eukriitikko

Keskustapuolueessa kuhisee - milloin alkaa kokoomuksessa?

Toimittaja Juha Ristamäki on Näkökulma-kirjoituksessaan ottanut kantaa pääministeri Sipilän imagoon ja hallituksen toimintaan ylipäämsä.  

Onko Sipilän imago "mennyttä kauraa" monien hänen omien epäonnistuneiden tekojensa seurauksena vai pienen pieni alkusoitto?  Viimeisen mielipidekyselyn mukaan keskustan kannatus näyttäisi olevan alamäen suuntaan.  Mistä tuo keskustan alamäki sitten johtuu?  Väittäisin, että suurin syy viimeisen kyselyn tulokseen on terrori-isku ja kansalaisissa syntynyt lisääntynyt turvattomuuden tunne.  Mistä syystä turvattomuuden tunne sitten tulee? Suurimpana syynä on mitä ilmeisimmin Sipilän hallituksen toiminta, jossa ei maahanmuuttopolitiikassa ole noudatettu omaa ulkomaalaislain säädäntöä, eikä Dublin asetusta ja schengensopimusta.

Ulkoasianministeriön nettisivulla on voimassa oleva ohjeisto, niin eu-maiden kansalaisille kuin ns. kolmannen maan kansalaisia koskien.  Ohjeessa yleisohjeistuksena sanotaan;

 

"Matkustaessasi Schengen-alueella, sinun on pidettävä mukanasi voimassa oleva kussakin jäsenmaassa hyväksytty matkustusasiakirja eli yleensä passi tai henkilökortti. Matkustusasiakirjan voit joutua esittämään poliisiviranomaisen pyytäessä sitä toiseen sopimusvaltioon saapumisen jälkeen.

Rajatarkastukset voidaan myös ottaa käyttöön tilapäisesti yleistä järjestystä tai kansallista turvallisuutta uhkaavissa poikkeuksellisissa tilanteissa."

 

Voikin asettaa kysymyksen hallitukselle ja varsinkin sisäministerinä toimeelle Orpolle ja toimivalle Risikolle, miksi ei ole otettu käyttöön tilapäisesti rajavalvontaa käyttöön jo heti vuoden 2015 syksyllä kun suurin ryysis alkoi? Perustettiin vain Tornioon järjestelykeskus, jossa kaikki halukkaat rekisteröitiin ja sijoitettiin ympäri maata vokkeihin.  Tuolla toimella siis mitätöitiin oma lainsäädäntömme ja myös EU:n yhteiset direktiivit ja asetukset sekä luotiin sisäiseen turvallisuuteen suuren suuri aukko.

Edellä mainitussa ulkoasianministeriön ohjeessa kerrotaan myös ns. kolmannen maan kansalaisten saapumisesta EU-alueelle ja liikkumisesta jäsenmaissa;

 

"Liikkuminen Schengen-alueen ulkorajoilla

Schengen-alueen ulkorajaa ylitettäessä jokaisen matkustajan henkilöllisyys todetaan matkustusasiakirjasta matkustajan kansalaisuudesta riippumatta.

Henkilölle, joka hakee viisumia johonkin Schengen-valtioon, myönnetään pääsääntöisesti Schengen-yhtenäisviisumi, joka voimassaoloaikanaan oikeuttaa matkustamaan koko Schengen-alueella.

Lisäksi jonkin Schengen-valtion myöntämän oleskeluluvan saanut henkilö voi liikkua vapaasti Schengen-alueella enintään kolmen kuukauden ajan, jos hän täyttää maahantuloedellytykset ja jos hän ei ole kansallisessa maahantulokieltoluettelossa."

 

Onko Suomi syyllinen, kun Kreikka ja Italia eivät noudattaneet yhteistä Dublin asetusta?  Ei pitäisi suomalaisia rangaista toisen jäsenmaan laiminlyönneistä vaan olisi ajettava oman maan etua lain suojaamin keinoin. Rajavalvonta välittömästi kuntoon, kun ko. laiminlyöönnit todettiin ja kolmannen maan kansalaisten virta useiden jäsenmaiden kautta alkoi ilman rekisteröintitoimintaa.

Minkälaisen johtopäätelmän voi tehdä, kun Suomikaan ei noudata lainsäädöksiä?  EU:ssa ei nykyisin toimi oikein mikään yhdessä sovittu lainsäädäntö vaan luodaan omia mielikuviin perustuvia käytäntöjä, vaikka haitat ovat suuria ja aiheuttavat suuria kustannuksia kansalaisille. Kolmannen maan kansalainen ei voi liikkua ulkorajan ylitettyään pois saapuneesta maasta.  Ei ole myönnetty saapumismaasta oleskelulupaa EU:n jäsenmaissa, jossa on lisöksi tuo kolmen kuukauden aikaraja oleskeluun.  Laiminlyömällä Sipilän hallitus aiheutti valtavan suuret kustannukset veronmaksajillemme ja aivan turhaan, sillä noudattamalla yhteisiä pelisääntöjä vastuullisia maita olivat ensimmäiset vastaanottajamaat, joita EU on tukenut ja voinut tukea maille aiheutuneista kustannuksista, mutta ei näin kuten on toimittu ilmeisesti Merkelin johdolla tai käskystä.

 

Jonkin verran voi ihmetellä miksi yksin keskustan kannatus näyttäisi olevan laskusuunnassa, eikä kokoomuksen, sillä kyllä suurempi vastuu kuitenkin on kokoomusministereillä Orpolla ja Risikolla toimiessaan juuri maahanmuuttopolitiikan johdossa.  Myös toimittaja Ristamäki näyttäisi ihmettelevän kokoomuksen toimia näin "Keskustalaisia pännii erityisesti kokoomuslaiset, joiden he katsovat uhriutuvan julkisuudessa milloin mistäkin asiasta."

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Uutisvideosta eilisillalta voi kuunnella miten ministeri Orpo pitää Laura Huhtasaaren puhetta vaarallisena. Kuitenkaan ei mitään perusteluja vaan populistinen syyttelevä heitto. Onko kokoomuksen kantana sulkea kansalaisten suut totuuden tuomisesta julki? Silä alkaa vaikuttaa.

Toveri Rinne taas pitää Lauta H:n puhetta vihapuheena. Miten ollakaan. Totuuden kertominenkin on nykyisin vihapuhetta. Mihin Suomi poika ja neito
vielä menekään meidän päättäjien johtamana?

https://areena.yle.fi/1-3825111#autoplay=true

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ettei totuus unohtuisi Huhtasaaren toiminnasta.

Keskiviikkona hyväksyi tämän
http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publish...

Torstaina piti eduskunnassa kiihotuspuheen vastoin hyväksymäänsä julkilausumaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tarkoitatko, että tuolla julistuksella oli tarkoitus sulkea suut lopullisesti turvallisuudesta puhumiseen? Miksi on totuuden kuuleminen eduskunnassakin noin vaikeaa? Kun hallitus on töpännyt pahemman kerran maahanmuuttopolitiikassa, niin kaiketi siitä johtuvista haitoista on kerrottava avoimesti kuten demokratiaan kuuluu vai onko Suomikin jo luisumassa "hirmuhallinnon alle"?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #3

Hyvää ja ytimeen osuvaa tekstiä. Kiitoksia.

Suomen kansan keskuudessa kiertää vanhan kansan viisaus, joka sopii hyvin moneen paikka, ja sopii hyvin siis myös kepulille sekä Kansallisen Kokoomuksenkin edustajalle. En toki tiedä, saako kansallisia viisauksia edes käyttää EU n alueella, vai onko se sellaista rumaa ja ilkeää kansallispuhetta ? No, otan kuitenkin riskin ja olen vallan hurja. Ehkä saan tästä bännin ?

' se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa '

Luulis muuten ministereitä oikeasti ketuttavan, kun ei kansa nielekään nikottelematta kaikkea. Kokoomuksen kannatuksen narut on muuten aika löysällä. Sen verran on pölhöjä juttuja sieltäkin kuultu. Työvoimapulasta alkaen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #8

Mistä bännistä puhut? Minunko antamasta? En tokkiinsa tuollaisesta suorasta asiallisesta puheesta bännää. Koskaan ei toki tiedä millaisia rajoituksia eu:sta ja hallitukseltamme tulee, muitakin kuin noita julkilausumia. Suiden suitsiminen näyttäisi olevan aluillaan. Johtuneeko siitä, että eivät kestä omien virheidensä arvostelemista?

Joo ja tuosta kokoomuksen kannatuksesta voi kyllä ihmettelyä pistää kehiin. Vanhasta muististako vain kyselyissä sanotaan kannatettavan kokoomusta, vaikka miten huseeraisivat hallituksessa vastoin kansalaistemme etuja.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #9

Tuo bänni juttu kuvaa yleisen keskustelun rajoittuneisuutta, sekä sensorien välitöntä puuttumista, jos ei juttu miellytä. Sinua en toki tarkoittanutkaan. :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Onko pakko kiihottua jos kiihkotaan? Minusta Lauran puheessa ei ollut vihaa tai kiihkoa. Se oli vain muotoiltu niin, että moni haksahti niin luulemaan.

Siinä puheessa vietiin yleisö niin sanotusti kioskille, mutta makeita namuja ei ostettu.

Itse olisin tuon puheen jättänyt pitämättä, mutta en siitä syystä, kuin monet muut, eli yhteislausuman yhteisen allekirjoituksen perusteella.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #4

Ari, ihan mielenkiinnosta kysyn, mistä syystä itse et olisi pitänyt Lauran puhetta?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #13

En ole kansanedustaja, enkä pääse sinne puhumaan;)

Toiseksi, asioita voi hoitaa taustalta monesti paremmin, kuin provosoimalla kaikki itseään vastaan. Tunnustan kuitenkin, että Lauran taktiikka oli hänen kannalta täysin hyväksyttyä. Mutta itse en olisi noin tehnyt, olisin toiminut toisin päästäkseni samaan päämäärään.

Kaikki tiet vievät Roomaan joten ei kaikkien ole pakko kulkea samaa reittiä.

Kiitos mielenkiinnosta asiaan;)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sirpalta taas mainio ja asiaa täynnä oleva kirjoitus. Ulkomaalaislain ja keskeiset kansainväliset sopimukset tuntien keskeisiltä kohdin, en voi muuta kuin ihailla sinun asiantuntevuuttasi, vaikket ilmeisesti olekaan viranomainen, joka ammattinsa puolesta tuntee säännökset. Iso kiitos sinulle Sirpa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Vesa kaunis kiitos sanoistasi. Juu en ole virassa oleva vaan eläköitynyt virasta, jossa tarvittiin lakeihin perehtymistä ja muidenkin säännösten/ohjeiden soveltamista. Kaiken perustana on tietenkin se, että osaa hakea tietoa ja sitähän saa netistä tuutin täydeltä jokainen halukas. Tarvitsee vain hallituksen toiminta yhdistää voimassa oleviin niin omiin kuin EU:n kautta tulevaan, niin perille pääsee. ;)
Tosin jäsenmaiden käytäntö ei olekaan enää omien lakien noudattamista vaan kuljetaan oikopolkuja milloin mitenkin.

Pyytelen anteeksi kirjoitusvirheitä!

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Olen täysin samaa mieltä Sirpan EU-lakitekstien tulkinnasta. Niiden perusteella Suomi olisi voinut ja voisi nytkin ottaa rajatarkastukset käyttöön ja estää paperittomien tulo EU-alueelta.

Nykyhallituksen toimet ovat täysin poliittisia päätöksiä, vaikka yritetään sumuttaa, että EU-lait tai Suomen lait vaativat nykymenettelyä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ulkoasiainministeriön tiedotusta noudattaen mitään syytä ei olisi ottaa vihdoin viimein tilapäisesti rajavalvonta käyttöön. Tuleehan edelleen mitä ilmeisimmin juuri Ruotsin kautta satoja turvapaikan hakijaa kuukausittain. Kukaan ei tiedä millasta porukkaa sisään lappaa. Ei tiedä Nergkään, vaikka jossain vaiheessa kertoi tietävänsä.

Sopii myös ihmetellä sitä kuinka leväperäisesti hallitus hoiti maahan tulemisen, sillä tiedossa oli jo ettei läheskään kaikki tulijat ole edes sotaa paossa. Puhumattakaan että olisivat vainottuja, joka on turvapaikan yhtenä vaateena.

EU on julkaissut käsikirjan "Turvapaikkaa,rajoja ja maahanmuuttoa koskevan
eurooppaoikeuden käsikirjan". Käsikirja on tarkoitettu juristeille, tuomareille, syyttäjille, rajavartiolaitoksen virkamiehille,
maahanmuuttoviranomaisille ja muille, jotka työskentelevät kansallisten viranomaisten kanssa, sekä kansalaisjärjestöille ja muille elimille, jotka saattavat joutua käsittelemään oikeudellisia kysymyksiä käsikirjan kattamilla aloilla. Käsikirjan painos on vuodelta 2014, joten kaiketi se on voimassa olevaa ja sitovaa. Onhan EU tuomioistuin ennakkopäätöksessään perustanut päätöksensä voimassa oleviin säädöksiin ja ohjeisiin.

https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou...

Käsikirjasta muutama kohta poimien jo on päivän selvää, ettei Sipilän hallitus ole ottanut käyttöön sallittuja toimia.

"Tämän käsikirjan tarkoituksena on antaa yleiskatsaus turvapaikkaa, rajoja ja maahanmuuttoa koskevista eurooppalaisista normeista."

"Yleisenä sääntönä on, että valtioilla on suvereeni oikeus valvoa kolmannen maan kansalaisten pääsyä alueelleen tai oleskelua alueellaan." lihavointi minun

"Euroopan ihmisoikeussopimuksessa ei nimenomaisesti säännellä kolmansien maiden kansalaisten pääsyä alueelle, eikä siinä myöskään esitetä, kenelle voidaan myöntää viisumi."

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kreikkalaisen ( rehellisen ? ) komissaarin toimesta / päätöksellä poikkeuksellinen rajavalvonta loppuu Tanskan, Saksan, Itävallan, Ruotsin ja Norjan (?) rajoilla Lokakuussa.

Veikkaan, että pohjolaan tulee muutama reipas ja touhukas kulkija lisää tutustumaan erilaisiin ja eri maiden tarjoamiin vaihtoehtoihin.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/eu-granskontrol...?

Onko Suomen hallitus valmistautunut jo tulevaan ?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #15

Voineehan rajavalvonta alkaa uudelleen vaikka marraskuussa vedoten sisäsiseen tuevallisuusuhan kasvuun? Venyy ja paukkuhan jo nyt yhteiset sopimukset, joten .....

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Toimittajan nimi on Juha Ristamäki.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kiitos huomiostasi. Saattaa olla kirjoitusvirhe, virhe kuitenkin, jonka joka tapauksessa korjaan tekstiin.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Virhe oli pieni ja varmasti tahaton, mutta kun on kyse nimestä oli hyvä että korjasit. Kiitos!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #16

Toki nimet tulee olla aina oikein. Kiitos sinulle vielä kerran huomiostasi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Voi kun joskus joku persu kirjottaisi jostain muusta kuin maahanmuutosta :)

No toisaalta ihan ymmärrettävää toimintaa, populistipuolue menee aina sinne mistä on mahdollista saada puhetta, ja edes yksi ääni aikaiseksi.

Lauran puhe oli vaan esimerkki siitä mikä painoarvo on yhteisillä sopimuksilla persuille, ei se nyt ehkä ollut mitään suoranaista vihapuhetta, mutta tyhmää ja yleistävää puhetta se kuitenkin oli.

Sinäkin kysyit minulta kuinka monta kertaa persujen pitää kieltää rasismi, mutta kuitenkaan en ole saanut vastausta siihen, miksi persut eivät tuohon julkilausumaan hyväksyneet rasismista puhumista.

Minä olen vankasti sitä mieltä, että vihapuhetta ei tarvitse mitenkään laitta eri kategorioihin, kaikki vihapuhe on tyhmää. Jos tehtäisiin galluppia netin vihapuheista, niin mulla on sellainen olo, että voittajaksi siinä gallupissa tulisi maahanmuuttokriittiset. Totta on, että vihapuhetta on myös maahanmuuttokriittisiä kohtaan, eikä sekään tietenkään ole hyväksyttävää.

Laura Huhtasaari on nyt vauhdissa, kun kukaan ei enää estele, nyt voi päästellä ulos kaiken mikä mieltä painaa, vaikka poliitikolle olisi joskus ehkä hyve pitää sisällään ne kaikkein kamalimmat möläytykset. Persulla se nyt on ihan oikeustapaustenkin mukaan ollut vaikeaa, ekä loppua näy.

Sipilä on varmasti omassa pulueessaan vedenjakajalla, Orpon tilanne taas on todella hyvä. Eihän tässä nyt ole mitään ennenkuulumatonta, aina silloin kun kannatus laskee, kaikki on puheenjohtajan vika, demareissa Rinne, keskustassa Sipilä ja hetki sitten persuissa Soini.

Kun gallupeissa kokoomus pitää ykkössijaa, niin eipä silloin kukaan paljon johtajaa arvostele,

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

petteri, olet selvästi paneutunut siihen mitä kirjoitat ja millä tavalla. Kiitos siitä. Arvostan asiallista esittämistapaa.

Et kerro kommentissasi mikä Lauran puheessa on vihapuhetta. Voisitko ihan havainnollisesti tuon esittää. Samaa koskee mainitsemaasi rasismia. Entäpä miten suhtaudut Orpon käyttämään ilmaisuun vahingollisesta puheesta? Mikä mielestäsi on tuo vahingollisuutta aiheuttava kohta ja millä tavalla?

Edelleen kyselet miksi PS ei allekirjoittanut rasismi-tekstillä julkaistua lausumaa. Ihan siitä syytä käsittääkseni, ettei sitä joka ikisessä mutkassa tarvitse erikseen allekirjoittaa. Lisäksi tuon sanan käyttäminen on jo kärsinyt sellaisen inflaation, kun käytetään mahdottomissakin yhteydessä. Ei ylipäänsä tuollaisilla julkilausumilla ole minkään valtakunnan suurempaa merkitystä vaan ovat ihan pyyhetavaraa. Kansalaiset kuitenkin itse päättävät miten tulkitsevat päättäjien sanomiset ja toimet kirjoittamalla omat näkemyksensä asiasta ihan riippumatta julkilausumista, joita puolueet esittävät. Kukaan ei voi varmasti sanoa mitä puoluetta kukin oman kantansa esittänyt kannattaa loppujen lopuksi. Arvailuja voi tietenkin aina esittää kyseessä olevan perussuomalaiset. Näinhän sinäkin usein teet.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Minä kijoitin, että ei se nyt niinkään vihapuhetta ollut, vaan yleistävää, yksipuolista ja tyhmää.

Lainaus puheesta:

''Perussuomalaiset tuomitsevat terroristien vihapuheen suomalaisia kohtaan ja länsimaisia arvoja kohtaan. Radikaalin islamistisen terrorismin uhka Suomessa on kohonnut ja samalla sisäinen turvallisuus on heikentynyt. Käynnissä oleva islamisaatioilmiö etenee koko ajan. Koska islamin normit poikkeavat länsimaisen yhteiskunnan normeista, laajamittainen muslimien maahanmuutto johtaa muslimien eriytymiseen isäntäyhteiskunnasta ja muslimiväestön kasautumiseen omille alueilleen, jossa vallitsevat islamilaiset arvot. Eurooppalaiset johtajat ja poliitikot vain katselevat, kun Euroopan kaupunkien kokonaisia alueita muutetaan ulkomaisiksi vyöhykkeiksi.''

Tämä osoittaa sen ihan suoraan, että käsitys vihapuheesta on surullisen yksipuolinen. Kyllä sen verran pitäisi poliitikolla olla sentään älliä, että ymmärtää edes mistä puhuu.

Jos tuota puhetta ajattelee, niin suurin ongelma persujen mielestä on siis terroristien vihapuhe? Missä täällä Suomessa kuule sellaista?

Kyllä kai nyt kaikki ymmärtävät, että suurin ongelma vihapuheesta tulee ihan eri suunnasta.

Islamisaatio etenee koko ajan? Miten se näkyy, miten tämä nykyhetken tilanne Suomessa on nyt yhtäkkiä pahentunut, ymmärrän, että terrorismia on nyt isiksen ja maahanmuutonkin takia enemmän, mutta että miten se islamisaatio nyt Suomea valtaa.

Kuinka paljon Suomeen tulee tällä hetkellä turvapaikanhakijoita, ja kuinka moni heistä saa turvapaikan?

Palautusongelma on suuri, ja sen kanssa tehdään varmaan kaikki voitava, mutta että yleistetään uskontoon kaikki paha, niin se on sitä perussuomalaista yleistämistä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #23

Kuulehan petteri, itse olet mitä suurimmassa määrin yleistyksen mestari. Puhut aina kaikkien perussuomalaisten olevan sitä tai tätä.

Lauran puhe ei ole missään mielessä vihapuhetta vaan todellisen näkökulman esille tuomista, eikä siinä yleistetä koko uskontokuntaa, vaikka niin annat ymmärtää omalla virheellisellä tulkinnallasi. Jokainen joka on vähänkään seurannut islamistien tarkoitusperiä tietää mitä sieltä suunnalta on sanottu ja mitä tehty. Tätä on aivan turha kierrellä ja kaarrella sekä valkopestä. Uskon myös maltillisten muslimien olevan samaa mieltä. Heidän ulostulonsa on rajoitettua omien pelkotilojensa tähden. Tätäkään eivät päättäjämme ilmeisesti tiedosta.

Et vastannut Orpon käyttämään ilmaisuun - vahingollista-sanaan - mitä se on.

Turhaa esitit Lauran puheen lainauksen, sillä olen sen lukenut myös siihen annetut ministerien ja Rinteen kannanotot. Ovat pihalla tai kuutamolla, ihan kuinka vaan. Totuus on saatava tuoda julki aina ja joka paikassa.

Kannattaisi varmaankin mennä joihinkin suurempien kaupunkien useammalle kaupunginosalle hieman tutustumaan arkiseen elämään, jospa sitten huomaisit missä nyt mennään.

Turhaan kyselet paljonko nyt tulee turvapaikan hakijoita. Mene migrin tilastosivuille ja katsele, niin saatat yllättyä. Tai mistäpä minä tiedän yllätytkö mistään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #24

Orpon ajatuksista en osaa sanoa, mutta jotenkin tuo puheenvuoro on täysin päinvastainen mihin paperiin hän hetki sitten laittoi nimensä.

Onko ihan aikuisten oikeasti Suomen suurimpia murheita nyt islamisaatio? Perkele kun en oo oikein nähnyt niitä Turussakaan, vaikka siellä paljon seikkailenkin ja olen sieltä kotoisin. Ei myöskään Tampereella tai Hämeenlinnassa ole islamisaatio iskenyt.

Juu ja Ihan varissuollakin olen monesti käynyt kaupassa, ja tummia ihmisiä on paljon, mutta en kyllä silti nähnyt islamisaatiota.

Miltä se islamisaatio sitten näyttää tai tuntuu, mulla ei oo käsitystä miten se sitten iskee.

Te ilmeisesti olette siihen tutustuneet, kun se on niin paljon esillä, voisin mielelläni mennä tutustumaan tähän islamisaatioon, jos sen jostain löytäisin. :)

Ja siitä yleistämisestä, niin tehän olette kaikki puolustaneet johtajianne, joten persuijen ajatukset ovat siis samanlaisia kuin johtajienne, en minä ole huomannut, että kukaan teistä olisi kritisoinut Halla-Ahoa tai Huhtasaarta. Oikeuslaitoskin on väärässä kun teidän johtajianne on kiusannut. :)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #25

"Onko ihan aikuisten oikeasti Suomen suurimpia murheita nyt islamisaatio? Perkele kun en oo oikein nähnyt niitä Turussakaan"

Käytkö usein moskeijassa?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #26

Jarmo, vaikka kävisikin moskeijassa, niin ei ymmärtäisi puheista mitään. Näin arvelisin käyvän, joten yhtä tyhjän kanssa. :D

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #25

Näyttää siltä ettet ymmärrä mitä islamisaatiolla tarkoitetaan.

Lyhyellä käynnillä mainitsemissasi kaupungeissa et voikaan tehdä minkäälaisia havaintoja.

Lue vaikkapa lunkistä ulkopuolisen professorin näkökulmia miten väärin eurooppalaiset päättäjät toimivat islamisaation suhteen.

http://beta.oikeamedia.com/o1-37926

Miksi pitäisi kritisoida PS johtajia, kun monista asioista on samaa mieltä? Eihän missään puolueessa kaikki kannattajat ole kaikista asioista samaa mieltä. Tärkeintä on että samaa mieltä on itselle yärkeissä asioissa.

Käyttäjän MarkkuJrvinen1 kuva
Markku Järvinen

Eduskuntapuolueiden pj:t eivät ymmärrä kuulemaansa, ilmoittavat sen kansalle, joista suuri osa taputtaa tälle ymmärtämättömyydelle.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Niin tai sitten heillä on mielessään jokin tietty päämäärä väärinymmärryksessä, jota ei suvaita kertoa kansalaisille.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Keskustelu näyttää kääntyneen ehtoopuolelle, joten keskustelu päätty ja kommentointi suljettu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset