eukriitikko

PS:stä eronnen ryhmän rahoittaminen

TS lehdessä on varsin kummallinen tai outo, ihan kuinka vain, kirjoitus koskien PS:stä eronneiden edustajien ja ministerien muodostaman uuden ryhmän rahoituskuvioita puoluetoiminnassaan.  

Perussuomalaisten tukisäätiön puheenjohtajan, puolueen vahvan vaikuttajan Raimo Vistbackan mukaan säätiö voi ryhtyä rahoittamaan uutta perussuomalaisista lähtenyttä eduskuntaryhmää.

– Kyllä se on käsittääkseni mahdollista. Säätiö on itsenäinen oikeussubjekti ja se kulkee puolueeseen nähden omia latujaan, Vistbacka arvioi.

Lehtikirjoituksen saa sellaisen käsityksen lisäksi, että Vistbackka ilmeisesti käsittää eronneiden jäävän PS puolueen jäseniksi, jota kyllä vahvasti epäilen.  Taitavat saada eroilmoituksen mahdollisimman pian. Ihan puolueen sääntöihin perustuen.

Miten voisi olla mahdollista rahoittaa Perussuomalaiset puolueesta eroilmoituksen tänään jättäneitä Perussuomalaiset Tukisäätiöstä, joka on merkitty PS:n lähiyhteisönä Valtion tarkastusvirastossakin, joka valvoo myös sen toimintaa varsinaisen puolueen ohella?  Entäpä mitä sanoisivat PS puolueeseen jäävät jäsenet? Käsittääkseni jäsenmaksuista on siirretty lain sallima määrä eli 30000 euroa vuosittain Tukisäätiöön puolueen tililtä.

Puoluelain 8a §:n mukaan Tuki puolueen lähiyhteisölle "Puolueen lähiyhteisöllä tarkoitetaan tässä laissa sellaista yhteisöä ja säätiötä sekä yhteisön tai säätiön sellaista rahastoa, jonka puolue ilmoittaa asianomaisen yhteisön tai säätiön suostumuksella valtiontalouden tarkastusvirastolle lähiyhteisökseen."

Lakiin kirjoitetun mukaan ymmärrän tuon säädöksen siten, että Tukisäätiö voi tukea vain Perussuomalaiset rp puoluetta. Ei siis eronnutta eduskuntaryhmää, jonka jäsenet on katsottava eronneen puolueesta.

Siinäpä onkin taas yksi "sotku" selvitettäväksi PS:n uudella johdolla.  

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Halla-aho joko "tyhmyyttään" tai tietoisesti unohti yhden demokratian kulmakivistä, vähemmistön näkökulman huomioon ottamisen, Enemmstödiktatuuri, jota näimme persujen puoluekokouksessa on kaukana demokratiasta ja sitä hintaa Halla-aho saa nyt maksaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Miten tuo kommenttisi nyt liittyy kirjoitukseeni? Puhut aivan sivuun, joten ei johda tämän kummempaan vastaukseen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Pulma kai oli siinä että ns. "halla-aholaiset/nuivat" ottivat varomattomasti täysvoiton, joka oli liikaa yhdelläkertaa ja aiheutti nykyisen reaktion. Vähän varovaisemmalla "kaappauksella" olisi homma toiminut ja puolue pysynyt ehjänä. Mutta vaikka itse puolueen "valtaus" toimi, niin jälkipeli unohdettiin ja homma romahti lähes täysin. Halla-Aho siis pelasi loistavasti melkein loppuun saakka, mutta viimeinen peli hajosi ja ärsytetyt smp/soinilaiset tekivät vastaiskun (taitavammalla loppupelillä moista ei olisi tapahtunut.. ei ainakaan nykyisessä määrin.. nythän moni Halla-Ahon suosittelemistakin ihmisistä lähti Soinin kelkkaan ).

Koossa pysyessään oli mahdollisuudet jatkossa vaikka suurimmaksi puolueeksi, mutta nyt peli hajosi ihan loppuvaiheessaan... Ennusteet lähivuosien kannatukselle siis laskevat suht roimasti.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #4

Rami, entäpä jos tuo ryhmän hajoaminen kävi täysin salassa Halla-aholta. Kukaan ei edes vihjannut puolueen hajoamisesta kahteen leiriin? Miten H-a olisi voinut toimia sokkona toisin? Näinkin tämän tapahtuman voi mielestäni ymmärtää.

Käy lukemassa SU:n sivulta uusien kirjoitusten kommentteja, niin huomaat miten paljon on tulossa H-a puolueelle uusia kannattajia.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Säätiöhän on lisäksi velkaa puolueelle puoluetoimiston hankintaan ottamansa lainan. Ja puolue on vuokralla puoluetoimistossa, jonka hankintaan se on lainannut rahat säätiölle. Säätiö lyhentää lainaansa puolueelle puolueen maksamilla vuokratuloilla..

Että siis jos puolue lähtee toimistosta säätiö saa hankkia pikaisesti uuden vuokralaisen jotta voi maksaa lainan takaisin puolueelle. Taisi olla joku 150 000 vuodessa ne vuokrat.. Ja kait siitä pätkästä oli miltsin verran vielä jäljellä.

Ihmeenä pidän jos puolue jatkaa tämän jälkeen säätiön omaisuuden kartuttamista..

On niillä siinä soppaa hämmennettäväksi..

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Alkaako vihdoinkin Sirpa Abdallah tajuamaan minkälaista porukkaa toi Soinin ydinryhmä on ollut rahojen käytön kanssa :-D

Olin kahden jytkyn verran puolueessa, Sampo Terho oli yhdistyksen puheenjohtaja johon liityin ja olin mukana Terhon vaalikampanjassa. Sinä aikana näki miten puolueen asioita oikein hoidetaan.

Myöhemmin käsitykseni vahvistui entisestään kun kuulin puolueen lehden entiseltä päätoimittajalta miten niitä rahoja oikein piireille jaettiin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Edelleen Jorma, minulla ei ole mitään faktaa näyttää mistään väärinkäytöksistä. Eikä rahankäytöistä laisinkaan. En siis voi ottaa kantaa edes esittämääsi. Itse olen kirjoittanut vain siitä TS:n kirjoituksessa kerrotusta Tukisäätiön rahan käyttämisestä mahollisesti eronneen ryhmän puoluetyöhön. Omasta mielestäni tuo ei olisi mahdollista, mutta kaiketi tuohonkin Halla-aho puolueen johtajana lakimiesten voimin ottavat selvyyden. Tukisäätiöhän on nimenomaan PS puolueen lähiyhteisö. Ei suinkaan eronneen ryhmän, jolla ei ole edes vielä puoluettakaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Keskustelu on päättynyt ja kommentointi suljettu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset