eukriitikko

Sipilän hallitus - päättömyyttä ei kaivata

Hallitukselle tiedoksi ja toimenpidevaatimukseksi.

Pääministeri Sipilän koolle kutsuma ja eilen pidetty ”julkilausumakokous” eduskunnan puolueiden puheenjohtajille sai aikaan sellaisen tunteen ettei hallituksessa ole oivallettu omien tekojen ja tekemättömyyksien vaikuttavan vihapuheen esiintymiseen netissä.

Lienee päivän selvää, kun sisäinen turvallisuus on laskenut pidemmän aikaa erilaisten tapahtumien johdosta, että hallituksen olisi tullut toimia välittömästi toimilla, joilla sisäistä turvallisuutta edes yritetään parantaa. Mutta ei näin ole tapahtunut vaan on keskitetty lisää poliiseja valvomaan netin vihapuheita. Eikö olisi ollut yksinkertaisempaa toimia lakien ja EU sopimusten mukaisilla tavoilla? Ulkomaalaislain ja myös EU direktiivien mukaan Suomellakin on oikeus turvallisuuden uhatessa panna sisärajan valvonta kuntoon. Ainakin väliaikaisesti. Näinhän ovat tehneet monet jäsenmaat, jopa Saksa. Miksi siis hallitus ei tehnyt samoin, jolla olisi annettu kansalaisille turvallisuuden tunteen lisäystä. Tätä rajavalvontaa läntisellä rajalla ei liene vieläkään toteutettu vaan joka kuukausi rajan yli tulee uusia turvapaikanhakijoita useita satoja.

Ruotsi on turvallinen maa, josta ei pitäisi maahamme tulla turvapaikanhakijoita. Jos tulee, niin pikakäännytys on mahdollista.

Suomen vaatimat maahantuloasiakirjat ovat ulkoasianministeriön nettisivun mukaan

Schengen-valtiot ovat yhteisesti päättäneet ulkovaltojen kansalaisten liikkumisesta alueellaan ja minkä valtioiden kansalaisilta vaaditaan viisumi. Lisäksi kukin Schengen-valtio on päättänyt, mitkä matkustusasiakirjat kunkin valtion kansalaiselta hyväksytään maahan saavuttaessa. ”

Ei kai tuossakaan maahan tulemisen vaatimuksista ole epäselvyyttä. Hallitukselta vain puuttuu tahto toteuttaa tuota sovittua, ajatellen oman maan kansalaisten etua.  Useimmat tänne saapuneista turvapaikanhakijoista tulee maista, joista vaaditaan viisumi ja aina kuitenkin passi. Ilman asianmukaisia matkustusasiakirjoja ei Ruotsista hakeutuvia turvapaikan hakijoita olisi tarvis maahan päästää.

Tosin tuolloinhan (vaadittavat matkustusasiakirjat omaavat) nuo tulijat eivät kaiketi voisikaan olla kuin siirtolaisia ja omin varoin eläviä, eikä turvapaikan hakijoita Suomeen.

Kyllä aito pakolainen nähdäkseni hakee turvaa aina lähimmästä turvallisesta maasta. Eikö EU:n jäsenmaat olekaan turvallisia? Suomi on jäsenmaista ns. pussin perällä, joten tulijoiden on kuljettava useiden maiden läpi.

Sipilän hallituksen on mentävä itseensä ja rydyttävä tekoihin vihapuheeseen johtavien syiden korjaamiseksi. Ei eilisen kaltaisilla pamfleteilla - julistuksilla – ole mitään vaikutusta jollei perussyihin puututa ja korjata. Hallituksen omin toimin. Tuo on hallituksen omaa tehtäväkenttää. Ei pidä hakea tässä kohdin syyllisiä kansalaisista, kun korjaustoimet ovat hallituksen käsissä.

Kansalaiset saavat netistä faktat, joten tuosta johtuu kansalaisten kriittisyys päättäjien toimista, jotka koetaan puutteellisesti hoidetun ainakin sisäisen turvallisuuden osalta. Tässä kohdin hallitus ummistaa silmänsä ja hakee syyllisiä todellakin väärästä paikasta, kun syyllinen on itse hallitus ja eduskunta. Poliisit tarvitaan kentällä, ei "nettivakoilijoina", joka tuokin taitaa vain lisätä kriittisyyttä ja jopa vihan tunnetta monissa. Ilmiantajia netin keskustelupalstoilta kyllä löytyy.  On löytynyt aiemminkin ja ihan ilman poliiseja.

 

Sipilän hallitus, eikö olisi jo korkea aika panna läntiselläkin sisärajalla rajavalvonta reilaan? Ainakin tilapäisesti. Toimintaa hyvä hallitus tässä kohden.

 

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2004/20040301

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=49393&culture=fi-FI&...

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=15720

http://tilastot.migri.fi/#applications/23330/49

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Lainaan tähän Kari Kilpiön toisaalla kirjoittamaansa kommenttia.
"Rehellisyys, avoimuus, oikeudenmukaisuus ja läpinäkyvyys ovat demokraattisen toiminnan ja menetymisen edellytys. EU/EMU malliesimerkkeinä kielteisestä ja toimimattomasta pomottaja-tapauksesta.

Luurangot paljastuvat aikanaan vehkeilijöidenkin kaapista."
http://arialsio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242450-si...

Erittäin hyvin sopii tähän omaan kirjoitukseenikin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Sipilän hallitus, eikö olisi jo korkea aika panna läntiselläkin sisärajalla rajavalvonta reilaan? Ainakin tilapäisesti. Toimintaa hyvä hallitus tässä kohden".

Rajatarkastusten järjestäminen länsirajoille on nyt tullut erityisen ajankohtaiseksi nyt, kun Ruotsi todennäköisesti lopettaa Tanskan vastaiset rajatarkastukset loppuvuodesta. Sen jälkeen on uhkana, että Ruotsi järjestää jälleen vuoden 2015 kaltaisen kauttakulkuliikenteen. Valitettavasti usko Sipilän hallitukseen on tässä asiassa erittäin heikko. Sipilä kun tuntuu näissä maahanmuuttokysymyksissä toimivan kuten eräät sotahistorioista tunnetut kenraalit, jotka rustasivat sitä juhlavampi julistuksia, mitä toivottomapaan asemaan olivat joukkonsa saattaneet.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Totta turiset rajatarkastusten panemisesta kuntoon. Onhan tuo valvonta varmasti halvempaa kuin mitä tulee maksamaan turhien turvapaikkaa hakevien maassa oleskeleminen. Rajatarkastukset kun voidaan toteuttaa ihan laillisesti. Niinhän muutkin jäsenmaat tekevät. Miksi Suomi ei ottanut käyttöön tuota mahdollisuutta, vaikka sen tiedettiin vaikuttavan maan sisäiseen turvallisuuteen?

Nyt sitten Sipilä kumppaneineen hakee malkaa kansalaisten silmistä, kun sitä pitää hakea omasta päästä.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Sipilä on niin täysin EU-mies, että hänen mottonsa voisi olla: EU ensin, sitten Suomi, jos emme saa mistään nuhteita.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #13

Niin taitaa olla. Medioista välitettyjä kuvia hänen kehonkielestään katsellessa tulee väistämättä samaan tulokseen. Myös teot puhuvat samaa kieltä.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Rajatarkastukset takaisin ja Ilman matkustusasiakirjoja liikkuvat voitaisiin pysäyttää rajalle.

Tänne tullaan dokumentit kadottaen ja nyt todistettu: että osa on valehdellut iän, identiteetin ja kansalaisuuden. Ollaan saatettu matkalla tehdä rikoksia ja esiinnytty eri nimillä, haettu oleskelulupaa muista maista saatu kielteinen päätös jopa maahantulokielto. Tapahtuu Turun terroriteko ja viikossa alkaa selviämään, että valehdeltu ikä, identiteetti ja kansalaisuuskin.
Alaikäisenä esiinnytty peruskoulussa. Kuinka paljon partalapsia on peruskouluissa?

Ruotsi turvallinen maan ja EU tuomioistuimen mukaan ensimmäinen valtio on vastuussa. Tänne ei siis mitään asiaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ei tätä hallituksen päättömyyttä voi enää käsittää. Todellakin monilla turvapaikanhakijoilla on vääriä henkilötietoja. Monet ovat hakeneet turvapaikkaa jo aiemmin toisesta maasta. Nämäkin olisi voitu sitä paitsi jo rajatarkastuksissa todeta. Ilman minkäänlaisia henkilöpapereita ei pitäisi olla maahan pääsyyn näin kaukana EU eteläisestä ulkorajasta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Moni ihmettelee sitä, että Sipilä kohdistaa julkilausumansa pelkästään suomalaisiin, eikä maassa oleskeleviin jihadisteihin (joita tiettävästi todella on rauhallisten maahantulijoiden joukkoon soluttautuneina). Tasapuolisuuden mukaan myös heihin pitäisi vedota - että he kunnioittaisivat tämän maan lakeja ja järjestystä, joka on ottanut heidät avosylin vastaan. Pelkkä tekojen tuomitseminen on jälkikäteistä toimintaa.

Hallituksella on tosiaan valta tehdä todellisia päätöksiä kansalaisten turvallisuuden parantamiseksi, joita blogisti ehdottaa. Juuri niistä olisi pitänyt keskustella ja tehdä konkreettisia päätöksiä. Mutta nyt vain vedotaan - kuulostaa täysin lepsulta ja tehottomalta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Pekka olen täysin samaa mieltä kanssasi.

Luulen että Sipilän toimintaa ohjailee mainitussa syyttelyasiassa hänen uskonnollinen vakaumuksensa. Samaa on havaittu evl-srk:n puheissa. Kansalaiset ovat suurin "syntisakki".

Ounastelen tuosta julkilausumasta koituvan enemmän haittaa kuin hyötyä. Eivät kansalaiset hyväksy nykyistä toimintaa sisäisen turvallisuuden kustannuksella. Kas kun netistä on saatavissa kaikki faktatieto, jonka perusteella kukin muodostaa omat kantansa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Samaa mieltä olemme.

Minäkin ajattelin, että takana on Sipilän uskonnollispohjaista naiviutta. Muuten piinkova liikemies, mutta siitä huolimatta...

Kansalaisia on vaarattominta patistaa. Jos loukkaantuvat, so what?

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

SUOMEN PAKOLAISSIRKUS: YKSI KUVA KERTOO ENEMMÄN KUIN TUHAT SANAA

Puoluejohtajien yhteisessä lausumassa todetaan mm.: Tuomitsemme jyrkästi terrorismin kaikissa muodoissaan sekä kaikenlaisen väkivallan ja vihapuheen.

Kyllä ISIS-tappajat nyt säikähtävät ja lopettavat kaiken terrorismin kaikkialla maailmassa.

https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2017/09/...

BLOGIN KIRJOITTAJA: ”Minäkin pelästyin ja lopetan vihapuheen, mutta jatkan vihakuvilla”.

Katso kuva: PM Sipilän kutsun (annan kotini pakolaisille) vaikutus turvapaikanhakijoiden määrään.

Sipilä esitti kutsunsa 5.9.2015 Ylen aamu-tv:ssä. Kaksi päivää myöhemmin 7.9.2015 www.alarabiya.net Alarabiya-nettisivustolla oli Sipilän asuntolupauksesta mainos. Mainosta sävytettiin vaaleiden suomalaisten neitojen kuvilla.

KATSO KUVAT (LINKKI YLLÄ): ÖKYASUNTO JA UPEAT BLONDIT!

(Blogissa myös Google-käännös arabiankielestä suomenkielelle)

NINIMERKKI TERVE JÄRKI:

”Sipilän järjenvastaista toimintaa ei voi ymmärtää mitenkään muuten kuin että hän on uskonlahkonsa vanki, ehkä jopa vaimonsa tai ties minkä imaamin komennossa. Muu ei selitä tällaistä jatkuvaa ”käännetään poskea, vihapuhe vihapuhe ” hymistelyä kun pitäisi tehdä toimenpiteitä kansakunnan turvallisuustilanteen palauttamiseksi ja kaaottisen pakolaisongelman ratkaisemiseksi. Orpon vaikuttimia ja yliampuvaa reagointia ja pakolaisongelman vähättelyä taas voi selittää hänen vaimonsa intressit asian tiimoilta. Kokoomuksen puoluetoimistossa on myös vahva unelmoijien edustus. Risikko on sisäministerinä myös ilmeisen päätös – ja toimintakyvytön em. puolueen sisäisistä syistä”.

TÄÄLLÄ LISÄÄ

https://www.tapionajatukset.com/30682

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tapio kommenttiisi ei lisättävää.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hallituksella on kova vimma julkilausua kaikenlaista. Tavoitteenaan ? Sitä voi kukin keskenään arvuutella.

Jokatapauksessa, paine 512 km pitkällä länsirajalla Torniojoen alueella kasvaa, koska EU n Dimitris Avramopoulos ( luotettava kreikkalainen komissaari ) on ilmoittanut ettei valvonnan jatkolle ole perusteita. Tanskassa, Saksassa, Ruotsissa, Norjassa (?) ja Iävallassa poikkeuskäytäntö lopetetaan 12.11.

Lienee on selvää, että kulkureitin vapautuminen tuo reippaita ja työhaluisia koulutettuja kulkijoita uudella identetiiteetillä ryyditettynä myös suomalaisten iloksi. Mitähän tekee haliitus nyt. Siis kokoustamisen ja nypläämisen lisäksi.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/eu-sveriges-gra...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jouko, hallituksen tavoite lienee tuolla julkilausumalla vain se, että yritetään pestä kädet ja kasvot tekemättä jätetyiltä toimilta. Toimilta, joilla olisi voitu mitä todennäköisemmin välttää Turun rikokset, sekä vihapuheen (mitä se lieneekään) esiintymisen kasvu.

Rajavalvontaa tarvittaisiin, mutta onko esteenä ministerien kyvyttömyys tilanteen hallinnassa vai jopa omissa uskonnollisissa arvoissa, joiden ei pitäisi vaikuttaa maan kansalaisten etuja ajatellen.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ikivanha kikkahan se on kun puhutaan asian vierestä, niin saadaan katseet käännettyä haluttuun suuntaan. Hallituksen fokus on nyt tällaisten asioiden parissa. Onneksi suomessa on ylimääräisä poliiseja :)

https://m.youtube.com/watch?v=b54FmJ4nezM

Kuinkahan mahtaa voida ne hallituksen olennaiset ja kansantalouteen positiivisesti vaikuttavat tehtävät ?

Sipilän oman toiminnan seurauksena on hallituksen voimavarat ja suomalaisten rahat valuneet hevon p....n. Eli resurssit eivät ole riittäneet olennaiseen. Kuka on tästä vastuussa kansalle ?

Petteri Hiienkoski

Sipilän hallituksen ketkuiluun on tärkeä puuttua!

Ilmeistä että PYRKII vaientamaan DEMOKRARTIAAN kuuluvan kansalaiskeskustelun "vihapuheen" nimikkeen alla.

"Eurooppa sodassa" (http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Siltä tuo pyrkimys alkaa näyttämään. Demokratia ja sananvapaus on uhattuna.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eipä tässä tarvii kuin käydä muutamalla facebook-svuilla, niin jo alkaa kaivatakin heikennystä sananvapauteen :)

Aika järkyttävää kieltä on netti pullollaan.

On tosiaan mielenkiintoista nähdä, että millainen tilanne tulee, silloin kun Ruotsin on pakko lopettaa rajatarkastukset. Sitä nyt ei kukaan vielä osaa sanoa, että johtaako se paineeseen Suomen rajoilla, mutta mahdollista sekin on.

Kuinka paljon muuten Suomeen tulee tällä hetkellä tuolta Ruotsin rajan kautta turvapaikanhakijoita, tai kuinka paljon niitä ylensäkään tulee tällä hetkellä?

Tuntuu siltä, että ei ole mitään isoa ryntäystä tällä hetkellä meneillään, ja melko rauhallinen on tilanne, toisaalta jos lukee tiettyjä sivustoja, niin saa käsityksen, että kohta Suomi on kokonaan vallattu. :)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #19

Enpä ole naamakirjan lukija, enkä siten myöskään asiakas, joten en ole tietoinen siellä käydyistä keskusteluista. Suoraan sanottuna ei edes kiinnosta. Harrastan muutoinkin valikointia lukemisen suhteen.

Migrin tilastojen mukaan kuukausitasolla on tullut tämän vuoden puolella noin 400-500. Kuinka paljon tuosta määrästä on ilman matkustuspapereita, siis ilman henkilötodistusta liikenteessä sekä kuinka paljon Dublin kulkijoita, joilla ei pitäisi olla mitään asiaa turvapaikan hakijoina täällä. Tuo selviää vasta ehkäpä vuoden jälkeen kun on kustannuksia kertynyt aiheettomasti suuria määriä.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Rajakkien populismin graalin malja on löytynyt. Helppo, halpa ja yksinkertainen keino, jolla palautetaan turvallisuus, onni ja autuus armaaseen Suomenmaahan.

Ei muuta kuin aloitetaan rajavalvonta länsirajalla (ei tietenkään koske meitä oikeita suomalaisia, eihän nyt meidän vapauksiamme ja oikeuksiamme saa rajoittaa. Ja oikean suomalaisenhan tunnistaa ihonväristä...). Jopa loppuu turvapaikanhakijoiden tulva maahamme ja jo maassa olevatkin muuttuvat kuin taikaiskusta lampaanlauhkeiksi kunnekka saavat saappaankuvan takalistoonsa heti kun muilutukset länsirajalle alkavat.

Sinällähän tämä vaatimus länsirajan valvonnasta on parhaiden populististen perinteiden mukainen. Helppo ratkaisu vaikeaan ongelmaan ,joka ei sitten kuitenkaan käytännössä oikein toimisi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ilmeisesti olet hallituspuolueen kannattaja? Noin rasistista kommenttia kuin mitä sisältö kommenttisi alussa on, ei olekaan kommenteissa kirjoituksiini esiintynyt.
Kannatat siis hallituspuolueiden (keskustan ja kokoomuksen) ja sinisten-ryhmän politiikkaa, joka tarkoittaa sitä ettei voimassa olevia lakejamme, eikä schengen-säännöksiä noudateta vaan eletään kuin pellossa, maksoi mitä maksoi. Onhan se tuokin nähty jo parin vuoden ajan ja tullaan seuraavan rynnistyksen aikana jälleen näkemään. Mitä hallitukselle merkitsee julkisen talouden velan saaminen tasapainoon? Sitähän se merkitsee, että leikataan omilta kansalaisilta ja kustannetaan tänne saapuneiden kustannukset "oikeutaisteluineen".

Rajavalvonnasta sen verran, mikäli et tiedä, että se koskee kaikkea rajaa ylittäviä.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Eletäänkö sitä pellossa shengenin suhteen? Asian voi näemmä nähdä kahdella tavalla, ihan riippuen siitä mistä kulmasta ja millä laseilla sitä katselee.

Aivan turhaa haihattelua on kuvitella, että voisimme jotenkin luistella eroon KOKO Eurooppaa koettelevaa pakolaiskriisiä. Ja kyllä, aivan yhtä suurta haihattelua on kuvitella, että voisimme ottaa näitä pakolaisia liki rajattomasti ilman ehtoja.

Tässä(kin) asiassa minä olen sellainen keskilinjan kulkija, jota rajakkien räväkät lausunnot lähinnä huvittavat, ja suvakkien maailmaasyleilevät lausunnot säälittävät.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #23

"Aivan turhaa haihattelua on kuvitella, että voisimme jotenkin luistella eroon KOKO Eurooppaa koettelevaa pakolaiskriisiä."

EU:n maksamat laivat käyvät hakemassa siirtolaisia Afrikan rannikolta eli täysin itseaiheutettu kriisi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #23

Itse olen maahanmuutosta sillä kannalla, että hyväksyttävää tulisi olla laillisesti maahan tulevat. Siis kaikki, joilla on Suomen vaatimat matkustusasiakirjat kunnossa tänne tullessa. He ovat joutuneet anomaan oleskelulupaa jo ennakolta migristä, sillä Suomi vaatii viisumia melkein kaikista maista tänne saapuvilta turvapaikan hakijoilta.

Pakolaiset otettaisiin vain ja ainoastaan pakolaisleireiltä kulloinkin vahvistetun määrän mukaisesti. Dublin asetusta noudatettaessa aitoja pakolaisia voitaisiin ottaa myös siitä EU:n ulkorajamaasta, jossa heidät on ensin rekisteröity ja hyväksytty pakolaisstatus. Hyvin yksinkertaista, kun toimitaan hyväksyttyjen asetusten ja sopimusten mukaisesti, mutta tämäkin muuttovirta on EU:ssa lyöty lekkeripeliksi. Ei ole kunnon johtajuutta koko yhteisössä, saati Suomessa omien etujen puolustajina.
Näin toimien varmistetaan se, että todellista vainoa kärsivät tulevat todellisina pakolaisina maahan.

EU:lla on on ollut hyvä tarkoitus DUBLIN asetusta ja schengen sopimusta luodessaan ja jäsenmaiden ne hyväksyessään, mutta käytännössä niitä ei ole noudatettu kuten ei paljon muitakaan sopimuksia vaan joustettu milloin mihinkin suuntaan. Hyvänä esimerkkinä osallistuminen perussopimuksen vastaisesti toisten jäsenmaiden velkoihin. Dublin asetusta täysin noudatettuna ei jäsenmaiden läpi ilman papereitakin olisi voinut kulkea ja valita mistä milloinkin sitä turvapaikkaa hakee. Usein jopa monista jäsenmaista, kun on ensin saanut kielteisen päätöksen.

EU on toimimaton ja sopimuksista kiinnipitämätön yhteisö, jonka tulevaisuus on jo nyt koetuksella ja hyvä niin. Toimimaton yhteisö ei ole kenenkään etu, mutta saa paljon vahinkoa aikaan.

Suomen tulisi jo viimein tunnistaa ja nähdä EU:n toimimattomuus yhteisten pelisääntöjen yhteisönä ja toimia myös tuon mukaisesti.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Keskustelu päättynyt, joten kommentointi suljettu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset