eukriitikko

Keskusta tuuliajolla Sipilän johdolla?

Mitä ihmettä touhuaa pääministeri Sipiliä (kesk) nostamalla esiin pakolaiskiintiön nostamisen tilapäisesti 2000, kun nykyisin määrä on 750?  Sipilä ei näytä olevan kiinnostunut puhumaan samassa yhteydessä maassa olevista vuodesta 2015 lukien tulleista turvapaikan hakijoista ja syntyneistä kustannuksista.  Puhumattakaan siitä miten hallitus aikoo toimia niiden kielteisen päätöksen saaneiden kohdalla, jotka eivät halua oma-alotteisesti poistua maasta.  

Ihmetystä herättää moni muukin seikka tuossa Sipilän esittämässä kiintiön nostamisessa. 

-  Miksi Sipilä kertoi budjettiriihen yhteydessä ettei kiintiötä nosteta?  Aikaahan tuosta mainitusta lausunnosta ei ole montaakaan viikkoa.  Budjettiin oli kiintiön nostamista esittänyt sisäministeri Risikko (kok) 1050:een, jota Sipilä ei kannattanut.  Oliko tuolloin kyse siitä, ettei siniset-ministeriryhmä puoltanut Risikon esitystä ja Sipilä halusi ajaa heidän asiaansa? 

-  Demokraatti-lehden kirjoituksesta käy ilmi, että Sipilän tekemä ehdotus onkin perua jo kesäkuulta, mutta ylen haastattelussa Sipilän ilmaisua ehdotusta ei  erinäisten syiden vuoksi  julkaistu kuin vasta nyt.  Mitä erityisiä syitä mahtoikaan olla haastattelun julkaisemiseksi vasta nyt?  Oliko  kyseessä PS-puolueesta loikanneiden silloisten "uuvatti-ryhmän" nimellä kulkeneiden ministerien jonkin asteinen suojelu julkisessa keskustelussa? 

-  Kolmantena vaan ei vähäisempänä kiinnittyy huomio Sipilän antamassa haastattelussa kesäkuussa lausumaan

"Ylen haastattelussa pääministeri antoi ymmärtää, että pakolaiskiintiön nostosta pitäisi saada EU-tason linjaus.

– Tällainen asia pitäisi päättää Euroopan unionin tasolla yhdessä, ja olen pitänyt tätä esillä Eurooppa-neuvoston (EU:n jäsenmaiden johtajien) pöydissä, Sipilä sanoi." 

Nyt on ihan pakko kysyä Juha Sipilältä ja myös keskustalta, onko mitään merkitystä hallitusohjelman kirjauksessa hallituskaudella harjoitettavasta pakolaispolitiikassa?  Hallitusohjelmaan on muuten kirjattu selväsanainen lupaus, jota ei ole vieläkään toteutettu ja joka liittyy hyvin olennaisesti pakolais- ja maahanmuuttopolitiikasta johtuneisiin kustannuksiin.  Kirjaus kuuluu näin " Laaditaan riippumaton selvitys maahanmuuton kustannuksista ja vaikutuksista yhteiskunnassamme, joka mahdollistaa tosiasioihin pohjautuvan keskustelun ja paremman kotouttamispolitiikan sekä päätöksenteon."

Pääministeri Sipilä haluatteko Te yhä enemmän luovuttaa päätösvaltaa EU:hun?  Eikö pakolaispolitiikan pidä olla oman maan talouteen sopeutettavissa oleva asia?  Onko Teille ja puolueellenne ihan samantekevää paljonko suomalaisilta on pakko leikata hyvinvoinnin kustannuksista, jotta maahan voidaan ottaa lisää tukien varassa eläviä?  Ei liene epäselvää, että pakolaisilla ja turvapaikan saaneilla ei ole mahdollisuutta työllistyä ei vousikausiin, jopa kymmeniin vuosiin, joten kaikki elamisen kustannukset jäävät veronmaksajien maksettaviksi.  Tämäkö on tarkoituksenne.  

Selvittäkää nyt ensi alkuun hallitusohjelmaan kirjattuna oleva maahanmuuton kustannusselvitys kansalaisille ja antakaa näin itsestänne ja koko hallituksen toiminnasta rehellinen kuva.

 

Hallituksen päivitetty maahanmuuttopoliittinen ohjelma luettavissa tästä linkistä;

http://valtioneuvosto.fi/documents/10184/1058456/Hallituksen+turvapaikka...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Sirpa Abdallah

Enpä olisi uskonut Sipilän hallituksen alkutaipaleella ryhtyväni arvostelemaan näinkin rankasti Sipilän toimintaa. Todellakin alussa uskoin hänen olevan hyvä johtaja ja ajavan maamme ja siten kansalaisten etua, mutta kaikkea muuta näyttää toiminta olevan.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Alkaa hiljalleen syntyä sellainen epäilys, että Sipilä on saanut kylläkseen politiikan tyrskyistä ja aikoo lähtiessään upottaa puolueensakin.

Mutta täytyy taas kerran ihmetellä Sipilän pelisilmän puutetta. Kun talous on selvästi kohenemassa, nyt olisi oikea aika pitää sitä esillä, tukea alkanutta kehitystä kaikin voimin ja hakea sille äänestäjien tukea. Näin sitäkin suuremmalla syyllä, kun tuoreen Gallupin mukaan 62 % äänestäjistä haluaa velkaantumisen pysäyttämistä ja on kannattaa sen aikaansaamiseksi leikkauksia.

Toinen mahdollinen selitys on tietysti se, että media valitsee omaa agendaansa tukevat jutut, olivatpa ne sitten ajnkohtaisia tai eivät.

Sirpa Abdallah

Saattaapi olla kyllästynyt politiikkaan tai sitten suoranaisesti piruilee noilla hiljattain esiin tulleilla sanomisillaan. Pelisilmää ei todellakaan nöytä olevan ainakaan oman puolueen suuntaan. On täysin käsittämätöntä, ettei ota huomioon kansalaisten mielipiteitä.

Media luonnollisesti pelaa omaa peliään. Kesäkuussa uutisoimalla tästä pakolaiskiintiön nostosta, olisi se kuihtunut kokoon PS:n hajoamisesta käytävän keskustelun jalkoihin. Tuskin olisi uutiseksi noussutkaan, niin kovaa rytinää aiheutti "uuvatit" keskusteluissa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Sipilän kiintiöpakolaiskanta vaikuttaa nykytilanteessa harkitsemattomalta. Tosin muutkin puoluejohtajat ovat olleet esittämässä korotuksia, joten näyttää olevan käynnissä jonkinlainen ihmishuutokauppa nousuhuudoin.

Sipilän persoonaan hänen esityksensä viittaa sillä tavalla, että häntä ilmeisesti vielä kismittää jatkuvasti julkisuudessa esillä pidetty talon tarjoaminen maahanmuuttajille - tunnettuine seurauksineen.

Hän haluaa näin ärsyttää perussuomalaisia ja muitakin maahanmuuttokriittisiä. Lisämausteena voi olla hänen lahkolaisvakaumuksensa: hän on löytänyt valon, ja toimii sen mukaisesti kansaa kuuntelematta. Myös yritysjohtaja-omistajan profiiliin tällainen itsepintaisuus istuu.

Sirpa Abdallah

Jos kyse on kuten mainitset Sipilän lupaamasta omakotitalonsa luovuttamisesta turvapaikan hakijoiden käyttöön ja pakolaiskiintiön nostolla jotenkin paikkausta ko. lupaukseen, niin tarvitseeko toistamiseen maksattaa veronmaksajilla omia hölmöyksiään? Tuota jään ihmettelemään.

Enemmän uskoisi Sipilän kiintiön nostamispuheissa vaikuttavan uskonnollisuus. Sekin on väärin, että tuossa yhteydessä laittaa maksumiehiksi kansalaiset, jotka ovat selvästi kyselyissä ilmaisseet kielteiset kantansa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Uskonnollisuus juuri. Hän kokee maahanmuuttajat lähimmäisiksi, mutta ei omia kansalaisia ja veronmaksajia.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kiintiöpakolaisten kohdalla voidaan varmistua siitä, että Suomeen otettavat ovat suojelun tarpeessa, so. vammaisia, vanhuksia, lapsiperheitä jne. Tätähän on toivottu heidänkin puoleltaan, jotka yleensä kokevat pakolaisten auttamisen turhaksi.

Sirpa Abdallah

Manu, tuo on itsestään selvyys. Kyse onkin tässä vaiheessa siitä miten Sipilä ja hallitus toimii olemassa olevien maahanmuuttopilitiikkaan liittyvien ongelmien kanssa. Ongelmien lisäys ei liene itse tarkoitus vaan taloudellinen tapa hoitaa myös pakolaispolitiikkaa ja rehellisin keinoin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kunhan nyt Sipilä fokusoisi toimiaan, eikä puhuisi höpöjä.
Näihin kolmeen juttuun kannattaisi pikaisesti puuttua, jos herra pm. haluaa sieraimiensa pysyvän värikkään nestepinnan yläpuolella.

1. Kansalaisten turvallisuus
2. Sananvapauden rajoittaminen
3. Rajavalvonta Torniojokilaaksoon

Ja jos on niin, että ei motiivia ja kompitenssia riitä tehtävän menestykkääseen hoitamiseen, niin sitten vaan reilusti ukko vaihtoon. Kaikki voittaisivat tuossa kaupassa. Kepu, kansa ja Sipilä.

Sirpa Abdallah

Jouko, ei huonoja edotuksia laisinkaan.

Marko Parkkola

– Tällainen asia pitäisi päättää Euroopan unionin tasolla yhdessä, ja olen pitänyt tätä esillä Eurooppa-neuvoston (EU:n jäsenmaiden johtajien) pöydissä, Sipilä sanoi.

Missä, milloin ja kenen kesken on päätetty, että Suomi pitää asiaa esillä Eurooppa-neuvostossa?

Sirpa Abdallah

Sipilä omana tykönään tai sitten Soinin ja Orpn kanssa yhdessä. Piittaamatta mitä hallitusohjelmassa on sovittu. Tai jospa tuo olikin sitten yksi kynnyskysymys Halla-ahon syrjäyttämiseksi kunnollisista hallitusneuvotteluista. Jos noin oli, niin Soini oli syönyt sanansa PS-puolueelle pakolais- ja maahanmuuttopolitiikassa.

Marko Parkkola

Sitä vaan tässä pohdin, että edes pääministerillä ei ole oikeus touhuta maailmalla ihan mitä tahansa. Asiasta pitää löytyä päätös kokouspöytäkirjasta.

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #13

Noinhan asia on tai pitäisi olla. Loppupeleissä Suomessa on päätetty käytännöstä EU asoista, että suurivaliokunta käsittelee asiat. Kun kysymys on EU:n yhteisestä ulko- tai turvallisuuspolitiikasta, eduskunnan ääntä käyttää ulkoasiainvaliokunta.

https://www.eduskunta.fi/FI/euasiat/euasiat_valiok...

Lieneekö käsitelty valiokunnassa?

Sirpa Abdallah

Keskustelu tästä kirjoituksesta päättyy joten kommentointi jälleen sulkeutuu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset