eukriitikko

Sipilällä ja hallituksella on miettimisen paikka!

Yhteiskuntaamme on ravisuttanut surullisella tavalla terroristiseksi teoksi uutisoidut murhat ja murhan yritykset viime viikolla Turussa. On suorastaan häpeällisiä ministerien antamat julkiset lausumat kuinka ei saa pelolle antaa valtaa ja kaikki voitava tehdään. Näitä lausuntoja on ollut antamassa niin pääministeri Sipilä kuin sisäministeri Risikko.

Kansalaisia ei tyydytä ruollaiset ilmaisut turvallisuuden heikentymisestä, johon syyllistyneitä ovat ainakin eduskunnassa päätövaltaa käyttävät enemmistöhallituspuolueiden kansanedustajat (vasemmistopuolueet ja vihreät mukaan luettuna). Siis Keskusta, kokoomus ja Siniset-ryhmä (eronnut omaksi ryhmäkseen kesällä PS-puolueesta). Miksi Siniset-ryhmän ministerit ovat tapahtuneesta täysin hiljaa? Eikös enää maistukaan hallituksen päivitetty maahanmuuttopoliititnen ohjelma? Haudattinko tuon ohjelman toteuttamatta olevat kohdat ministeripaikoillanne arvon Siniset-ministerit Timo Soini (ulkomasiaininisteri), Jussi Niinistö (puolustusministeri), Pirkko Mattila (sosiaali- ja terveysministeri) Sampo Terho (Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri ) ja Jari Lindström (työministeri).

 

Pääministeri Sipilä, onko todellakin siten kuten annoitte PS puolueen puheenjohtajavaihdoksen yhteydessä käymienne lyhyiden hallitusneuvottelujen tuloksesta kertoessanne, ettei päivitettyä maahanmuutto-ohjelmaa ole syytä panna enemmälti toimeen? Oliko tuo myös Sinisten ehtona hallitukseen jäännille?

Arvoisa pääåministeri Sipilä, tuossa ohjelmassa on nimittäin melkeinpä ensimmäisenä kohtana esitetty toimenpiteeksi

”Suomi tulee vaatimaan voimakkaasti EU:n jäsenmailta kunnollista ulkorajavalvontaa sekä jokaisen maan vastuuta rekisteröidä turvapaikanhakijat. Rekisteröimätön liikkuminen Schengen-alueella on saatava loppumaan. Suomi tekee EU:ssa turvapaikkapolitiikkaa edellä mainittujen saavuttamiseksi yhdessä muiden muuttoliikkeen kohdemaiden kanssa ”

 

Tuo mainittu kohta sinällään jo estäisi oikeudettomat matkustamiset jäsenmaiden läpi, jopa Suomeen saakka. Niin Italiasta, Kreikasta kuin Espanjastakin, jotka taitavat olla ensisijaiset jäsenmaat tultaessa Eu:n alueelle. Jatkuvana epäkohtana on myös naapurimaamme Ruotsin kautta tulevat turvapaikanhakijat, joiden ei voida katsoa olevan oikeutettuja Dublin-sopimuksen (rekisteröitävä ensimäisessä tulomaassa) ja Schengensopimuksen vapaan liikkuvuuden oikeutta ei pitäisi olla laisinkaan matkusteluun jäsenmaissa oman halunsa mukaisesti. Miksi ei rajalla ole jo rajavartijoita, jotka käännyttävät voimassa olevan ulkomaalaislain nojalla maahamme laittomasti pyrkivät?

 

Hallituksen tulee kantaa ensisijaisesti vastuuta omasta maasta ja sen kansalaisista. Tämä pitäisi olla päivän selvä lähtökohta valtioneuvostossa päätöksiä ja esityksiä tehdessään. Koska Schengensopimusta ei ole jäsenmaissa noudatettu, niin Suomen tulee ottaa tiukempi ote myös omien rajojen valvontaan. Miksi näin ei tehty heti kun oli selvää Ruotsista saapuvaan suureen määrään turvapaikanhakijoita? Osalla ei uutisoinnin mukaan ollut minkäänlaisia matkustusasiakirjoja, jolloin ulkomaalaislain (myös Schengensopimus) mukaan ei pidä olla maahan pääsyäkään. Miksi menteltiin toisin sisäministerinä toiminut Petteri Orpo ja pääministeri Sipilä? Oliko kysessä EU:n komission taholta painostusta? Jos oli, niin oman maan etu on aina pantava etusijalle.  Myös tuossa kohdin, sillä lait ja sopimukset olivat puolellamme.  Emme tarvitse päättäjiksemme ulkoapäin johdettavia vaan valituilla päättäjillämme tulee olla kristallin kirkkaana oman maan ja kansalaisten etujen ajaminen. Yksikään toinen jäsenmaa ja sen päättäjä ei pidä meidän puoliamme. Tämä näyttää unohtuneen Sipilän hallituksen toiminnassa (taitaa olla sama aiemminkin). Näyttää ulospäin siltä kuin ministereillämme, myös virkamieskunnalla (ainakin osin), olisi oma tunnemaailma etusijalla, eikä rationaalinen kyky hahmottaa maamme ja kansalaisten edun mukaisuutta esityksiä ja päätöksiä tehtäessä.

 

Pääministeri Sipilä (keskusta) ja sisäministeri Risikko (kokoomus) teiltä odotetaan tekoja, ei puhuttuja latteuksia, joilla ei maamme turvallisuutta paranneta! Eikä maamme etuja ajeta.

Lukekaa oma päivitetty maahanmuuttopolittinen ohjelma, vaikka se tuntuikin ainakin puheissanne mahdottomalta toteuttaa! Mikäli ette toteuta tuota ohjelmaa, ette valitettavasti ole taitava johtamaan maatammekaan. Tuo Teidän pitää hetimmiten tunnustaa myös itsellenne.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Sirpa Abdallah

Mikäli Sipilän hallitus olisi toiminut omien lakiemme ja schengensäännösten mukaisesti, ei olisi tällä haavaa oikeusistuimissa valitusruuhkaakaan. Muista kustannuksista puhumattakaan.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Missä kohtaa mielestäsi hallituksen toiminta muuttui huonoksi?

Sirpa Abdallah

Jo silloin kun tuli eteen suuri turvapaikanhakijoiden joukko eli vuoden 2015 aikana ja alkuvuodesta 2016. Muuten tuo samasuuntainen maahan tuleminen jatkuu edelleen. Ei toki niin suurena kuin 2015-2016 alkuvuonna.

http://tilastot.migri.fi/#applications/23330?start...

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ok. Mutta muistanko ihan väärin, että puolustit hallituksen toimia vielä pitkälle viime kevääseen asti?

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #7

Olen puolustanut joitakin hallituksen toimia, mutta en missään vaiheessa löperösti hoidettua maahanmuuttopolitiikkaa. Luotin Sipilänkin johtajuuteen kevääseen asti, mutta vähitellen on luottoni horjunut. Nyt sitä ei enää olekan jäljellä rippeitäkään. Tuohon on sitten syitä enemmälti, joten en niitä ryhdy nyt availemaan muutoin kuin totean omana näkemyksenäni, että hänen uskontonsa ohjailee tunnetasolla aivan liikaa poliittisia päätöksiä.

Sirpa Abdallah

Pääministeri Sipilä ja sisäministeri Risikko ovat olleet julistamassa jonkinlaiseksi automaatiksi uuden valmisteilla olevan tiedustelulain terrorismin torjunnassa. Totta kai se sitä onkin, mutta vasta kun jotain kauheaa on päässyt tapahtumaan, jolloin tuosta laista on hyötyä rikosoikeudellisesti. Ei kai Suomessa voida tuomita toisessa maassa tehtyä rikosta? Siis tuo valmisteilla oleva laki ei estä terroristisia, eikä muitakaan rikoksia. Turvallisuuden tunnetta se ei lisää, omasta mielestäni näin.

Eero Mattila

Jos Suomen viranomaiset olisivat toimineet lain mukaan he olisivat palauttaneet marokkolaiset passeineen Ruotsiin siinä samassa kun he esittivät turvapaikkatoiveen. Mitään perustetta marokkolaisten hakemuksen käsittelyyn Suomessa ei ole.

Tässä tullaan tämän turvapaikkashoppailun inhottavimpaan osioon eli suomalaiset poliitikot ja politisoituneet virkamiehet ovat luoneet turvapaikkashoppailijoiden varjolla tuhansia työpaikkoja käsittelemään ja paapomaan hakijoita, sosiaalipuolelle on tullut töitä, asianajajille on tullut töitä, vanhat hotellit ja kylpylät ovat jälleen muuttuneet tuottoisiksi ja maksajana on suomalainen veronmaksaja. Joidenkin mielestä turvapaikanhakijoita on kannattanut rahdata bussilla halki Ruotsin tänne pohjolan perukoille. Tämä tienaaminen on se todellinen syy, miksi lähes kaikki puolueet ovat tätä sekoilua suojelleet, media mukaanlukien.

Kannattaa myös muistaa, että rikokset kantaväestöä vastaan eivät alkaneet Turussa. Tähän saakka niin murhat kuin raiskaukset ja ryöstötkin on painettu villaisella. Nyt se ei enää taida onnistua... mutta lähes kaikki vahingonteot kantaväestöä vastaan olisi voitu välttää maahanmuuttoviranomaisten vastuullisella toiminnalla. Nyt tänne on vain haalittu väkeä, välittämättä siitä keitä he ovat ja millä asialla he täällä ovat. Jälki on todella rumaa - syyttömät siviilit joutuvat kärsimään vastuuttoman politiikan vuoksi.

Sirpa Abdallah

Aivan samaa mieltä tuosta marokkolaisten hakeutumisesta Suomeen. Koskee myös muita turvallisia maita, joita ovat kaikki eu:n jäsenmaat. Myös Unkari, johon ei kuulemma ole saatu oikeuden päätöksellä käännyttää. Uskomatonta että eu:ssa on turvaton jäsenmaa.
Jos jollain on kulkuoikeus eu:n alueella, on saatava tulla maahamme. Toki ei silloin olekaan turvapaikan hakija. Kaikki joilla ei ole esittää matkustusasiakirjoja olisi käännytettävä rajalta. Muutoinkin näinä aikoina olisi rajavalvontaa suoritettava ja tarkistaa passien aitoutta heti rajalla, koskapa ulkorajat vuotavat eteläisissä jäsenmaissa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tämä 'shoppailu' kertoo oikeasti hädän määrästä. Ei voi olla oikea hätä, jos pystyy ja voi pelastua valikoiden. Pelastuminen esimerkiksi Balttian maihin, Unkariin, tai Puolaan ei vaan millään onnistu.

Ketähän muuten vedettiin ja vedetään hiukan retkuun ?

https://m.youtube.com/watch?v=zzLBo6lgfGY

Tämä tilasto (2010 alk. ) kertoo samalla hieman vallitsevasta suuntauksesta.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Luettelo_terrori-i...

Lisäys:

Kun tällä tiellä valitulla kuljetaan, Sipilän hallituksen viitoittamaan suuntaan päät nöyrästi kunarassa, niin yhteiskunnan palveluihin tarvitaan toki hiukan lisää rahaa. Mistähän sekin napataan ?

Ohessa uutinen Ruotsista. Ei yllätys.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/analys-mer-peng...

Sirpa Abdallah

Jouko, Ruotsissakin pääministeri lisää rahaa uskoen sillä autettavan turvallisuuden parantumiseen. Taitaa Ruotsissakin olla noita ampumistapauksia harvaseen tahtiin? Eihän niistä meillä uutisoida, ettei tieto vain missään tapauksessa saisi aikaan enemmän kritiikkiä.

Niin muuten Orpokin on luvannut uudessa budjetissa lisää rahaa turvallisuuteen; poliisille, supolle ja rajavartiolaitokselle.

"Hallitus aikoo lisätä Orpon mukaan turvallisuusmäärärahoja seuraavasti: poliisille 34,5 miljoonaa euroa, suojelupoliisille 3,5 miljoonaa euroa ja rajavartiolaitokselle 8 miljoonaa euroa. Yhteensä siis 46 miljoonaa euroa."

https://kp24.fi/uutiset/516477/hallitus-lisaa-turv...

Nuo miljoonatko sitten auttavat etteivät terroristit pääse avointen rajojen kautta tekemään tekosiaan? Samoim muu rikollinen aines.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kuluvana viikonloppuna ammuttu kahdeksan. Kolme menehtynyt. Sellaista vaan keppostelua gangstojen kesken. Joujou..

Suomen poliisilla on Ruotsissa kyllä kova maine ja se varmaan hiukan rauhoittaa rajanylityshaluja. Tulijoiden määrä tulee jatkossa kyllä kasvamaan, koska Ruotsi on kiristänyt mm ssa näiden alaikäisten turvapaikansaantia. Eivät kuulemma olekaan olleet alle 18 v. Osa tulijoista on lienee nk. ankkurin kuskaajia.

Tehdyn ikämäärityksen perusteella 80 % on valehdellut tai väärin muistanut ikänsä.

Näistä osa on jo yllättäen kadonnut.

https://nyheteridag.se/nya-siffror-over-80-procent...

Ruotsin tilannehan on sinänsä erilainen, kyseessä on usein toisen polven asukas. Suomessa varmaan kannattais se Tornion rajan lamppu vaihtaa punaiseen. Tulis hiukan halvemmaks.

Sirpa Abdallah

Eikö EU:n jäsenmaissa ole yhteistä rekisteriä käytettävissä, josta on suoraan nähtävissä milloin ja mihin maahan on tullut EU:n alueelle ensimmäisen kerran? Onko EU:n toiminta hölmöläisten hommaa tässäkin suhteessa? Tuosta rekisteristä on pikapikaa haettavissa jo turvapaikkahakemusta jätettäessä tarvittavat tiedot ja mahdollisuus pikakäännyttämiseen. Kaikki turvallisesta maasta tulleet on käännytettävä jo rajalta ja viimeisttän tuossa hakemuksen jättövaiheessa. Paluukyyti rajalle on paljon halvempi kuin kustantaa kuukausikaupalla vok asuminen.

Schengensopimus ei ole toiminut koko aikana, joten tuosta johtuen olisi pitänyt olla rajavalvonta käytössä koko ajan. Näin vaikka kuinka komissio olisi ollut vastaan. Nyhveröitä ovat hallituksen ministerit olleet ja näyttävät olevan edelleen, koskapa Ruotsin kautta tulee jatkuvasti hakijaa.

Sirpa Abdallah

Keskustelu on päättynyt, kommentointi suljettu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset