eukriitikko

Kyllä nopsasti unohtuu äänestäjät

IL:n Näkökulma kirjoituksessaan HANNA GRÅSTEN kertoo Sinisen Tulevaisuuden perusteilla olevan puolueen ulkoministeri Soinin tuoneen julki Porin Areenan keskusteluohjelmassa seuraavaa

"Ulkoministeri Timo Soini kehui puolestaan, miten työttömyyden väheneminen ja talouden kasvusuunta ovat esimerkkejä perussuomalaisista eronneiden edustajien aikaansaannoksia hallituksessa. No, näihin urotekoihin ovat ehkä osallistuneet muutkin hallituspuolueet. Myös maailmankaupan vauhdittumisella saattaa olla osuutta asiaa."

Mitä ihmettä Soini kuvittelee PS:n puolueesta eronneiden kansanedustajien ja ministereiden saaneen hallituksessa aikaan?  Totuushan on se, että ilman 2015 ek-vaaleissa valituksi tullutta koko perussuomalaisten eduskuntaryhmää (37 edustajaa) eivät Soini ja neljä muuta ministeriä istuisi ministerisalkkujaan kantamassa.  On ihan varmaa etteivät 19 ST:n eduskuntaryhmän edustajaa olisi saanut viittä ministeriä Sipilän hallitukseen, jos ylipäänsä olisivat hallituksessa eduskuntaryhmänä mukana.  

Mitä sitten tulee muuhun Soinin ja tuon ryhmän muiden edustajien populistisiin lausumiin Porin Areenassa ja hallituksessa aikaan saatuihin päätöksiin, niin kovin ohuiksi ovat jäänet, kun katsellaan kustannusrakenteen lisäyksen syntymistä veronmaksajien harteille. Eipä paljon kannattaisi henkseleitä paukutella. 

On varsin helppo yhtyä Näkökulma-kirjoituksen kirjoittajan lopputoteamukseen Sininen Tulevaisuus puolueen tulevaisuuden näkymistä tällä haavaa.  

Näin toteaa Hanna Gråsten "Sininen tulevaisuus vaikuttaa lähinnä harmaalta - se ei tiedä, minkä värin ottaisi. Selkeämmän vision puutteessa puolueeksi pyrkivä yhdistys nappaa repliikkejä kliseiden arkusta. Yleispuolue on toki hyvä tavoite, mutta vaikea kuvitella, että moni kansalainen syttyy vailla konkretiaa olevista ympäripyöreistä linjauksista."

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Aamu-tv:tä katsellessani huomasin haatatellun Sampo Terhoa, kulttuuriministeri. Jollain tavalla hänen olemuksestaan huokui hämmentynyt, jollei jopa hätääntynyt ilmeikkyys.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Eivätpä noiden persupuolueenkaan edustajien ilmeet ole viimeaikoina kovin valoisia olleet.

Mutta mitäs ilmeistä.

Sampo Terho osaa sentään puhua politiikkaa laajalla skaalalla.

Halla-aho ei sen sijaan näköjään osaa puhua muusta kuin siitä miten epäoikeudenmukaista se on että ministerit ja muut lähtivät puolueesta ja miten epäoikeudenmukaista sekin on että hän ja Hakkarainen ovat saaneet tuomiot kiihotuksesta kansanryhmää vastaan.

Halla-ahon puolueen politiikkaa ei toki voi syyttää laaja-alaisuudesta, mistä he nyt syyttävät sinistä tulevaisuutta.

Sinisen tulevaisuuden tulevaisuus voi toki olla harmaa. Persujen kannatus on jo pitkään perustunut pelkästään "maahanmuuttokriittisyyteen" eikä sinisellä tulevaisuudella taida olla tulevaisuutta juuri siksi että se ajaa paljon muitakin asioita kuin pelkästään maahanmuuttopolitiikan muutosta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mielippiteensä kullakin ja omanlaisensa. Jokainen puolue ajaa omaa puolueohjelmaansa. Näin vaikka tuo näyttäkin Artolle olevan utopiaa. Selvästi värilliset silmälasit auttavat muodostamaan vain tietynlaisia mielikuvia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #4

"Selvästi värilliset silmälasit auttavat muodostamaan vain tietynlaisia mielikuvia."

Taisi olla blogistilla päässään jonkinväriset silmälasit silloin kun on täällä vuosikaudet kehunut, kiittänyt ja puolustanut Soinia ja hänen toimiaan ja politiikkaansa.

Nyt näyttää silmälasit vaihtuneet jonkin muun värisiin. :)

Sellaisille joilla ei ole ollut silmälaseja on ollut vuosikaudet itsestään selvää että Soinin puolue tulisi hajoamaan ja että huonosti vielä kävisi.

Sekin on ollut selvää että Halla-ahon linja on tuonut puolueeseen ne äänet, mutta Soini on ollut eri linjalla kuin Halla-aho.

Se että hajoaminen lopulta tapahtui näinkin dramaattisesti oli toki pieni yllätys minullekin, mutta jotenkin selvältä se minusta kuitenkin tuntui ettei ministeriryhmä tulisi sulattamaan puoluekokouksen valintoja. Taisin sanoakin tämän asian jossan blogissa tai kommentissa.

Se että kansanedustajia lähti peräti 20 kappaletta ministerien tueksi oli pieni yllätys, samoin kuin se että hallitus hyväksyi eronneen ryhmän riveihinsä mukisematta.
-----------------

Mutta näillä mennään kai sitten vaaleihin asti. Sen jälkeen on vuorossa uudet kuviot. Niitä uusia kuvioita on nyt sitten aikaa hioa ja niihin vaikuttavat myös uudet gallupit. Paljon riippuu siitä kenen taakse entiset persut nyt asettuvat.

"Maahanmuuttokriitikoita" maassamme on kuitenkin tietty vakiojoukko, siihen eivät vaikuta puoluekuviot. Loput kansasta on sitten vähemmän "maahanmuuttokriittistä" mutta kriittistä kuitenkin, samoilla linjoilla kuin valtapuolueet.

Jos Halla-ahon puolue menettää puolueena uskottavuutensa, "maahanmuuttokriitikot" jäävät ilman poliittista kotia, kuten 20 puolueen entistä kansanedustajaa ja ministeriä jäivät ilman kotia kun "maahanmuuttokriitikot" kaappasivat puolueessa vallan.

Jos Halla-aho ei pysy muodostamaan jäljelle jääneestä porukasta uskottavaa puoluetta, "maahanmuuttokriitikko"- äänestäjät jäänevät nukkuvien puolueeseen.

Nyt juuri ei kovin hyvältä näytä, kun puolueella ei näytä olevan muuta linjaa eikä muuta asiaa kuin se "maahanmuuttokritiikki"

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #6

Kuulehan Arto, osoita missä kohdin olen kehunut juuri Soinia, jottei tuo sanomisesi jää pelkäksi vääristelyksi. En ole koskaan pitänyt Soinin huulenheitoista, joita tuli yhteen aikaan melkeinpä solkenaan. Olen kyllä puolustanut perussuomalaisten puolueohjelmaa. Sitä en kiistä. Mitä' sitten tuosta puolueohjelmasta on toteutunut halituksessa, onkin jo toinen juttu. Kas kun kolmen hallituspuolueen ohjelmista on koostettu yhteinen hallitusohjelma, jonka päällepäsmärinä toimii edelleenkin keskusta ja pääministeri Sipilä. Sipilää muuten kehuin alussa jämäkkänä johtajana, mutta tuostakin olen joutunut tinkimään ajan kuluessa. Joka tapauksessa nyt näyttää siltä että keskusta ja kokoomus sanelee mitä ja minkälaisia päätöksiä hallituksessa tehdään.

Koita kerrankin keskittyä vain blogikirjoituksen antiin ja siihen kommentoimista. En ole kirjoituksessano ottanut mitään kantaa Halla-ahon johtamaan PS puolueeseen, joten es sitä myöskään kommentoi. En edes sinulle.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Soini meni sekaisin puolueen jytkystä ja ministerin salkusta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Taisi mennä parista jytkystä omalla tavalla sekaisin, populistisesti. Ministerin salkku vei sitten mukanaan kuin pässiä naurussa unohtaen äänestäjien panoksen myös ministeriyteensä ja nimenomaan PS:n puolueena saaman äänimääräsaaliin ja sen tuottaman edustajien lukumäärän.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jo vuosia sitten totesin, myös näillä US:n seinällä, persujen olevan Soinille pelkästään bisnes. Soini toimi samoin kuin Sipilä, myi bisneksensä hyvään hintaan, hyvään aikaan. Tämän tosiasian kun myöntää niin silloin myös ymmärtää kuka on "vienyt" ketääkin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arto, onkohan eka kerta kun olen jokseenkin, jollen täysin, samaa mieltä mielipiteesi kanssa. Kokoomusta ei sovi unohtaa ensinkään tuossa bisnesten tekemisissä. Eikös somessa kerrota ministeri Orpon puolison tekevän tiliä maahanmuuton kustanuksella oikeusavustajana ja valitusten tekemisissä oikeusasteisiin? Vai onko siirtynyt kokonaan migrin leipiin, kuten IS kirjoittaa?
"Hänellä oli oma toimisto, mutta nyt hän työskentelee maahanmuuttovirastossa. Tähän täytyy heti sanoa, että vaikka se kuuluukin ministeriöni hallinnonalaan, virasto on täysin itsenäinen, eikä ministerin toimivalta sinne ulotu, sisäministeri sanoi." http://www.is.fi/kotimaa/art-2000001198554.html

https://fi.wikipedia.org/wiki/Petteri_Orpo

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

#8
Nyt on maailmankirjat sekaisin. Olen ensimmäistä kertaa Arton kanssa samaa mieltä.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Aamulehden toimittajakin on perehtynyt Sinisen Tulevaisuuden ohjelmaan ja tuomio on: "Uskomatonta huttua."

https://www.aamulehti.fi/paakirjoitukset/kolumni-s...

Periaateohjelma löytyy Sampo Terhon sivuilta ja voin sanoa, etten ole noin mitäänsanomatonta diipadaapaa lukenut hetkeen.
http://sampoterho.fi/?p=3881

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Uskomatonta huttua on syötetty kansalle myös muiden puolueiden toimesta kuin perussuomalaisten tai sintun, kuten artikkelista käy selville.

lainaus artikkelista

"Ei käy Soinia kateeksi, mutta niin kuin on todettu: sitä saa, mitä tilaa."

Soini on populismin tutkija ja hän on tietoinen siitä miten populistipuolueille käy kun ne joutuvat vastuuseen puheistaan.

Persuille olisi käynyt huonosti jo aiemmin, ilman hallitusvastuutakin, mutta nämä "maahanmuuttokriitikot" ja heidän kannattajansa antoivat persuille lisäaikaa.

Nyt Soini osti itselleen lisäaikaa ulkoministerinä vielä lisää, hajottamalla "maahanmuuttokriittisten" kokonaan valtaaman omaan puolueensa.

--------------------

Ei Soinia tarvitse säälitellä, hän on menestynyt populisti, joka on päässyt vielä henkilökohtaisestikin "asemiin" populismin avulla. Lisäksi näyttää siltä että hän osaa olla yhtä hyvin pragmaattinen käytännön politiikan tekijämies kuin populistikin.

Soini pystyisi vielä nostamaan sintupuolueen ylös jos haluaisi, ei toki miksikään jytkypuolueeksi, mutta tavalliseksi pienpuolueeksi, eli takiaispuolueeksi, kuten hän itse sanoo.

Halla-ahon todelliset poliittiset kyvyt on vielä testaamatta, nyt hän on toistaiseksi vain ratsastanut voitosta voittoon, pelkästään mölisemällä maahanmuutosta ja maahanmuuttajista.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mari, luin tuon linkittämäsi lehden kirjoituksen, josta kopioin mielestäni ajatelman, joka toteutuu vaikka ST tekisi kuten toimittaja esittää ST:n pelastukseksi.
"Sinisellä tulevaisuudella ei ole kuin yksi mahdollisuus säilyä puolueena edes seuraaviin eduskuntavaaleihin asti.

Sen on saatava asetettua Timo Soini presidenttiehdokkaaksi."

Ei tuolla ehdokkuudella ole mielestäni minkään valtakunnan merkitystä ST uolueen tulvaisuudelle. Uskon Soinin menettäneen luottamuksensa suuresti persujen kannattajien keskuudessa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Uskon Soinin menettäneen luottamuksensa suuresti persujen kannattajien keskuudessa."

Populisti menettää aina uskottavuutensa populistina, jouduttuaan hallitusvastuuseen. Tämä on sääntö josta ei ole poiklkeuksia. Sen tietää myös Soini.

Sen sijaan Soini on hankkinut itselleen uutta luottamusta muiden puolueiden kannattajien keskuudessa ja ennenkaikkea muiden huippupolitikkojen parissa.

Riittääkö tämä uusi luottamus pitämään Soinin pinnalla politiikassa on toinen juttu. Politiikka on vähän kuin lottoamista. Aina voi voittaa ja aina voi hävitä, mutta aina on helpompaa hävitä. :)

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #13

"Sen sijaan Soini on hankkinut itselleen uutta luottamusta muiden puolueiden kannattajien keskuudessa ja ennenkaikkea muiden huippupolitikkojen parissa".
Aivan turhaa. Eivät muiden puolueiden kannattajat Soinia äänestä. Tottakai Soini on saanut "luottamusta" muiden puolueiden silmissä. Onhan Soini pettänyt kannattajansa näiden muiden hyväksi.

En vaan ymmärrä, miten joku voi osoittaa luottamusta moiseen takinkääntäjään. No - omapa on häpeänsä, jos todella luottavat.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #19

"En vaan ymmärrä, miten joku voi osoittaa luottamusta moiseen takinkääntäjään. No - omapa on häpeänsä, jos todella luottavat."

Soini on tavallaan takinkääntäjä vain niiden mielestä jotka ovat häneen uskoneet. Suurin osa ihmisistä ei ole uskonut pätkääkään siitä mitä Soini on kannattajilleen luvannut, se ei tavallaan ole takinkääntöä heille.

Se on toki äänestäjien pettämistä, mutta se petos tapahtui jo kauan sitten, silloin kun Soini loi suosionsa perustaa.

Tätä nykyä Soini toimii varsin luotettavalla tavalla, tehden sellaista politiikkaa mikä on puolestaan ymmärrettävää muille paitsi pettyneille entisille kannattajille.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #20

"Soini on tavallaan takinkääntäjä vain niiden mielestä jotka ovat häneen uskoneet".
Olen eri mieltä. Kyllä takinkääntäjä on takinkääntäjä niillekin, jotka siitä hyötyvät. On, jos selkärankaa löytyy.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #23

"Olen eri mieltä. Kyllä takinkääntäjä on takinkääntäjä niillekin, jotka siitä hyötyvät. On, jos selkärankaa löytyy."

Tavallaan olet oikeassa. Kyllä hän on takinkääntäjä.

Mutta koska minä olen esimerkiksi aina suhtautunut hänen mahtailuihinsa niin että en ole uskonut niistä himpun vertaa, tai en ainakaan enempää kuin Niilo Ylivainion tekemiin inmeparantumisiin, niin en oikein osaa häntä takinkääntäjänä pitää ja olen varsin tyytyväisenä seurannut nyt hänen uraansa ministerinä.

Vaikka en tiedä asioista sen enempää kuin mitä olen politikkojen elekielestä ymmärtänyt, uskon että Soini on saanut osakseen luottamusta pääpuolueiden huippupolitikkojen keskuudessa jo aiemmin, sekä jytkyjen jälkeen, niiden aikana ja ennen niitä. Soinin takinkäännös ei siis ole takinkäännös myöskään heille, ainoastaan niille kannattajille joita hän on huijannut.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #24

"...Soini on saanut osakseen luottamusta pääpuolueiden huippupolitikkojen keskuudessa jo aiemmin...".
Ehkä heillä on ollut sisäpiirin tietoa, mikä ei äänioikeutettuja ole ennen tavoittanut. Ovat ehkä tienneet Soinin todellisen karvan muita ennen. Heillehän Soini ei ole takinkääntäjä. Vain huijari ja sehän ei ole politiikassa synti ollenkaan. Ei toisille poliitikoille.

" Soinin takinkäännös ei siis ole takinkäännös myöskään heille, ainoastaan niille kannattajille joita hän on huijannut".
On edelleen takinkääntäjä, mutta lähinnä vain Soinia äänestäneet kärsivät siitä. Muille sillä on merkitystä, jos katsovat Soinin lupausten olleen itselleen hyödyllisiä. Nyt se kuviteltu hyöty on oikeastikin menetetty.

En ole ikinä äänestänyt vasemmistoa, mutta pidän niitä puolueita kuitenkin Suomelle hyödyllisinä. Pistävät edes hieman hanttiin villille markkinakeinottelulle. Tuolta kannalta varmaan Soininkin julkiset puheet olivat suomalaisille veronmaksajille hyödyllisiä. Ilman niitä yhteisvastuu ja mamujen määrä saattaisi olla moninkertainen nykyiseen verrattuna.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se muuten oikeasti ihetyttää, että monet sillä asialla hehkuttavat, että ei ole noilla eronneilla tulevaisuutta jne. ine.

Minä olen ymmärtänyt, että kaikki nuo olivat varsin tietoisia mihin tämä eroaminen johtaa, ja tietävät, että poliittinen ura voi loppua.

Jari Lindström on hyvä esimerkki, hän todennäköisesti lopettaa ihan vapaaehtoisesti tähän kauteen, ja Soini nyt siirtyy varmaan jonnekin suurlähettilääksi.

Soinista ei tarvitse pitää, mutta ilman häntä ei olisi monikaan näistä Halla-Aholaisista koskaan nähnyt eduskuntataloa, muutakuin turistina.

Minulle noiden kummankin puolueen merkitys on vähäinen, eikä niiden merkitys ole Suomellekaan kummoinen, ainakaan seuraavien vaalien jälkeen.

Edelleen se ihmetyttää, että 99% persujen puheista koskee näitä eronneita, siis tuntuu siltä, että se oikeasti vieläkin sattuu lujasti, ei tätä muuten oikein voi käsittää.

Halla-Ahon ulostulot valinnan jälkeen ovat koskeneet lähes yksinomaan maahanmuuttoa ja maahanmuuttoa, jos erikseen joku toimittaja kysyy jostain niin silloin ehkä tulee jonkunlainen vastaus.

Minusta puolueiden pitää olla kiinnostuneita, sotesta, taloudesta, työttömyydestä, eläkeläisistä ja kaiketa muistakin Suomalaisten arkipäivään liittyvistä asioista. Tällä hetkellä persujen kuva on juuri se mitä ounasteltiin, maahanmuutto ja pakolaiset vievät kaiken tilan. Sillä saa otsikkoja ja höyrypäiltä tukea, mutta se on kyllä lyhyt se tie.

Sääli sinua Sirpa, joka olet ylesipolitiikasta kinnostunut ja perillä monista asioista, niin sinun puheesi häipyvät maahanmuuton taakse, kun puolueenne ei ota juuri mihinkään muuhun enää kantaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Petteri "Sääli sinua Sirpa, joka olet ylesipolitiikasta kinnostunut ja perillä monista asioista, niin sinun puheesi häipyvät maahanmuuton taakse, kun puolueenne ei ota juuri mihinkään muuhun enää kantaa."

Kyllähän sinä tiedät, että sääli on sairautta. Ainakin sanonnan mukaan.

Ei kannata yksistään takertua PS:n kohdalla sivusta "huuteluun" pelkästään maahanmuuttokysymyksiin, sillä kyllä PS tulee ottamaan kantaa moniinkin politiikan osa-alueisiin. Muuten maahanmuuttopolitiikka koskettaa hyvinkin syvällisesti talous- ja sosiaalipolitiikkaa. Budjetin jakovara on rajallinen, joten kun jakajien määrä kasvaa, niin jostain on silloin leikattava menoista ja mistäpä ensisijaisesti tuo on tehtävä. Sosiaalimenoistapa hyvinkin. Katsotaan millainen on työryhmän kokonaismuutosehdotus eri tukijärjestelmiin. Taitaa olla monille tahoille järkytys.

PS:llä on monipuolinen puolueohjelma (ek.vaalit 2015), jota uuden puheenjohatajan mukaan noudatetaan siihen saakka kun laaditaan uusi ek-vaaleja 2019 koskeva ohjelma. https://www.perussuomalaiset.fi/tietoa-meista/puol...

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Minusta puolueiden pitää olla kiinnostuneita, sotesta, taloudesta, työttömyydestä, eläkeläisistä ja kaiketa muistakin Suomalaisten arkipäivään liittyvistä asioista".
Maahanmuutosta puhuminenhan on juuri taloudesta puhumista.
Kaikki puolueethan puhuvat ja puhuvat ja puhuvat, mutta vain puhuvat noista mainitsemistasi asioista. Tietenkin soten kohdalla on parempi, että vain puhuvat. Tekeminen tulisikin veronmaksajille tolkuttoman kalliiksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tekeminen tulisikin veronmaksajille tolkuttoman kalliiksi."

:)

Ne sellaiset laiskat tyhmyrit ei ole niin kovin vaarallisia jotka vain puhuu hulluja. Ne ahkerat hullut, ne jotka sekä puhuu että tekee hulluja, ne on vaarallisia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Bidjetin jakovara on rajallinen, joten kun jakajien määrä kasvaa, niin jostain on silloin leikattava menoista ja mistäpä ensisijaisesti tuo on tehtävä. Sosiaalimenoistapa hyvinkin. "

Kun perheessä on pulaa, eikä kaikille riitä ruoka, niin uhrataanko isoäiti, vai vauva, vaiko murkut, vai laitetaanko lypsykehmä tai työhevönen lahtiin? Ei, kun pannaan naapurin ukon pieksämä ja perheestä turvaa hakenut naapurin akka pihalle.

Joo. Ei Suomen tilanne ole noin paha. Täällä on kyllä köyhyyttä, mutta on rikkaita ja hyviunvoiviakin. Lisäksi melkein kaikki suomalaiset on tutkimusten mukaan tyytyväisiä omaan elintasoonsa, siis täysin tyytyväisiä. Suomalainen ei enää edes kadehdi naapurin parempaa autoa, kuten ennen, ja ole siksi tyytymätön.

Kyllä täällä pystyttäisiin köyhistä ja kurjista huolehtimaan, jos haluttaisiin, mutta kun on tuo poroporvarihallitus, jonka kansa valitsi, eikä se halua köyhyyttä poistaa, ei vaikka kykenisi, näin lamankin aikana.

Ei tässä asiassa ole siitä kyse että muutama turvapaikanhakija suomalaisen köyhän elämän pilaisi. Sillä ei ole asiassa merkitystä.

Sillä on merkitystä kun isopalkkaiset hyvinvoivat rikkaat, joita Suomessa on niin paljon, että saavat porvaripuolueet äänestetyksi valtaan, eivät halua luovuttaa muruakaan omista rikkauksistaan köyhien hyväksi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arto, kun tästä mielipiteesi kohdasta "Ei tässä asiassa ole siitä kyse että muutama turvapaikanhakija suomalaisen köyhän elämän pilaisi. Sillä ei ole asiassa merkitystä." tulee väistämättä siihen käsitykseen, että tiedät miten paljon nuo maahanmuuton kustannusket kokonaisuudessaan ovat, niin kertoisitko tuon määrän? Ota samalla huomioon, että ko. kustannukset koskevat noin 45 000 henkilöä. Paljonko on määrä suhteessa heikoimmissa asemissa olevien kansalaisten tuloihin?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Olet nyt ilmeisesti kuunnellut Halla-ahon ja heimolaistensa puheita ja niistä puheista vähän "radikailisoitunut". :)

Jos nykyporvarihallitus huonontaa heikko-osaisten asemaa, se ei johdu vielä heikompiosaisista turvapaikanhakijoista, vaan parempiosaisista, jotka hallituksessa asioista määrää, eivätkä ne halua pudottaa murustakaan pöydältään heikompiosaisille kanssakansalaisilleen.

Kun köyhien olosuhteita heikennetään, siihen riittää kyllä perusteluja, kuten kannustinloukkujen purkaminen, tai se että verotusta on pienennettävä jotta kysyntä saataisiin elpymään jne.

Lisäksi porvarit toivovat salaa saavansa turvapaikkaa hakevista nuorista miehistä nöyrää ja edullista työvoimaa erilaisiin hankkeisiinsa, irtisanottavaa suomalasta vanhustyövoimaa korvaamaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #18

Et sitten suvainnut vastata kysymykseeni. Näin ollen ei kannata tuhlata aikaani kommenttiisi suuremmin vastaten.

Jos joku on "radikalisoitunut", niin mielestäni sinua voisin hyvinkin pitää tuollaisena. ;)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #30

"Et sitten suvainnut vastata kysymykseeni."

Sirpa, ei se etten vastannut sillä tavalla kuin halusit minun vastaavan tarkoita sitä etten vastannut.

Vastasin siis, mutta vastaukseni ei vain kelpaa.
Se on tietenkin sinun asiasi hyväksytkö vai etkö. :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Seuratkaa oikeasti Halla-Ahon ja persujen avauksia, ne mitä on saanut mediasta lukea, niin yksi avaus on liittynyt johonkin muuhun kuin maahanmuuttoon.

Siinä sitä on ''yleispuoluetta'' kerrakseen. :)

Vaikka asia ei minulle kuulu, niin en kyllä yhtään ihmettele, että nuo iihmiset puolueesta lähtivät, kyllähän tuo on nyt kokonaan muuttunut yhden asian liikkeeksi.

Siitä takin kääntämisestä voi tietysti olla montaa mieltä, taitaa olla pikemminkin sääntö kuin poikkeus nykyään.

Silloinhan sunnuntaina Halla-Aho ja Kankaanniemi kehuivat hallitusohjelmaa hyväksi, mutta kun ovet eivät auenneetkaan, niin maanantaina se olikin jo ala-arvoinen.

Sellaista se poliitikon elämä on.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Tietenkin kaikkien vanhojen puolueiden edustajat ja kannattajat mollaavat kaikkia uusia puolueita. Nyt vaan ainoa uusi on PS. "Kilpailu on hieno asia, kunhan ei mitenkään uhkaa meitä".

Ehkä on muitakin uusia puolueita tai sellaiseksi pyrkiviä, mutta jos kukaan ei ole edes kuullut niistä, mitäpä niitä mollaamaankaan.

Persuista liian moni oli kuullut, joten se piti ampua alas.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Onko PS yhä uusi puolue? Piraatit, Libilaarit ja kohta Sinen tulevaisuus ovat uudempia.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #32

" Piraatit, Libilaarit ja kohta Sinen tulevaisuus...".
Mitähän nuo ovat... En ole kuullutkaan ;-). Ovat vanhojen puolueiden kannalta täysin harmittomia hyttysenjälkiä. Ei noita tarvitse mollata.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Toisaalta asetan toivoni siihen, että Huhtasaari asetetaan persujen presidenttiehdokkaaksi, silloin on kansalla ainakin sirkuhuveja luvassa vaalitenteissä. :)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

On vielä piiiiiiitkä matka puolueeksi. Ensin ne tarvittavat kannattajakortit kasaan, jotta ovat edes jonkinlaisissa lähtökuopissa. Sen jälkeen on edessä se mihin moni pienpuolue on hyytynyt. Eli se kenttäorganisaation tekeminen, se on vuosien työ. Piirijärjestöt valmiiksi ja porukkaa niihin, jotta saavat edes vaaleissa kyltit telineisiin. Se on niin kova suoritus, josta täytyy hattua nostaa jos edes siihen pääsevät.

Jotta näin lyhyellä ajalla mikä nyt on seuraaviin eduskuntavaaleihin saavat edes sellaisen valmiuden tehtyä, jotta saisivat ne kyltit telineisiin, niin pitäisi olla jo aika kiire sen menestyksen luomiseen, eli tarjota jotain sellaista, josta ihmiset olisivat innostuneita. Eduskuntavaalien jälkeen median kiinnostus lopahtaa, koska on kyseessä pienpuolue. Jos nyt edes pääsevät eduskuntaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

No joo, taitaa matka olla vielä pitkä puolueen rekisteriröimiseen, sillä eilen kuulin yhden uv:n edustajan sanovan, että kannatuskorttien kerääminen on heidän, siis edustajien harteilla.

Työsarkaa riittää. Toivotaan parasta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Toivotaan parasta."

Minäkin toivon, sillä kyllähän vähemmän "maahanmuuttokritiiset*kin persut toki tarvitsisivat oman puolueensa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #36

Jää nähtäväkai Arto se päivä jolloin pääset irti tuosta jatkuvasta kritiikistäsi maahanmuuttokriittisistä. Uskon tai ainakin toivon sinunkin ajan kanssa ymmärtävän, että maahanmuutossa on kysymys syvemmästä taloudellisesta vaikutteesta. Vaikuttaa siis suoraan veronmaksajien kustannusten lisääntymiseen ja valtion velkaantumiseen. Ei siis suinkaan velkakierteen katkaisemiseen, jota Sipilän hallituskin alunperin oli toteuttamassa. Nyt tuo toteutus on ajautunut hyvin kauas tulevaisuuteen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #37

Velkakierre voitaisiin katkaista verottamalla rikkaita ja hyvätuloisia, se ei vaikuttaisi kulutukseen juuri mitään, toisin kuin mitä tämä poro-porvari-hallitus väittää, eivätkä hyvätuloiset veronmaksajat karkaisi ulkomaille, kuten tämä poro-porvari-hallitus nyt väittää. Ulkomaan lomamatkat voisivat ehkä suuntautua enemmän lähiseudulle kuin maailman toiselle puolelle.

On lapsellista syyttää turvapaikanhakijoita suomalaisten itse itselleen ottamasta syömävelasta.

Turvapaikanhakijat ovat epätoivoisia turvaa etsiviä ihmisiä, eivätkä suinkaan syyllisiä suomalaisten politikkojen populistisiin vaalilupauksiin, joiden lunastamiseen valtion ottama velka on käytetty.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #38

Nyt Arto se ajatusmyssy päähän ja syvällistä ajattelua kehiin, kun sanot "On lapsellista syyttää turvapaikanhakijoita suomalaisten itse itselleen ottamasta syömävelasta." Ei kai maahanmuuttajia itseään ole suoranaisesti syyllistetty (jollei oteta lukuun heitä, hotka tietoisesti käyttävät pakolaisjärjestelmää hyväksi) vaan meidän politiikkoja huonosta maahanmuuttopolitiikan hoitamisesra, joka aiheuttaa mahdottoman suuret kustannukset ja ihan tarpeettomasti. Kyllähän sinä tiedät, että "ei se ole hullu joka pyytää vaan se, joka maksaa". Sen sijaan kylläkin on syytelty rikoksia tehneitä maahanmuuttajia, mutta se on eri juttu, jopa aiheellista.

Kritiikki ylipäänsä kohdistuu ensi sijaisesti politiikkoja kohtaan. Hehän noita päätöksiä ja ratkaisuja tekevät.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Keskustelu on päättynyt. Kommentointi suljettu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset