eukriitikko

Sipilällä varaa uusiin hallitusneuvotteluihin?

Uskooko joku, että pääministeri Sipilä suostuu uusiin hallitusohjelman neuvotteluihin, jota RKP:n puheenjohtaja Henriksson näytti aamutv:n mukaan vaatimassa hallitukseen osallistumisen vakuudeksi.  Samalla polulla taitaa kulkea myös spekuloidussa KD osallistumisesta PS:n hallituspaikkaajana?

Itse en tällä syönnillä usko, että hallituspohjaan on muutosta syntymässä ainakaan Sipilän voimin tuolla Henrikssonin esittämällä vaatimuksella. Sipilän hallituksella ei olisi varaa viivyttää yhtään soteuudistuksessa (eikä muissakaan avoimissa asioissa), joten jos niin keskusta kuin kokoomuskin ovat torppaamassa yhteistyötä Perusuomalaisten kanssa johtuen uuden puolueen puheenjohtajan valinnasta varapuheenjohtajineen pelkästään henkilökysymyksinä. 

Opposito tietenkin on vaatimassa uusia vaaleja, johon tuskin istuvan hallituksen (lähinnä keskustan ja kokoomuksen) kannattaisi ryhtyä soten maaliin saamiseksi.  

Halla-aho on toistuvasti kertonut PS noudattavan yhdessä sovittua hallitusohjelmaa, mutta edellyttää sen täytäntöönpanoa myös niiltä osin kuin asiat ovat tärkeitä PS:lle. Ei liene kohtuuton vaatimus, jos vielä pätee Sipilän ennen hallituksen muodostamista kertoma luottamus yhdessä sovitun ohjelman toteuttamiseen. Sama pätee myös kokoomukseen.

Taitaakin olla niin, että keskustan ja kokoomuksen riveissä on kyse enemmänkin suvaitsevaisuuden osoittamisesta henkilökysymksissä ja siten yksittäisten henkilöiden heille muodostuneista epäsopivista mielikuvista. Jos näin on ja tuon johdosta hallitus hajoaa, niin taitaapa olla edessä myös keskustan ja kokoomuksen kannatuksessa tietynlaista "rytinää" tulossa.  Poliittinen kenttä saattaa meillä elää muutosvaihdetta enemmänkin kuin mitä tapahtui PS:ssä.  Jotenkin ounastelen etteivät rehelliset suomalaiset tule sanlupolitiikkaa noin pitkälle hyväksymään.  Ei varsinkaan, kun jokaisessa puolueessa on henkilöitä joita eivät kaikki voi hyväksyä.  Nimiä mainitsematta.

Ei suomalaisetkaan voi olla poikkeustapauksia muihin europpalaisiin verrattuna vaan on ryhdytty miettimään mistä johtuu elintason laskutaso, varsinkin pieni- ja keskituloisten kohdalla.  Pitäisi olla itsestään selvää, että EU jäsenyytemme on yksi syy siihen, että valtion kustannuksia on jouduttu leikkaamaan.  Lisää kustannuksia kun on syntynyt EU jäsenmaille tapahtuvien tulonsiirtojen kautta meidänkin nettojäsenmaksuistamme.  Olemme ja joudumme jatkuvasti rahoittamaan tulonsiirtona muita jäsenmaita (niitä, jotka saavat tulonsiirtoa).  Tämän lisäksi myös EU:n pakottama jatkuva humanitäärinen maahanmuutto aiheuttaa tuntuvia kustannuksia, joita joudutaan rahoittamaan osin leikkauksin ja osin velkarahalla. Tämä on seikka jota mikään muu eduskuntapuolue ei halua sanoa ääneen kansalaisille.  Tämä taitaakin pitää sisällään uutisoidun arvokeskustelun ja -vaatimuksen Halla-aholta.  Siis hallituspuolueista, niin keskusta kuin kokoomuskin, haluaa edelleen rahoittaa humanitäärisen maahanmuuton toisin kuin PS suomalaisten veronmaksajien kustantamana, joko suorina sosiaalikustannusleikkauksin tai/ja lisävelkaa ottamalla.  Varsinkin sisäministerinä toiminut Orpo voisikin hyvin kertoa paljonko hänen sisäministeri aikanaan tuli lisää kustannuksia löperöstä humanitäärisestä maahanmuutosta. Hallitusohjelmaan kun sisältyy myös noiden kustannusten selvittäminen.  Vaikea yhtälö keskustalle ja varsinkin kokoomukselle, joka haluaa halpaa työvoimaa tiota kautta Suomeen.  Miksi ay-työntekijäjärjestöt tämän hyväksyvät ja etenkin demarit ja vasemmistoliitto, joiden taustalla nuo järjestöt toimivat?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

En ymmärrä kouhkaamista joilla haluttaisiin joidenkin henkilöiden sulkemista politiikan kentältä ja hallitusyhteistyöltä jo sovitun hallitusohjelman noudattamisessa. Suvaitsevaisuuteen kun pitäisi kuulua jokaisen henkilön mielipiteiden julkinen esittäminen. Vanhoilla oikeuden tuomioilla ei pidä olla mitään merkitstä, kun ne on sovitettu siten kun oikeuden päätös on toteutettu. On huomattava, että jokaisessa eduskuntapuolueessa on oikeuden tuomioita annettuna joillekin henkilöille.

Ei kenekään pidä pakottamalla noudattaa esim. keskustan tai kokoomuksen arvoja sellaisenaan. Perustuslakimme jo antaa oikeuden kullekin omiin arvoihin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Luin toisaalla sosiaaliturvapolitiikan dosentti, yhteiskuntatieteiden tohtori, vakuutusmatemaatikko (SHV) Olli Pusan nettikirjoituksen, jossa käsiteltiin ja arvosteltiin presidentti Niinistön kannanottoa Halla-ahon puheenjohtajan arvomaailmasta sekä PS puolueen olevan arvoiltaan eri kuin Soinin johtaessa.

Tässä kirjoituksen kohta, joka kolahti omaan ajatusmaailmaani jokseenkin syvästi ja oikeudenmukaisena tulkintana meneillään olevasta kouhkaamisesta ja syyttelystä ylipäänsä.
"Suomessa on meneillään kampanja, jonka tavoitteena tuntuu olevan vaientaa politiikkaa kohtaan esitettävä kritiikki. Vääriä mielipiteitä esittävät saavat syytteitä vihapuheesta. Asiassa on vain se ongelma, että Suomen laki ei edes tunne termiä vihapuhe. Jaetaanko nuo tuomiot siis käytännössä joidenkin syyttäjien ja tuomareiden poliittisen harkinnan perusteella? Jos niin on, ollaan kaukana oikeusvaltion periaatteesta ja demokratiasta - joiden väitetään olevan perimmäisiä arvoja." http://beta.oikeamedia.com/o1-22412

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Joo ja terveisiä vain Jyväskylästä. Äänestin Terhoa, mutta ei siinä hihat paljon kärynneet vaikka Halla-Aho valittiin. Eikä monelta muultakaan....joiltakin enemmän.

Koen tilanteen tai sanotaan näin, että se pikkuinen piru takaraivossa heräsi kun Orpon ensi reaktio tuli julkisuuteen. Miten voi, kun kokous on vielä kesken ja uusi puheenjohtaja ei ole edes linjapuhettaan pitänyt. Täysin typerää.

Presidentin haastattelun näin eile MTV3:ssa kun kotiin ehdin. Tai ei se mikään haastattelu ollut. Toimittaja lausui ensin oman mielipiteensä ja Niinistö sitten omansa. Täytyy myöntää, että muuten pätevän presidenttimme artikulointi ihan natsannut.

Nyt täytyy painua uudestaan koisimaan sen verran rankkaa tämä kokousmatkailu on eläkeläiselle.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kiitokset Antti terveisistä.

Kyllä on surkeaksi mennyt tämä suomalainen poliittinen kenttä. Suoria mielipiteitä ei enää suvaita. Perustuslailla ei ole enää mitään merkitystä. Arvostukseni, se vähäinen joka oli jäljellä, Sipilään lopahti heti kerta rysäyksellä. Samalla koko keskustaan. Orpoon ja kokoomukseenhan sitä ei milulla ole ollutkaan. Presidentinvaaleissa olen nukkuvien ryhmässä. En millään voisi äänestää Niinistöä, kun en ole häntä aiemminkaan äänestänyt.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Keskustelu päättynyt. Kommentointi suljettu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset