eukriitikko

Kuntalaiset ei maksa vaan valtio VOKkien vesilaskut

Eräässä kommentissa toisaalla on kirjoitettu "Kuntalaiset eivät tuota vedenkulutusta maksa, vaan valtio, eli se ei ole keneltäkään pois. Valtio maksaa turvapaikanhakijoista koituvat kulut kolmelta ensimmäiseltä vuodelta 100%:sti takaisin, koostuivat ne kuinka päättömistä vesilaskuista tai muista kuluista tahansa."

Tuollainen kannanottaminen/ymmärtäminen osoittaa joko tahatonta tai "tahallista" väärinymmärrystä mistä valtio saa naksettaviin kustannuksiin rahat.  Väite, etteivät kuntalaiset maksa mm. turvapaikanhakijoiden vedenkulutusta on jotain käsittämätöntä tuubaa.  Voi olettaa (em. kommentin suosituksien määrä), että tuon suuntainen käsitys on laajemmalle levinnyt kansalaisten keskuuteen.  Onko kyse nuorista vai jopa varttuneemmista kansalaisista, jää kunkin arvioitavaksi.  Itse kallistuisin nuoriin ikäluokkiin, jotka saattavat olla vihreiden kannattajakuntaa, sillä eikös ole sellainen sanonta kuin "vihreille tulee sähkö töpselistä ja raha takaseinästä"?  Sanonta sopisi vallan mainiosti em. kommentin sisällön tuottamiseen.  Kukahan muuten maksaakaan valtiolle, jos ei ole keneltäkään pois? Taikaseinä? 

Kuntalaiset ilman muuta koko maassa ovat valtiolle veronmaksajia ja näin osallistuvat kaikkiin valtion budjettimenoihin ainakin maksamillaan veroilla (välilliset ja välittömät verot) muodossa. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Sirpa Abdallah

Miksi kirjoitan tämän kirjoituksen? Pelkästään sen vuoksi etten voi käsittää miten vajavaisilla tiedoilla osa kansalaisista on "liikenteessä".

Sirpa Abdallah

Mistä keksitkin? Kuulunee sinun mukaasi sitten vihreisiin nuoriinko? Vai muutenko soittelet poskeasi?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Anteeksi. Olen ymmärtänyt, että Sampo Terho on hallituksen linjoilla, mikä siis ilmeisesti on tuo korvauslinja kunnille (en tiedä?)?

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #7

Ihmettelet siis vain korvauslinjaa kunnille, mutta et sitä mistä nuo VOKkien vesilaskut todellisuudessa maksetaan? Siis kuka vesilaskujen lopullinen maksaja.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #16

Jos laskujen lopullinen maksaja on veronmaksajat yhdessä, eli valtio, se käytännössä tarkoittaa toiminnan olevan hallituksen ja eduskunnan suojeluksessa.

Voisitko nyt vihdoin vastata siihen oleelliseen kysymykseen, hyväksyvätkö persut puolueena tuon toiminnan, ja/vai tuleeko siihen muutosta tulevan puheenjohtajavaihdoksen myötä?

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #19

Älä vaihda puheenaihetta. Minulta on ihan turha kysellä tulevista tapahtumista, sillä minulla kun ei ole kristallipalloa. Toisaalta en todellakaan tiedä kenenkään mielipiteistä mitään.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kansalaiset ajattelemattomia. Sitävastoin jotkut ajattelevat kansanedustajat istuvat pakolaiskeskuksien hallinnossa taustavoimina ja tietoisesti valtiotamme kuppaavat.

Sirpa Abdallah

Tarkoittanet Jarmo kuitenkin veronmaksajien kuppaamista? Valtiotahan ylläpitää veronmaksajat.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros
Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #8

Niin, me olemme valtio, aina kun laskut kuuluu maksaa. Muulloin meitä ei näy kaivattavan.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Et varmaan Sirpa ole kyennyt hoksaamaan, että VOKin kautta se valtion raha kiertää aika hyvin piristysruiskeena paikalliseen talouteen? Muuallekin kuin kunnan vesilaitoksen kassaan.

Sirpa Abdallah

Kerrohan miten vesimaksut alveineen näkyy piristysruiskeena kunnissa? Yleensä vesilaitokset ovat erillisiä yhtiöitä ja tuskinpa voitosta kunnan budjettiin siirrellään osinkoa vaan laitetaan tulevien investointien rahastoon, eikä siten veronmaksajien välittömäksi hyödyksi.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Rikotun ikkunan teoria se vaan ei vieläkään toimi. Missään, edes hyvällä tahdolla ja jeesustelulla.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Rikotun_ikkunan_on...

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Anna sää mulle rahaa niin menen piristämään vähän taloutta.

Että panee ketuttamaan ihmisten loputon pöljyys.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Kiertäisi se ihan yhtä hyvin myös suomalaisten käyttämänä. Piristysruiskeet valitettavasti tulevat ulkomailta lainana ja ne on kupattava tulevina vuosina sillä hetkellä veroja maksavilta. Heikolta näyttää punavihreiden talousosaaminen.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Et pystynyt kumoamaan mitään, kunhan ränkytät. Et edes osannut huomata, että en ottanut kantaa siihen, mistä ne rahat tulevat. Se ei nyt tässä yhteydessä ole edes olennaista, kun kyse on siitä, että rasistit kauhistelevat jotain VOKin vesilaskuja.

Sirpa Abdallah

Vetäisit sitten taas kerran rasistikortin esiin. Osaatko ylipäänsä keskustella asiallisesti?

Kirjoituksessa nimenomaan on kyse siitä mistä rahat tulee valtiolle noihin VOKkien vesilaskuihin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #12

Eihän Mäkisellä koskaan mitään asiaa ole. Kunhan purkaa omaa pahaa oloaan. Hyvähän se vain on, jos ressukalle tulee parempi mieli, kun pääsee vähän jollekin vinkumaan.

Jorma Kinnunen

Velkarahan käyttäminen tuottamattomaan toimintaan on kuin kusisi pakkasella housuun. Jos valtion tai kunnan rahan tuhlaaminen tuottamattomaan toimintaan on hyvä idea, niin Esa voisi miettiä, että miksi työttömille alkoholisteille ei vaikka jaettaisi pari tonnia kuussa extraa ryyppäämiseen. Sekin piristäisi kovasti paikallista taloutta, kun ostaisivat viinaa ja olutta ja kävisivät paikallisessa pubissa. Lisäksi työllistäisivät lääkäriä, kun teloisivat humalassa itseään ja toisiaan.

Hämmästyttää, kuinka vähän jotkut voivat ymmärtävät kansantalouden toiminnasta.

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #27

Poikkeuksellisesti hväksyin kommenttisi. Puheenvuorossa on edellytyksenä kirjoitteluun oman kuvan käyttö, jota sinulla ei ole. Toisaalta myös kielenkäyttösi on hieman ongelmallinen, mutta kansanomaista, joten tämän kerran..... Perimmäinen sanomasi on ilman muuta täyttä asiaa taloudellisuuden näkökulmasta katsottuna.

Jorma Kinnunen Vastaus kommenttiin #28

Pahoittelen hieman karkeaa kielenkäyttöä, mutta ajattelin vähän kärjistää, kun Esa ei tuntunut tuota rikotun ikkunan ongelmaa ymmärtävän (hänelle on tuo sama asia esitetty aiemminkin puheenvuorossa). Tosin Esan aiempien kommentointien perusteella sanoisin, että ideologisista syistä hän ei tuota haluakaan ymmärtää, vaikka miten rautalangasta vääntäisi.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

VOKin vesilaskuista oli huolestunut meidän kansanedustajamme Kulmala. Olisin paremmin ymmärtänyt, jos olisi ollut joku Vihreistä, koska heille nyt kaikki tuhlaus on syntiä. Vai onkohan se, että suomalaisten tekemä tuhlaus?

Vokkilaiset holvasivat vettä 221 l/vrk, kun keskimäärin suomalainen selviää 155 l/vrk. Joka tapauksessa erotus oli mielestäni melko pieni, vaikka tietenkin kertomalla koko vokin asiakasmäärällä sitä maksettavaa tulee lisää. Esimerkiksi meillä on vesikuutio viemärimaksuineen n. 4 €. Tarkoittaa sitten tuolle erotukselle laskettuna sellaista 2,5 miljoonan lisäkulua vuodessa (10 000 asiakasta). Aika pieni summa koko konkurssissa, mutta tietenkin jos se annettaisiin minulle, niin ihan hyvä.

Se on tietenkin vajaata ajattelua, että emmehän me sitä maksa vaan valde.

Sirpa Abdallah

Aijaa, Risto, olen itse ymmärtänyt vihreiden politiikan hieman toisin. Eduskunnasta kuuntelemieni puheenvuorojen perusteella katson ettei vihreille ole rahalla mitään merkitystä. Eikä varsinkaan mihin sitä tuhlataan. Raha kun tulee sieltä taikaseinästä. ;)

Muuten olen itsekin joutunut taloyhtiössämme huomaamaan samansuuntaista veden käyttöä. Vesimittarin lukema jopa tuplat samankokoisen perheeseen verraten. Vesimittari myös on tarkastettu ja oikein näyttää.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Meidän taloyhtiössä on asuntokohtaiset vesimittarit ja asuntokohtaiset tasauslaskut vuosittain. Melko sama naapureille, käyttääkö enemmän tai vähämmän.

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #23

Totta silloin kun maksajana on itse asukas, eikä esim. kunta/Kela. Meidän taloyhtiössä on ko. mittarit asennettu vasta pari vuotta sitten, joten aiemmat vuodet suurten kulutusten (ei vastannut vesimaksua) kohdalla ovat menneet osakkaiden piikkiin.

Marko Parkkola

Joku kyselikin usarissa mitä asioita en tykkää maksaa veroistani. No esimerkiksi vokkien vesimaksuja.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jos tuosta aiemmasta laskelmastani kertoo neljällä, niin saa 10 miljoonaa/vuosi, eli vauvasta vaariin 2€ vuosi. Vaan tuohan onkin vain vesilasku. Koko lasku on joka tapauksessa satasissa kärsää kohti, siksi en tuosta vesilaskusta jaksa niin paljon huolestua.

Asuntokohtaiset vesimittarit ja veslilasku asukkaan maksettavaksi. Sitten ei ole huolta kellään. Tarkoittaa siis VOK:in jälkeistä elämää.

Marko Parkkola

Miksi me asentaisimme vesimittareita irakilaisiin koteihin? ;)

Sirpa Abdallah

Keskustelu on päättynyt, kommentointi suljettu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset