministerinä Orpon olisi tullut huolehtia ko. verosopimuksen irtisanomisesta ennen heinäkuun 1. päivää (Stubb muuten lupasi irtisanomisen mahdolliseksi). Sopimus on ollut irtisanottavissa, jolloin Portugalin olisi tullut käsitellä parlamentissaan muutettu sopimus pikaisemmin. Eihän P:llä luonnollisestikaan ole mitään kiirettä käsittelyyn, sillä heillä on myönnetty lain mukaan 10 vuoden verovapaus Suomesta vakituisesti muuttaneille eläkeläisille. Eivät menetä mitään. Menettäjä on yksinomaan Suomi, joka on verotuksessaan ja verovaroista antanut veroetua Portugaliin muuttaneille muille kuin julkisten eläkkeiden saajille.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Eilen julkaistiin Taloudellisen tiedotustoimiston uusin tutkimus Kansan Arvot 2017 joka ei sattuneesta syystä herättänyt keskustelua ts. se ei mairittele ei hallitusta ei mediaa. Kansa siis ei ole tyhmää se ei vain tiedä mitä tässä tilanteessa nyt voisi tehdä paitsi kääntää selkänsä valtaeliitin ja -median touhulle?

https://www.tat.fi/suomalaiset-luottavat-yha-vahve...

"Luottamus poliittiseen päätöksentekoon on kriisissä. Luottamus hallitukseen on laskenut dramaattisesti: vuonna 2013 luottamus oli 45 prosentissa, kun tänä vuonna hallitukseen luottaa enää 31 prosenttia kansalaisista. Tulos on tutkimuksen mittaussarjahistorian pohjalukemissa."

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Niinpä. Onko niin, etteivät useatkaan kansalaiset tohdi enää esittää omia mielipiteitään? Poliittinen eliitti kun on kovin sanoin meuhkannut vihapuheesta, niin kansalaiset eivät tiedä mitä vihapuhe yksinkertaisesti on tulkittavissa, koskapa siitä ei ole lainsäädännöllä selvästi perusteltu ymmärrettävään muotoon. Kaikki puhe eri mieltä olevilta on jokseenkin jonkun ryhmän kohdalla tulkittu vihapuheeksi. Näin olen ollut itse ymmärtävämi seuratessani julkista keskustelua niiden kohdalla, jotka vielä uskaltavat suunsa avata.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Hallituksen perustivat keskusta, perussuomalaiset ja kokoomus. Kaikki puolueet ovat sinnikkäästi puolustaneet hallituksen toimintaa. Noh, osa perussuomalaisista ei enää kannata hallituksen toimintaa. Siis koska ei saanut osallistua hallituksen toimintaan haluistaan huolimatta. Siitä siis johtuu, että hallitus nykyään toimii huonosti. Pelin politiikkaa, sanoisin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Eero kirjoitat mm. "Noh, osa perussuomalaisista ei enää kannata hallituksen toimintaa."

Niin, olisi kaiketi ollut valmis jatkamaan hallituksessa yhdessä sovitusta hallitusohjelmasta ja siihen tehtyjen päivityksien noudattamista. Tuo ei vain enää sopinut Sipilälle eikä Orpolle, mahdollisesti toisessa järjestyksessä. Lisäksi tuli "heppu" nimeltä "ArvoPohja" kuvioihin mukaan. Nyt on sitten PS:llä oman puolueohjelmansa avaimet käytössä oppositiopolitiikkaa tehdessään. Ei siis tarvitse olla yhteiseen keskustan ja kokoomuksen poliittisiin kaavoihin sidottuna. Tuo on sitä poliitiikkaa jota kaikki puolueet niin hallituksessa kuin oppositiossakin noudattavat. Hallituksessa sovitellaan yhteisiä ohjelmien osia ja oppositiossa ajellaan täysin omilla "eväillä".

Hallitus ei luonnollisestikaan ole oppositiopuolueiden, ei yhdenkään, aatteita ja arvoja täysin ajamassa. Ei kai tässä pitäisi olla mitään epäselvyyttä? Eihän?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mun mielestä demokratia on huipussaan Suomessa. Nykyaikana ei ole juurikaan estoja sille, etää ihmiset eivät uskaltaisi sanoa mielipiteitään, on nämä blogialustat, facebook, twitter jne. Enemmän kuin koskaan ilmaisevat kansalaiset mielipteitään, ja se on ihan hyvä juttu.

Puolueita pitää ja saa arvostella rankastikin, se on jokaisen oikeus, jokaiselle kuuluu myös oikeus erota puolueesta ja vaihtaa puoluetta, niin usein kuin itselle sopii.

Viimeinen tuomari on aina vaalipäivänä kansa, ja väliaikoina saa kuraa niskaansa, jollei politiikka kansalaisia miellytä.

Hyvä meidän on täällä Suomessa kinata ja vääntää, eikä aikaakaan, niin on taas vaalien aika, ja saamme uutta haukuttavaa iltojemme iloksi. :)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Keskustelu tähän kirjoitukseen päättynyt. Kommentointi suljettu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset